Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród z lustrem 23:42, 30 sty 2012

Do góry
Cudny ogród. Znow sie zastanawiam czy u siebie robić sciane wodną, czy takie źródełko jak w ogrodzie z lustrem. Danusia jeszcze kilka takich projektow i przeoram swój ogródek !
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:51, 30 sty 2012

Do góry
Każdy kto ogląda ogród Danusi, ma wrażenie, że swoj ogród powinien przeorać i założyć na nowo Na szczęście szefowa wspiera nas emocjonalnie i dzieli się swoja mocą twórczą
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:35, 29 sty 2012

Do góry
Witam krajankę, piękny ogród. A powierzchni tyle, że pracą i pomysłami można byłoby obdzielić pół ogrodowiska.
Cis - Taxus 20:23, 29 sty 2012

Do góry
Zobaczymy, rewolucję zacznę wiosną
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 18:55, 29 sty 2012

Do góry
Kupiłam prze internet bardzo dużo nietypowych roślin, których nie mogłam dostać w szkółkach. Generalnie jeśli są to rośliny młode, niedrogoe, z polskich szkółek to ryzyko niewielkie. Zdażyło mi się jednak kupić rodgresję kasztanowcolistną w fatalnym stanie Dopiero wiosną okaże się czy korzenie przetrwają, czy sklep internetowy będzie na mojej czarnej liście Natomiast bambusy kupione w necie są wspaniałe i czekają na marzec na posadzenie w gruncie. Po posadzeniu zrobię fotki, nazwę szkółki nie wiem czy mogę podawać, czy to kryptoreklama?
Sklep internetowy ogrodowiska ma natomiast u mnie 5+ za szybkość dostawy i jakość sprzętu ! Jak będzie dostępna maszynka do wyrywania chwastów z trawnika to postawię 6
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 16:18, 29 sty 2012

Do góry
Do mojego starego ogródeczka (60 m2 przy szeregówce) zamówiłam 100 szt małych sadzonek na obwódki licząc, że jeszcze mi zostanie. Ostatecznie skończyło się na 200 szt ale po 2-3 latach efekt był piękny. Teraz te 200 szt przewędrowalo do ogrodu 900 m2 i prawie zniknęły na tej powierzchni. Chyba wiosną będzie kolejna ekspansja bukszpanowo-hortensjowa
Danusiu to już chyba wirus , który rozprzestrzenia się w całej Polsce.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 12:38, 29 sty 2012

Do góry
Do tej pory byłam fanką bukszpanów. Danusia zaraziła mnie dodatkowo milością do hortensji. Zamiast sadzić pelargonie angielskie i surfinie cały taras w tym roku będzie obsadzony hortensjami
Nie mogę się doczekać Danusiowych wiosennych zakupów
Cis - Taxus 12:31, 29 sty 2012

Do góry
Wiosna bedę wykońywać murki gabionowe i ścianę wodną obok tego żywopłotu. Chyba zatem będzie lepiej je wykopać aby ekipa ich nie uszkodziła. Jestem taka niecierpliwa i za wcześnie zasadziłam żywopłot
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:44, 28 sty 2012

Do góry
Irenko, widzę, że jesteśmy z tej samej okolicy chętnie obejrzę twoje magnolie wiosną
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 21:42, 28 sty 2012

Do góry
Czekam z niecierpliwoscią gdy zaczniemy zamieszczać fotki magnolii. Wątek o M. grandiflora oczywiście czytałam. Nadrabiam zaleglości w lekturze i jestem przy 121 stronie "ogrodu nie tylko bukszpanowego" W międzyczasie czytam wątki poboczne i oglądam ogrody forumowiczów. Danusiu jak ty to robisz, że odpowiadasz na wszystkie wątki, wyjeżdżasz na targi, projektujesz. Cale szczęście, że teraz nie czas na strzyżenie bukszpanów, bo pomyślalabym, że jest kilka Danut M . Skąd czerpiesz takie pokłady energii?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:49, 27 sty 2012

Do góry
A propos magnolii. Czyżby Danusia nie była fanką magnoli? Poza jedną, która nie przeżyła pierwszej zimy
Nie widzialam żadnej magnolii w Danusiowym ogrodzie. Ja je wprost uwielbiam, mam 4 w ogrodzie i nie mogę sie doczekać wiosny właśnie w oczekiwaniu na magnolie i tulipany.
Cis - Taxus 21:32, 27 sty 2012

Do góry
Danusiu we wrześniu ubiegłego roku posadziłam mój żywopłot cisowy. Mniej więcej po miesiącu zorientowałam się, że zastosowałam torf zakwaszony......, ktory wymieszałam z gliniastą ziemią, ktora u mnie dokuminuje w ogrodzie. Zywopłot jest wysokości 1-1,20 m. Czy na wiosnę przesadzić żwyopłot do zwykłej ziemi grodowej, czy przetrwa w tym kwaśnym torfie i tylko go podsypać wapnem?
Przeczytałam już wszystkie porady i ciachnę go wiosną aby nabralł ładnego kształtu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:26, 24 sty 2012

Do góry
Wy tu sobie komentujecie uśmiechy a ja ciągle pieję z zachwytu nad ogrodem Danusi
Czekam niecierpliwie na ciekawostki z Essen.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:26, 24 sty 2012

Do góry
Wy tu sobie komentujecie uśmiechy a ja ciągle pieję z zachwytu nad ogrodem Danusi
Czekam niecierpliwie na ciekawostki z Essen.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 06:29, 24 sty 2012

Do góry
Zrobilłam sobie poranny spacer po ogrodzie Dańusi i jestem zachwycona. Do tej pory takie ogrody oglądałam niemal wyłacznie w czasopismach ogrodniczych z zagranicy. Ogród jest przepiękny o każdej porze roku. Za to kocham bukszpany i cisy, że nawet zimą i na przedwiośniu wyczarowują bajeczny widok ogrodu. A ogród Danusi jest cudny dzięki topiarom, hortensjom, różom i kulom ze stali nierdzewnej
Ach wzdycham niemal z zazdrości w oczekiwaniu kiedy moje murki cisowe zacznę formować. Kule bukszpanowe hoduję od kilku lat i przewędrowały ze mną w listopadzie 2010 do nowego ogrodu. Wcześniej w ciasnym małym ogrudeczku przy szeregowcu były ściśnięte pomiędzy mnóstwem bylin.
Mam jednak nadzieję, że okres błędów i wypaczeń ogrodowych mam już za sobą. Ogrodniczką amatorką jestem od 10 lat ale wciąż wydaje mi się, że jestem na początku drogi
Danusiu ile lat ma Twój ogród? Ile czasu potrzeba aby rośliny pokryły tak pięknie całą powierzchnię?

Widzę, że duża powierzchnia została wysypana żwirkiem? Czy takie rozwiązanie jest dobre dla młodych roślin? Planuję wiosną zastąpić korę żwirkiem ale obawiam się, że nie zapewnię odpowiednich warunków wzrostu młodym roślinom. Proszę doradź czy młde trawy i róże wysypać żwirkiem? Bukszpany bez obaw wysypię ale co z innymi roślinami?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:39, 22 sty 2012

Do góry
Cudny ogród Danusiu, będę śledzić jego wygląd w innych porach roku, gdyż jego formalny styl bardzo mi odpowiada. Już się nie mogę doczekać wiosny......
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies