Ewa, zaczynam zazdrościć ci dużej ilości miejsca, bo ja nie wiem, gdzie dosadzić różowe róże. A są takie śliczne
Już 3 żółte Beroliny czekają w doniczkach na miejsce, bo Zbyszek zabronił je wydać, wymyślił sobie, ze zakłada rabatę przed swoim królestwem na wszystkie niechciane przeze mnie roślinki. Wylądowała tam już jedna hortensja
Żółte róże też tam chyba wylecą z doniczek
Obejrzałam sobie twoje różyczki - ładne panienki
Zobacz, przecież nie wywalę tych piękności z okolic tarasu, nawet delikatnie pachną i są zdrowe, cały czas kwitną, na 3 piękne angielki miejsce znajdę , tylko które wybrać kolorem, by pasowały? :
To jest jedna gałązka:
Mirko, brzozy dadzą półcień. Ja miałam kilka lat na południowej stronie hosty, bo się nie znałam I rosły, bo musiały, hi, hi i nawet nie wiedziały, ze mogą się zbuntować.
Czy na tym kawałku, co narysowałaś - będzie tylko ogród, czy tam jest (będzie) budynek?
Masz tam 9 brzóz? Sześć przy płocie jest ?
No to hortki muszą być w tym ostatnim rzędzie.
Chcesz Anabelki, czy inne hortensje ? Limki po kilku latach są wielkie
Przekwitłe maczki też mają swój urok - makówki
I liliowce w innym spojrzeniu
Cudowne te cynie - żebym tylko wiedziała, jak się z nich nasionka zbiera
I panienka Dalia
Kasiu widziałam juz u Ciebie te zdjecia , bardzo podobne do rh , moze to one. Ja juz widziałam żywopłoty z rh , no cóż sa miejsca gdzie one za chwast robią ale nie u nas, choc moje juz zaczynają byc potworami i zajmowac mi cały ogród , tnę wszystko co wystaje poza dozwolone ramy.
Doniu, właściwie to ja już jestem prawie zadowolona z nasadzeń. Niektóre rabaty wymagaja kosmetycznych szlifów, ale ogólny zarys mi się podoba - tam, gdzie już rabaty są zrobione. Pozostało na ten rok niewiele. Najbliższy temat w sierpniu - to ścianka wodna, a we wrześniu muszę zrobić porządek z tujami
Poza tym trzeba pielić, nie podoba mi się też sposób koszenia przy krawężnikach, albo są za wysoko, albo nie umiem kosić, bo zostają wąsy z trawy po brzegach. Jak jechać kosiarką? Przy krawężniku, czy na ?
Dla ciebie - moja ognista żyje i bzyczy :
nie pamiętam dokładnie - ale coś koło 40-50 sztuk - chyba gdzieś jest zdjęcie poustawianych doniczek - można policzyć
właśnie wróciłem z dłuższego urlopu - trawka odżyła - wszystko przeżyło i ładnie rośnie - ale pogoda sprzyjała - teraz czas zadbać o rośliny podczas tych 30+