Czosnek Globmaster będzie u mnie po raz pierwszy, dobrze się zapowiada
Bodziszek Rozanne, to też u mnie świeżynka, niektóre sadzonki już widać
Tu w buszu różnych źdźbeł( przebiśniegów, czosnków i złotnicy) zaczynają się niebieścić cebulice - też nowy nabytek jesienny.
Masz rację, malwy wyglądają inaczej i są mniejsze... ciekawe co sobie wysiałam, bo do niczego z listy nie pasuje na razie
W końcu bratki mam i ja
Teraz tylko poczekam do czwartku z sadzeniem, aż zapowiadane przymrozki miną. Bardzo mi się ten biały spodobał, bo tak naprawdę to jest on w kolorze budyniu waniliowego, naprawdę apetyczny, a ten żółty to też na żywo ciepły pomarańczowy
Dziękuje uwielbiam je tak jak i ciemierniki dlatego też przybywa ich u mnie z każdym rokiem coraz to więcej. Te cudo to ciemiernik palmowy cuchnący bardzo ciekawe on ma liście podobne do palmy i bardzo w szybkim tempie się rozrasta i rozsiewa.
Zaczynają kwitnąć hiacynty.
Wychylają się szafirki.
Pełne stokrotki u mnie wolą być w gruncie niż w doniczkach, podzieliłam i kolejny sezon jest już coraz więcej.
Fajnie, że udało Ci się popracować ogrodowo (mnie też), wszystko boli, a i tak człowiek szczęśliwy. Kota poważnie przemęczyłaś , słodziak (kot oczywiście).
Czytam, że nigdy więcej zakupów zimą , dobrze się mówi, kiedy już poczynione, a za rok będzie tak samo.
Poniedziałek u nas bieluteńki, wszystko zasypało, chwilowa zima niestety, słońca brak.