Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:27, 27 lut 2012

Do góry
Sebek na korepetycje do mnie z marketingu zawsze możesz się zgłosić a ty mi w rewanżu wykład z nawożenia roślin zrobisz
Ogród zmyślony 21:23, 27 lut 2012

Do góry
A Myszorek planuje i planuje i cisza na wątku
Ogród Sylwii od początku :) 21:21, 27 lut 2012

Do góry
Sylwia wesoło u Ciebie na tych leżaczkach będzie. Ty się weźmiesz do roboty a Joasia pokieruje pracami, tylko kto jej leżaczek będzie przekręcał aby miała wszystko pod kontrolą i kto tę krzynkę przytarga
Ogród Sylwii od początku :) 21:19, 27 lut 2012

Do góry
Sylwia przepraszam, że się "wtrancam" na Twoim wątku.
Joanka to Ty z Torunia pochodzisz?
Ogrodnik mimo woli 21:15, 27 lut 2012

Do góry
Ania Misiek zapadł ponownie w sen zimowy ale skoro nie lubi lata to kiedy się obudzi ?
Dobrz, że te Rh z pąkami bo ja też bym rok nie wytrzymała w oczekiwaniu na Twoje kwiaty
Ogród Magdalenka 20:29, 27 lut 2012

Do góry
Wycinałam co pewien czas mocno zdrewniałe grube pędy aby nowe przyrosty miały więcej miejsca, ale nie można tego robić radykalnie.
Ale chyba sukces załeży od nasłonecznienie, u. Mnie rośnie na tzw. patelni, czyli słońce przez kilkanaście godzin.
Ogród Magdalenka 20:19, 27 lut 2012

Do góry
Ja nie mogłam ciąć lawendy latem bo kwitła jak oszalała, podejrzewam, że to wina Dolomitu którą ją podsypałam podobno należy latem ciąć same wierzchołki pędów ale przetestuję to w tym roku
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:17, 27 lut 2012

Do góry
Danusiu kiedy zaczniesz prace w ogrodzie, np nawożenie Rh, regenerację trwnika ? Zacznę dwa tygodnie wcześniej bo u nas szybciej wiosna nadchodzi
Melduję, że żywopłot grabowy podcięłam w sobotę aby się conieco zagęścił do czerwca
Ogrodnik mimo woli 20:12, 27 lut 2012

Do góry
Dopiero zobaczyłam jaka śnieżyca u Ciebie a u nas chłodniej było 3-4 stopńie ale słońce jak w pełni lata
Rh będą cudowne. A z tej szkółki z pąkami wysyłają czy na ferię barw będziesz musiała czekać do kolejnego sezonu ?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:55, 27 lut 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

U mnie też co nieco wychodzi - trawy chyba też dziś przytnę - a co tam - idę już

Sebku, nie przycinaj jeszcze traw - radziłam się w tej sprawie Mariusza. Specjalista nakazuje odczekać jeszcze 2-3 tygodnie, więc czekam, choć ręka mnie świerzbi i nowy sekatorek J.Bentley czeka na swój pierwszy raz w ogrodzie .

A w kwestii nawozów - od tego roku za radą Danusi będę stosować w płynie, bo szybciej działają. W ubiegłym roku stosowałam azofoskę - może taniej wychodzi, ale te granulki nie podlewane ciągle powoli się rozpuszczają, więc i działają z opóźnieniem. Chyba, że ktoś ma automatyczne nawadnianie. Aha i jeszcze jeden plus nawozów płynnych - można ich dawkowanie dolistne połączyć z różnymi środkami ochrony roślin, grzybobójczymi itp.

Agnieszko ja już przycięłam.....
Azofoskę trzeba mocno polewać wodą bo można przesadzić i nawet rośliny spalić, ale jak się przestrzega zasad to efekt murowany. W tym roku wypróbuję Florovit do bukszpanów, magiczną siłę używam nterwencyjnie od kilku lat
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:53, 27 lut 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Marzeno, a duży masz bagażnik? Pytam w związku z wyjazdem do Bogdzi.

Ewo, czy chcesz się zabrać do bagażnika
Ogrodnik mimo woli 06:44, 27 lut 2012

Do góry
Kochana chyba Oskary oglądałaś
Kiedyś będzie tu pięknie ... 06:38, 27 lut 2012

Do góry
gabiK Jeśli przyszły weekend będzie ciepły to wygrabię trawnik i go podsypię nawozem - jest mnostwo dla trawników, jakoś nie specjalnie jestem zadowolona z tych długodziałających. Niezawodny na trawnik jest "szybki efekt dywanowy" agrecol jeśli trzeba szybko zregenerować trawnik, ale nim sypie w maju, czercu, lipcu, w sierpniu już " jesienny"
Pozostałe rośliny podsypię w połowie marca, oczywiście jeśli nie wróci zima - w szczególności magnolie, róże, cebulowe.
Dla każdej rośliny możesz wybrać odpowiedni nawóz. Danusia nas jednak instruje w tym zakresie. Ja lubię agrecol - specjalistyczne ( dla różaneczników, hortensji, róż, iglaków). Jednak niezawodna na początek jest Azofoska, trzeba jednka uważać z ilością i podlewać aby nie popalić roślin...
Jakoś nie mogę się przekonać do długodziałających, chyba że do roślin w donicach, bo chyba się sprawdzają przy systemach nawadniania.
Rododendronowy ogród. 21:32, 26 lut 2012

Do góry
I w ten oto spsób liczba maniaczek ogródów nie tylko wzrasta, ale dzięki fachowemu przygotowaniu (podyplomowemu) polskie ogrody mają szansę stać się najpiękniejsze w Europie
Ogród Sylwii od początku :) 21:29, 26 lut 2012

Do góry
Syalwia dla ogrodomaniaczek puste leżaczki to reguła A nas można poznać biegające z sekatorem lub łopatą i w rękawiczkach i obiecujące sobie, że w przyszły roku to już odpocznę na tym leżaczku na pewno. Tylko jeszcze trzeba leżaczek poolejować, tu i ówdzie bukszpany dosadzić lub przyciąć, opryski zrobić, ogród zimowy wybudować, potem urządzić, jeszcze mały remoncik na piętrze i porzadek w grażu...
O....! 21:25, 26 lut 2012

Do góry
Marzenko imienniczko moja! Wreszcie miałam chwile czasu aby obejrzeć Twój ogród. Jestem pod wrażeniem styl i umiaru. Ogród jest taki piękny i dystyngowany, każde nasadzenie przemyślane. Przy takich widokach z tarasu styl Twpjego ogrodu jest dopłenieniem otoczenia. Zazdoszczę ci (pozytywnie ogrodowiskowo) i położenia działki i wyczucia stylu. Bacznie będę obserować co się dzieje w Twoim ogrodzie. Bo i budleje, perowskie, lawendy i oczywiście bukszpany uwielbiam.
Ogrodnik mimo woli 21:14, 26 lut 2012

Do góry
Dziękuję Aniu. Zatem macierzaką obsadzę mój skalniaczek przy tarasie
Jak piszesz, że jesteś ogrodnik mimo woli to i tak nikt nie wierzy To juz jest pasja
Ogród Sylwii od początku :) 20:59, 26 lut 2012

Do góry
Sylwia tak to jest w naszych ogrodach, ze leżaczki puste sobie stoją.....
Ogrodnik mimo woli 20:57, 26 lut 2012

Do góry
Swietne rośliny na tym skalniaku. Aniu czy wiesz jak się nazywają?
Ogród Sylwii od początku :) 20:47, 26 lut 2012

Do góry
Sylwia, podział obowiazków zatem sprawiedliwy Taki duży trawnik to jednak dla chłopaków wyzwanie, ale jak się przy nim napracują to potem chyba masz z nimi spokój, bo tylko na leżaczku polegują ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies