Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Toszka 22:08, 09 mar 2017

Możesz - zakwas ma ph 3,3. Dodatkowo kawa parzona do podlewania
nawigatorka 22:20, 09 mar 2017

Moniq napisał(a)
Cudowna ta różyczka . Jak wysoka rośnie?
Zestawienie z biała szałwia mega fajne
U mnie tez strasznie zimno, dosłownie jakby miało sypnąć, brr
u mnie artemis ma nawet 1,5 M wysokości i szerokosci
awoya 08:12, 10 mar 2017

Witam. Na wstępie chciałam się przywitać i przekazać wyrazy zachwytu nad Pani ogrodem. Podziwiam za ogrom pracy i efekt jaki został uzyskany. Ja jestem na początku swojej drogi i mam ogromny mętlik w głowie co i jak urządzić. W związku z tym mam pytanie o rabatę z hortensjami, jaka jest powierzchnia nasadzeń hortensji? Głównie chodzi mi o odstępy pomiędzy nimi, bo ja przeczytałam, że Limelight powinno się sadzić 1szt. na m2, ale wydaje mi się, że u Pani jest gęściej a efekt jest przecudny.....Bardzo mi się podoba, że w tej rabacie jest morze kwiatów i taki efekt chciałabym uzyskać. Jeśli to nie kłopot to proszę o odpowiedź. Załączam zdjęcie Pani rabaty, tej o którą pytam. Pozdrawiam
m_gocha 22:56, 10 mar 2017

Jola! Zaintrygowałaś mnie tym zakwasem Przyznam, że lubię takie nowości i ekologiczne rozwiązania.
Wrzucisz przepis na ten zakwas
horcia 08:38, 11 mar 2017

Witaj Jola . Pamiętam, że w ubiegłym roku sadziłaś świerk serbski ja również planuję jego zakup i chciałabym porównać ceny, czy mogłabyś napisać mi na priv gdzie kupiłaś, za ile i jakiej wysokości. Będę bardzo wdzięczna i z góry dziękuję
Ps. Stale nawiedzam Twój wątek, masz piękny ogród
paulina_ns 09:25, 11 mar 2017

Puk, puk Jolu nie śpimy chociaż pogoda dzisiaj bardzo senna...
jolka 16:33, 11 mar 2017

Toszka napisał(a)
Możesz - zakwas ma ph 3,3. Dodatkowo kawa parzona do podlewania

Dzięki Toszko

===============================
PS.
No tak, zakwas.. kawa parzona.. to może jeszcze ciasteczka im podam??
Hmm...??
jolka 16:42, 11 mar 2017

nawigatorka napisał(a)
u mnie artemis ma nawet 1,5 M wysokości i szerokosci

No to imponujące rozmiary osiągnęła
Ciekawe co u mnie w tym sezonie pokaże
jolka 17:16, 11 mar 2017

awoya napisał(a)
Witam. Na wstępie chciałam się przywitać i przekazać wyrazy zachwytu nad Pani ogrodem. Podziwiam za ogrom pracy i efekt jaki został uzyskany. Ja jestem na początku swojej drogi i mam ogromny mętlik w głowie co i jak urządzić. W związku z tym mam pytanie o rabatę z hortensjami, jaka jest powierzchnia nasadzeń hortensji? Głównie chodzi mi o odstępy pomiędzy nimi, bo ja przeczytałam, że Limelight powinno się sadzić 1szt. na m2, ale wydaje mi się, że u Pani jest gęściej a efekt jest przecudny.....Bardzo mi się podoba, że w tej rabacie jest morze kwiatów i taki efekt chciałabym uzyskać. Jeśli to nie kłopot to proszę o odpowiedź. Załączam zdjęcie Pani rabaty, tej o którą pytam. Pozdrawiam

Hej Witaj awoya I na wstępie Cię proszę nie mów mi "pani"
Dziękuję za miłe słowa dot. ogrodu

Pracę w ogrodzie rozłożyliśmy na etapy, dzięki temu można było jakoś to powoli ogarniać. Co do rabaty hortensjowej, o którą pytasz - ma ona w całości ok. 12 metrów kwadratowych. Hortensje zajmują może 1/3. Jest ich tam osiem i są posadzone ok pół metra od siebie, ale mogłyby być trochę rzadziej.

Załączam fotkę dzisiejszą Obecnie jest to jedyna moja w pełni uporządkowana rabata.

Jakbyś coś jeszcze chciała wiedzieć - pytaj śmiało
alis 17:25, 11 mar 2017

Moja ulubiona u Ciebie rabata Jolu, podoba mi się o każdej porze roku Przed kulkami jest runianka, czy cos innego może?