Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

andziulka 19:45, 27 lut 2012

Aniu, długaśna ta Twoja lista. Wiem, że te, które zaproponowała Bożenka, nie wymarzną. Czytałam o nich W przyszlym roku na pewno je zamówię Teraz już kaski trochę brakuje Jak wszystko posadzisz, co zamówiłaś, to dopiero bedzie widok Będę podziwiać twoje rh. Bardzo je kocham i myślę, że spełnię swoje kolejne marzenie. Chcę posadzić brzozy i pod nimi różaneczniki
ircia 19:55, 27 lut 2012

Aniu, lista Rh imponująca!!! Czy to oznacza, że niedługo będziesz bez trawnika? Bo z tego co przyjdzie, to będzie spora rabata
Mala_Mi 20:05, 27 lut 2012

andziulka napisał(a)
Piękne zdjęcie z sikoreczką a cyklameny prześliczne U nas w niedzielę padał śnieg Dziś już go nie ma Kiedyś miałam cyklameny, ale jak przekwitły, została pusta doniczka Chyba wyrzuciłam do kosza. ktoś mi powiedział, że po okresie spoczynku dalej by zakwitł po jakimś czasie. nie znam sie na tych kwiatkach. u Ciebie Aniu już kwitły drugi raz?

Eksperymentuję pierwszy raz
Mala_Mi 20:06, 27 lut 2012

andziulka napisał(a)
Aniu, długaśna ta Twoja lista. Wiem, że te, które zaproponowała Bożenka, nie wymarzną. Czytałam o nich W przyszlym roku na pewno je zamówię Teraz już kaski trochę brakuje Jak wszystko posadzisz, co zamówiłaś, to dopiero bedzie widok Będę podziwiać twoje rh. Bardzo je kocham i myślę, że spełnię swoje kolejne marzenie. Chcę posadzić brzozy i pod nimi różaneczniki

Fachowcy twierdzą, ze za blisko brzóz nie mozna sadzić rh, bo wypijają wodę różanecznikom .... ale tylko tak słyszałam
Mala_Mi 20:10, 27 lut 2012

ircia napisał(a)
Aniu, lista Rh imponująca!!! Czy to oznacza, że niedługo będziesz bez trawnika? Bo z tego co przyjdzie, to będzie spora rabata

Trawnika trochę się zostanie..a na tę imponującą rabatę liczę
I na różana i na trawiastą..... i na ciurkadełko....... ależ sobie wymyśłiłam..... kiedy ja to wszystko zrobię .....

Anulka, ja swoje zapasy finasowe przeznaczyłam na ogród... nie wiadomo co bedzie za rok, wiec chociaz bedę oczy cieszyć.... i mieć zajecie Juz pisałam, że były wątpliwości...schody i pokój gościnny czy ogród......
Odpowiedź widać w zamówieniu

A terez wacam do zarabiania na te moje pomysły .....
Madzenka 20:12, 27 lut 2012

Dopiero zobaczyłam jaka śnieżyca u Ciebie a u nas chłodniej było 3-4 stopńie ale słońce jak w pełni lata
Rh będą cudowne. A z tej szkółki z pąkami wysyłają czy na ferię barw będziesz musiała czekać do kolejnego sezonu ?
andziulka 20:17, 27 lut 2012

Aniu, to mamy podobnie Ja zamieniłam szafę w mojej sypialni na szaleństwo ogrodowe
andziulka 20:20, 27 lut 2012

Ale jak patrzę na Twoje zakupy, to Ty bardziej szalona
Bogdzia 20:30, 27 lut 2012

No to u Ciebie faktycznie posypało śniegiem. A u mnie było ostre słońce i mocny wiatr zrywał mi przykrycia z rh. Przykryte są głównie te poparzone i nie chce żeby je słonce dodatkowo załatwiło ale przy tym wietrze trudno utrzymac prowizoryczne przykrycia. Ziemia jeszcze wogóle nie rozmarza.Do kitu z taką pogodą.
Mala_Mi 20:43, 27 lut 2012

andziulka napisał(a)
Ale jak patrzę na Twoje zakupy, to Ty bardziej szalona

Nie bardziej, tylko odłozyłam troszeczkę..... na schody

A co do pogody to w gazetach pisza, że u nas dziś była burza śnieżna.... z moich obserwcji to były co chwilę Tera jest -5 stopni....zima nie podddaje się... wczoaraj zielony trawnik, a dziś zima... śniezyca i słońce, śniezyca i słońce.....

http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,11243068,Sniezyca_nad_Rzeszowem__Drogi_oblodzone__paraliz_miasta.html

Kolega Miś za to zrobił rekonesans i sprawdził stan roślinek...

Wszystko OK , można odpocząć...

I dziewiczy dojazd do domu, który za chwilę zepsułam