Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

inka74 09:45, 11 mar 2017

Donice kremowe, szamotowe zamówiłam. Mam już 2 z tego materiału na ogrodzie i bardzo mi się podobają. Jedną przy ławce chcę postawić a drugą i trzecią na tarasie. Zobaczymy czy utrafiłam z rozmiarem.
Anda 18:52, 11 mar 2017

Kasya napisał(a)
Ewa, jakie przyrosty ma twoja śś obelisk ? bo kupilam male i zastanawiam sie kiedy urosna

Nie wiem dokładnie, ale nie za duże, może tak 10-20cm. Jutro jakichś fotek porównawczych poszukam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:54, 11 mar 2017

eee_taam napisał(a)

u nas około 100zł kosztowała tez 2-3 lata temu ...ale skoro taka cena w Niemczech + koszty transportu ...to rzeczywiście nie ma co polemizować

może w kolejnych latach ...choc teraz nie mam gdzie wsadzić ...i nie wiem czy w kolejnych bedzie wiecej miejsca na rabatach

horty sa super do dzis mam taki widok przed oczami ....do ktorego wzdycham https://www.ogrodowisko.pl/watek/91-ogrody-niemieckie?page=6

nawet myslałam że sobie u siebie tak je posadze ....ale takie szpalery wydaja mi sie mocno miejskie i do mojego mixu bylinowego kompletnie nie pasuja ...wiec zrobiłam inaczej ...po swojemu

Wolfsburg ma kasę to może sobie tak sadzić
Teraz te zawsze kwitnące ogrodowe hortki są po jakieś 20-25 €. Co roku droższe.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:56, 11 mar 2017

inka74 napisał(a)
Donice kremowe, szamotowe zamówiłam. Mam już 2 z tego materiału na ogrodzie i bardzo mi się podobają. Jedną przy ławce chcę postawić a drugą i trzecią na tarasie. Zobaczymy czy utrafiłam z rozmiarem.

Też szukam donic na taras. Tych, które mam nie mogę dokupić, nigdzie ich nie ma, nawet w necie i rozglądam się za innymi. Poczekam aż Twoje pokażesz
Kasya 22:47, 11 mar 2017

Anda napisał(a)

Nie wiem dokładnie, ale nie za duże, może tak 10-20cm. Jutro jakichś fotek porównawczych poszukam
tylko tyle ? to ta moja podejrzana ma duzo wieksze...zobaczymy jak te maluchy...
oliwka 06:53, 12 mar 2017

Ewa, czy ty miałas w donicach róże z kocimiętką lub szałwiami? Kupiłam nasiona kocimietki, ale zastnawiam się czy jak je wysieję do donic to czy zdążą urosnąć, czy inne rośliny ich nie zagłuszą? Dotychczas kupowałam gotowe sadzonki i ładnie się rozrastały, ale chciałabym spróbować z sianiem.
08:43, 12 mar 2017
Anda napisał(a)

Wolfsburg ma kasę to może sobie tak sadzić
Teraz te zawsze kwitnące ogrodowe hortki są po jakieś 20-25 €. Co roku droższe.

ukorzeniaj swoja z patyków ...bo to dobry biznes jak widać

Anda 13:15, 12 mar 2017

Kasya napisał(a)
tylko tyle ? to ta moja podejrzana ma duzo wieksze...zobaczymy jak te maluchy...

No, wolniutko rośnie, cierpliwość trzeba mieć
Anda 13:18, 12 mar 2017

oliwka napisał(a)
Ewa, czy ty miałas w donicach róże z kocimiętką lub szałwiami? Kupiłam nasiona kocimietki, ale zastnawiam się czy jak je wysieję do donic to czy zdążą urosnąć, czy inne rośliny ich nie zagłuszą? Dotychczas kupowałam gotowe sadzonki i ładnie się rozrastały, ale chciałabym spróbować z sianiem.

Nigdy nie wysiewalam kocimiętki, ale ta roślinka ma siłę. U mnie jest jak chwast. Rośnie duuuuża. Właśnie robię porządki na rabatach i jedną muszę przesadzić w inne miejsce, a jedna wyląduje chyba na kompoście, bo nie mam co z nią zrobić. Wg mnie do donicy lepsza byłaby szałwia. Moje róże w donicach nie mają niczego w "nogach"
Anda 13:19, 12 mar 2017

eee_taam napisał(a)

ukorzeniaj swoja z patyków ...bo to dobry biznes jak widać

Hehe, nie mam licencji niestety
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies