Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:01, 04 mar 2012

Do góry
malkul napisał(a)
Marzenko przyszłam z rewizytą i padłam (o czym wiesz) .
Jest pięknie.
Dom jest fantasyczny i garaż też mi się bardzo podoba. Czy to jest murowany garaż?
Drewno na elweacji prezentuje sie świetnie. My też nie zrezygnowalismy z drewna będzie jedynie trochę zredukowane A mój projekt prawie na ukończeniu i zapowiada się bardzo dobrze

Garaż w przeciwieństwie do domu jest murowany
Ale nic tak się nie sprawdza jak wiata garażowa, jestem za leniwa aby parkować w garażu ha i dlatego mój M się przeciska przez garaż, w którym po staropolsku jest mydło i powidło ....
Cieszę się, że realizujesz taki świetny pomysł!!,
Pokoiki 19:58, 04 mar 2012

Do góry
Moja 18-tka a właściwie za 2 m-ce 19-tka nie wie czego chce, ja również w jej pokoju ....
Te nowojorskie taksówki właśnie uwielbiam, ale bardziej mi do gościnnego pasują....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:56, 04 mar 2012

Do góry
malkul napisał(a)
Marzena ŁOBUZIE, nie dość że jesteś piękna to masz kobieto przepiękny Dom!!! nie przeszkadzaj mi bo siedzę włąsnie i zbieram szczękę z podłogi

Makul bo pomyślę, że zmieniłaś orientację już pisałam, że dobry fotograf zrobi z małpy kanarka.
Dodam tylko, że pierwszy kupiony projekt i nawet zaadaptowany przez architekta pochodził z Domy z wizją Gdybym nie znalazła aktualnego, wybranego wyłącznie dla ogrodu zimowego to byłby
http://www.domyzwizja.pl/projekty/charakterem_z1/galeria/duze/1.jpg
W szczególności podobają mi się wizualizacje wnętrz tej pracowni.

Dlatego nie rezygnuj z drewna na elewacji, bambusów w ogrodzie i gabionów bo to najbardziej lubią Tygryski
Z przyjemnością będę oglądała Twoją realizację.
Ogrodnik mimo woli 19:46, 04 mar 2012

Do góry
I kule z Rzeszowa też się pojawią
Pokoiki 19:46, 04 mar 2012

Do góry
Sylwia i Ania świetne projekty.
Sylwia zachwycił mnie pokój Kuby. Jestem na etpie urządzania pokoju mojej córki...... Maturzystki. Już trochę inne klimaty Urządzam po raz drugi w ciągu roku.... Na szczęście pokój gościnny przejął zbyteczne meble....
Sylwia to zdjęcie ferrari to gotowe plakaty/fototapeta/na płótnie? Chciałabym młodej zamówić zdjęcie New York. Masz jakiś sprawdzony namiar na firmę od plakatów?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:28, 04 mar 2012

Do góry
Justynka, parasola nie kupiłam bo kupiłam wersję z rozkładanym stołem i bez otworu. Ale komplet już mi się rozpada, krzesła..... To chyba akacja ? Bo już zapominiałam z czego te meble? Chyba poszukam tekowych w kolejnym sezonie i będę w nie ciskać wodą jak Danusia.
Ogrodnik mimo woli 19:25, 04 mar 2012

Do góry
A ja myślę dziewczyny, że do zmroku będziemy w ogrodzie a do nocy na ogrodowisku
Szkoda patrzeć na te wszystkie szkody w roślinach ,ale pocieszam się, że Danusia wymienia natychmiast i jest znów pięknie. Tak sam zrobię
Między ogrodami ... 19:18, 04 mar 2012

Do góry
Pierwszy sezon bywa trudny na budowie... Jak już zamieszkasz i codziennie będziesz doglądać ogrodu w każdej wolnej chwili to Ci wypięknieje. Działeczka była tak piękna, że aż nie wyobrażam sobie ogrodu pracy będzie ogrom ale widać świetne przygotowanie. Zazdroszczę brzóz i sosen. A co do liści, to co byś robiła jesienią w ogrodzie???
Ogród z perspektywą na przyszłość 18:54, 04 mar 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Danuszo, dziękuję za odwiedziny. Widziałam Twój piękny staw!!! Jak ja Ci zazdroszczę tej przyrody. A z dzieciątkiem zobaczymy jak będzie, bo niestety pierwszy synek nie spał w ciągu dnia wcale, i cały czas płakał, więc mam nadzieję, że teraz będzie troszkę lepiej
Będę zdawać relację z naszej rodzinnej pracy w ogrodzie .

Moniko a pierwszy synek ile ma latek, miesięcy ?
Ogród z perspektywą na przyszłość 18:53, 04 mar 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
Witaj,
cieszę się, że się odezwałaś. My mieszkamy w Bunnik koło Utrechtu. Tutaj każdy spłachetek ziemi kosztuje fortunę, stąd ten ogromny ogród (a w zasadzie, jak na standardy holenderskie to już chyba park) zrobił na mnie takie wrażenie. Pozazdrościć teściów. Żeby tak sobie 400 sztuk sadzonek zrobić żeby dzieciom zrobić przyjemność, to jednak nie często się zdaża. Chyba na prawdę masz bardzo udaną holenderską rodzinę. A co do mojego ogrodu, to tak już od dłuższego czasu się przymierzałam, żeby w Ogrodowisku pokazać i nazbierać bezcennych rad. Tylko jak sobie pooglądałam te cuda, to jakoś tak mi głupio. Zwłaszcza, że na razie to na prawdę nie ma czego pokazywać, bo jesteśmy na etapie rycia w ziemi, żeby doprowadzić do porządku tę rozpacz w kratkę, jaką był ten stary ogród. Więc tak sobie pomyślałam, że jak już przynajmniej trawa będzie to się odważę.
A z tymi cenami w Holandii to oczywiście masz rację. Chociaż zdaża się, że niektóre rośliny są w cenach polskich, a czasem nawet tańsze. To np. dotyczy róż, co mnie bardzo cieszy, bo chyba złapałam bakcyla. W ogóle, nigdy nie przypuszczałam, że ogród może być taką fajną sprawą!
A u was już wiosna?

Agata pokazuj, nawet dziura w ziemi holenderskiej wszystkich na ogrodowisku interesuje Monice teściów cała Polska zazdrości więc pokazuj co robisz, chętnie będziemy zaglądać
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:50, 04 mar 2012

Do góry
Bambusy i gabiony dopiero w tym roku zaistnieją poczekaj zdążysz, na razie wykańczasz wnętrze
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:48, 04 mar 2012

Do góry
Elektryczny, ale wolałabym ręczny bo mam mały trawnik i kabel by nie przeszkadzał.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:12, 04 mar 2012

Do góry
Sebku, pewnie, że do gołej ziemi nie warto ale trochę trzeba aby nowe źdźbła mogły się przebić. W kwietniu i tak wertykulacja to wyciągnie resztę tego filcu. Widziałam dzisiaj w castoramie areator i wertykulator w jednym
Marta dziękuję za pochwały, zaglądaj
Wiśnia piłkowana "Kiku-shidare-zakura" - Prunus serrulata 15:06, 04 mar 2012

Do góry
Ha to moje też polubią
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 11:36, 04 mar 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
I przegrabiłem w tym miejscu trawnik - na razie tak chyba wstępnie. Najlepsze było to, że pomiędzy kamieniami a starszym trawnikiem wertykulatora dało się używać - na drugiej całkiem zbierało trawę z korzeniami.

Nie jest zielony co widać, ale ogólnie jestem zadowolony - tam gdzie się chodziło chyba będę musiał dosiać. Miałem też dla Was zdjęcie chwasta świeżusieńkiego - przynajmniej tak mi się wydaje, ale usunąłem przez przypadek ....

-,-

A dla trawnika szacun, pięknie te płyty wkomponowane, czekam na zazielenienie trawniczka, po takim czesaniu pewnie szybko to nastąpi.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 11:33, 04 mar 2012

Do góry
Sebek uduchawiać się można nawet wieczorem , ale doceniam poświęcenie.
Ale pędzisz z wątkiem, że musiałam się kilka stron cofać.
Trzmielinka na pewno odbije, tuja coś słabo wygląda, tnij ją ;(
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 11:28, 04 mar 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Aniu - dzięki No ja też byłam zauroczona głogiem, ale faktycznie jak poczytałam o nim więcej to rezygnuję
Jutro będę dzwonić do szkółki czy mają buka i wiśnię, jesli tak to będzie rewolucja

Marzenko - dzięki za radę...w takim razie chyba postanowione z bukiem (jak ja nie lubię swojego niezdecydowania)

Co do stołu - to wlaśnie takie samo mam odczucie, chcę przy nim przesiadywać z dzieciakami, goścmi, jadać wspólne posiłki (pilnuje tego!), rozmawiać, w przyszlości odrabiać z dzieciakami lekcje...Musi być solidny i na wieki
Wprawdzie mieliśmy na oku już gotowy, ale jego cena jest dla nas zaporowa, więc pokusimy się o samodzielne jego wykonanie Mąż "siedzi w drewnie" zawodowo (choć nie jest stolarzem), ja wprawiam się w wykończeniu drewna na mniejszych meblach, damy radę. I stół będzie miał jeszcze wartość dodaną dzięki temu

Właśnie o taki stole mówimy, dużym wygodnym skupiającym rodzinę i pomyśl o wygodnych krzesłach, żadne tam plastkikowe ghosty tylko takie które was zatrzymają przy stole
Ogród Sylwii od początku :) 11:25, 04 mar 2012

Do góry
Jesteśmy cały czas i podglądamy a ogrodu zimowego to się chyba tak jak Ty doczekać nie mogę. Czekamy również na zdjęcia stylu eklektycznego po remoncie
Ogród - marzenie do spełnienia 11:24, 04 mar 2012

Do góry
Witamy Czekamy na fotki
Początki w Kruklandii 11:23, 04 mar 2012

Do góry
Ps ostrokrzew rośnie powoli, cięcie dla bardziej zaawansowanych często wymarza, dlatego nie nadaje się na dywanik pod kulami , bardziej na żywopłot w osłoniętym miejscu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies