Witam. Na wstępie chciałam się przywitać i przekazać wyrazy zachwytu nad Pani ogrodem. Podziwiam za ogrom pracy i efekt jaki został uzyskany. Ja jestem na początku swojej drogi i mam ogromny mętlik w głowie co i jak urządzić. W związku z tym mam pytanie o rabatę z hortensjami, jaka jest powierzchnia nasadzeń hortensji? Głównie chodzi mi o odstępy pomiędzy nimi, bo ja przeczytałam, że Limelight powinno się sadzić 1szt. na m2, ale wydaje mi się, że u Pani jest gęściej a efekt jest przecudny.....Bardzo mi się podoba, że w tej rabacie jest morze kwiatów i taki efekt chciałabym uzyskać. Jeśli to nie kłopot to proszę o odpowiedź. Załączam zdjęcie Pani rabaty, tej o którą pytam. Pozdrawiam
Witaj Jola . Pamiętam, że w ubiegłym roku sadziłaś świerk serbski ja również planuję jego zakup i chciałabym porównać ceny, czy mogłabyś napisać mi na priv gdzie kupiłaś, za ile i jakiej wysokości. Będę bardzo wdzięczna i z góry dziękuję
Ps. Stale nawiedzam Twój wątek, masz piękny ogród
Hej Witaj awoya I na wstępie Cię proszę nie mów mi "pani"
Dziękuję za miłe słowa dot. ogrodu
Pracę w ogrodzie rozłożyliśmy na etapy, dzięki temu można było jakoś to powoli ogarniać. Co do rabaty hortensjowej, o którą pytasz - ma ona w całości ok. 12 metrów kwadratowych. Hortensje zajmują może 1/3. Jest ich tam osiem i są posadzone ok pół metra od siebie, ale mogłyby być trochę rzadziej.
Załączam fotkę dzisiejszą Obecnie jest to jedyna moja w pełni uporządkowana rabata.
Jakbyś coś jeszcze chciała wiedzieć - pytaj śmiało