Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Ana 01:14, 04 mar 2012

Marzenko - dzięki za utwierdzenie mnie - tylko nadal nie wiem czy mi się zmieści tam za parę lat

Ana - nie pokażę, bo jeszcze trochę pracy przede mną - to prosty sosnowy stół - tyle, że spory (1 m na 2m) i z grubych desek - jednak zostanie na tarasie, a sobie sami zrobimy do salonu o pół metra dluższy z drewna dębowego Mąż się napalił na moj pomysł
Teraz stoi rozebrany w garażu (stół, nie mąż ), czeka na szlifowanie, szczotkowanie i bielenie + impregnację Taki mam pomysł
monteverde 01:22, 04 mar 2012

Ana zawsze masz fajne pomysły kiedyś jako mała dziewczynka chodziłam ulicą która była podsadzona głogami, pamiętam przepiękny to był widok, ale jak one teraz chorują, to faktycznie kupuj ta wiśnię, ma fajne zwisające kwiaty
Madzenka 07:46, 04 mar 2012

Ana napisał(a)
Marzenko - dzięki za utwierdzenie mnie - tylko nadal nie wiem czy mi się zmieści tam za parę lat

Ana - nie pokażę, bo jeszcze trochę pracy przede mną - to prosty sosnowy stół - tyle, że spory (1 m na 2m) i z grubych desek - jednak zostanie na tarasie, a sobie sami zrobimy do salonu o pół metra dluższy z drewna dębowego Mąż się napalił na moj pomysł
Teraz stoi rozebrany w garażu, czeka na szlifowanie, szczotkowanie i bielenie + impregnację Taki mam pomysł

Ania rozumiem sentyment do takiego stołu. Sama mam dębowy, starzony, z sękami z grubymi nogami i dechami. Jest dla mnie symbolem ogniska domowego w nowoczesnym wnętrzu i z założenia wnuki mają go dostać w spadku, bo reszta mebli nie przetrwa
Buk pendula ma wąski pokrój, więc Ci nie zasłoni rabaty, natomiast kolor liści jest cudowny. Obserwuj jak buk się wybarwia w ogrodzie Danusi.
Ana 11:25, 04 mar 2012

Aniu - dzięki No ja też byłam zauroczona głogiem, ale faktycznie jak poczytałam o nim więcej to rezygnuję
Jutro będę dzwonić do szkółki czy mają buka i wiśnię, jesli tak to będzie rewolucja

Marzenko - dzięki za radę...w takim razie chyba postanowione z bukiem (jak ja nie lubię swojego niezdecydowania)

Co do stołu - to wlaśnie takie samo mam odczucie, chcę przy nim przesiadywać z dzieciakami, goścmi, jadać wspólne posiłki (pilnuje tego!), rozmawiać, w przyszlości odrabiać z dzieciakami lekcje...Musi być solidny i na wieki
Wprawdzie mieliśmy na oku już gotowy, ale jego cena jest dla nas zaporowa, więc pokusimy się o samodzielne jego wykonanie Mąż "siedzi w drewnie" zawodowo (choć nie jest stolarzem), ja wprawiam się w wykończeniu drewna na mniejszych meblach, damy radę. I stół będzie miał jeszcze wartość dodaną dzięki temu

PS. Marzenko - a pokaż Wasz stól, co? uwielbiam takie ogladać, a podpatrując Twoj wątek widzę, że masz swietny styl!
Madzenka 11:28, 04 mar 2012

Ana napisał(a)
Aniu - dzięki No ja też byłam zauroczona głogiem, ale faktycznie jak poczytałam o nim więcej to rezygnuję
Jutro będę dzwonić do szkółki czy mają buka i wiśnię, jesli tak to będzie rewolucja

Marzenko - dzięki za radę...w takim razie chyba postanowione z bukiem (jak ja nie lubię swojego niezdecydowania)

Co do stołu - to wlaśnie takie samo mam odczucie, chcę przy nim przesiadywać z dzieciakami, goścmi, jadać wspólne posiłki (pilnuje tego!), rozmawiać, w przyszlości odrabiać z dzieciakami lekcje...Musi być solidny i na wieki
Wprawdzie mieliśmy na oku już gotowy, ale jego cena jest dla nas zaporowa, więc pokusimy się o samodzielne jego wykonanie Mąż "siedzi w drewnie" zawodowo (choć nie jest stolarzem), ja wprawiam się w wykończeniu drewna na mniejszych meblach, damy radę. I stół będzie miał jeszcze wartość dodaną dzięki temu

Właśnie o taki stole mówimy, dużym wygodnym skupiającym rodzinę i pomyśl o wygodnych krzesłach, żadne tam plastkikowe ghosty tylko takie które was zatrzymają przy stole
Ana 11:39, 04 mar 2012

Marzenko - ghosty już odchorowałam i cieszę się, że ich nie kupilismy (jednak mój mąż studzący moje zapały miewa czasami rację)...

ale teraz choruję na krzesło Eames z bialymi siedziskami i jasnymi drewnianymi nogami...też plastki, ale nie mam gdzie się do nich przymierzyć, czy wygodne...
Syla 11:49, 04 mar 2012

Mój M również potrafi mnie mocno ostudzić ale to dobrze bo byśmy z torbami poszli tak sobie żartuję ...... Popatrzyłam sobie na krzesełka .... fajne .... Ja się skupiłam na wydatkach do pokoju Kuby i również zamówiłam dwa fotele
fotel MUSIC ROCKER kolor czerwony (ten polecam dla chłopaczków i dużych i małych) oraz
fotel obrotowy do biurka EA 108 Aluminium CH&R EAMES, kolor
biały siatka
Ana 11:56, 04 mar 2012

Syla - o tak tak!!! Obydwa mi się podobją, ale ten Music Rocker jest bosski
Choć ja Antka pokój będę urządzać w iinym stylu - będzie duuuużo starego drewna naturalnego

a tu możecie zobaczyć pokój mojej Tuśki
https://www.ogrodowisko.pl/watek/168-pokoiki?page=12
apolonia 14:16, 04 mar 2012

Ana chciałam zapytać czym obsadziłaś wokół tarasu ? bo nie wiem czy nie zauważyłam,podpatrzyłam u Ciebie zadaszenie bardzo spodobało mi się takie rozwiązanie.U mnie będzie tak samo zrobione bo i taras mam dosłownie tak samo usytuowany ale co dalej co wokół?
noemi 14:52, 04 mar 2012

Ana napisał(a)
Marzenko - ghosty już odchorowałam i cieszę się, że ich nie kupilismy (jednak mój mąż studzący moje zapały miewa czasami rację)...

ale teraz choruję na krzesło Eames z bialymi siedziskami i jasnymi drewnianymi nogami...też plastki, ale nie mam gdzie się do nich przymierzyć, czy wygodne...

Ana ja kupiłam sobie do pokoju krzesła inspirowane projektem DAW - Ch. & R. Eames , tylko moje mają siedzisko z podłokietnikami , jeszcze ich fizycznie nie mam, bo się sprowadzają, ale mój brat ma i bardzo wygodnie się na nich siedzi. W sklepie siedziałam na tych bez podłokietników i też są ok. Jest też wersja dla dzieci