Dziękuję Ci Ewuniu Książkę szefowej mam, ale przeglądam po 2-3 strony rano przy kawie, bo brakuje czasu
A czy przetacznik będzie pasował? Czy lepiej szałwia?
Nasiona białej aksamitki nie wychodzą w praktyce śnieżnobiałe Miałam dwa lata temu i taki ecru wpadający w lekką żółć, chyba, że to wina ziemi jej PH. Ale mam nasiona (zawsze zbieram) i pewnie nadal będę je wysiewać bo bardzo lubię aksamitki
Nie będę oryginalna jak napisze że masz cudny ogród ! Gratuluję efektów. Zgapię rabatę sesleria plus szałwia - czy Ty masz może szałwię compacta deep blue? Aaa i jeszcze jedno - wykopujesz czosnki główkowate? Mam wielką ochotę na nie, jednak wymóg ich wykopywania skutecznie mnie zniechęca do ich sadzenia.
Hmmm będę wysiewała Smagliczkę, Lobelię i Gipsówkę- zobaczymy co z tego wyrośnie
Mam też nasiona białej aksamitki do warzywniaka Brawo ja ;D
W planie powojnik Maria Skłodowska-Curie, białe azalie, może szałwia, róża Artemis, biała lawenda, może kolejne jeżówki, mieczyki, chciałabym więcej lilii i marzę o Agapantusie- ale nie wiem czy podołam.
Plany ogromne na ten rok zobaczymy co się uda zrobić
Agatko witam Cię po zimowym przebudzeniu, wiem wkrótce wysiewanie zaczynasz
Piękne wspomnienia wiosenno-letnie pokazujesz...uwielbiam kolorystykę u Ciebie i umiejętność dobierania róż i bylin do wspólnego towarzystwa, ta szałwia jest cudowna w kolorze, przypomina kwiatostan żeleźniaka
Jak ja pamiętam, to tak, rozmawiałyśmy o niej, dla mnie to odkrycie roku, fioletowy akcent przez cały sezon, szałwia okręgowa Purple Rain. Wypatrzyłam ją na fotkach Danusi z ogrodów angielskich, jedną zimę wytrzymała, ciekawa jestem co będzie po tej. Mam zebraną ale jeszcze jest na zewnątrz tak z tydzień, wtedy ją wytrzepię z nasion.
Agatko, to fioletowe na środku na pierwszym planie, kępiaste kwiatostany na długiej łodydze to jakaś szałwia? Pamiętasz, czy zbierałam z niej nasionka?
Próbuję sobie przypomnieć, ale mi się nie daje.
Cudne te Twoje rabaty w pełni kwitnienia.
Oooo, przykro. Też zdarzyło mi się kilka kilka razy i wiem, jakie to denerwujące. Szałwia do róż to zawsze dobry wybór. Bardzo ją lubię i sadzę, gdzie tylko się da Nie tylko z różami