Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 22:12, 21 sie 2021

Do góry
CD

Cukinię - klęska urodzaju

Ptasi gaj 22:07, 21 sie 2021

Do góry
Dzisiaj ładna pogoda. Uporządkowałam skalniak, jeszcze zostały większe iglaki do przesadzenia. Nastawiam się na niższe rośliny.

Dalie, po prawej jakies robaki chodzs nie wiem co to jest może ktoś wie. Kwiaty nie są pogryzione.

Ptasi gaj 13:49, 21 sie 2021

Do góry
CD

Po prawej miskant Rosi wysoka na 2 metry, ale ładna to najważniejsze.

Słoneczny Ogród 12:05, 21 sie 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Limelight

Darcia cudowny widok. Trzeba czekać kilka miesięcy aby taki widok oglądać
Oczko też cudowne. W którym miejscu to oczko jest w ogrodzie na rzucie z balkonu.

To limelingi takie cudowne? Może w przyszłym roku będę miała taki szpaler. Oglądałam u sąsiada ogrodnika tyle odmian, że nie wiadomo które wybrać. Herkules też ladna odmiana. Horty piękne i nie ma z nimi roboty. Ja w tym roku ciachnelam wszystkie piła i nie zdążyłam ich oporządzić i mam mnóstwo takich małych odrostów kwitnących.

Pytałam w zeszłym roku pamiętam obta trawę w paski zapomniałam znowu nazwy przypomnij mi. Mnóstwo tych traw paskowych.
Ogród w Klein Kottorz 12:02, 21 sie 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Danusiu są i to jakie. Przepiękne horty trawy też wybujałe.
Teraz wszystko naraz kwitnie nawet róże drugi raz chyba wcześniej zaczęły kwitnąć.

U mnie to jest najpiękniejszy okres w ogrodzie jeszcze później jak trawy zaczna i reszta kolory pokazywać.

Ela, w moim ogrodzie to też najpiękniejszy czas.
Mam w sumie 30 szt hortensji ogrodowych i jak wszystkie kwitną to jest miły widok.

Też wydaje mi się, że róże drugi raz kwitły we wrześniu, a nie w sierpniu.
Ogród pod pliszką 09:09, 21 sie 2021

Do góry
To duża ława bardzo przydatna. Wszystko można na niej trzymać, robić.
Chyba z palet robiona. Teraz są narzędzia można samemu mebelki zrobić.

Tak z palet dostałem je za free więc stwierdziłem że warto je wykorzystać jestem bardzo dumny z siebie
Ogród pod pliszką 08:29, 21 sie 2021

Do góry
To duża ława bardzo przydatna. Wszystko można na niej trzymać, robić.
Chyba z palet robiona. Teraz są narzędzia można samemu mebelki zrobić.
Ogród w Klein Kottorz 23:08, 20 sie 2021

Do góry
Danusiu są i to jakie. Przepiękne horty trawy też wybujałe.
Teraz wszystko naraz kwitnie nawet róże drugi raz chyba wcześniej zaczęły kwitnąć.

U mnie to jest najpiękniejszy okres w ogrodzie jeszcze później jak trawy zaczna i reszta kolory pokazywać.
Ptasi gaj 22:59, 20 sie 2021

Do góry
CD róże dosyć ładnie kwitną jak.na drugi raz

Pamiętajcie o ogrodach 22:44, 20 sie 2021

Do góry
Drakiew ja mam tą jaśniejsza, też kwitnie bez przerwy. U mnie drakiew ma zielono białe liście jestem bardzo z niej zadowolona. Kwitnie u mnie pierwszy raz. W zeszłym roku sialam ale mi nasiona nie wzeszły.

Ten kwitnący miskant to siux. On najwcześniej kwitnie i nie jest za wysoki. U mnie się rozsial mam go w kilku miejscach. W tym roku miałam pozbierać wszystkie w jedną całość ale z braku czasu rosną w tych miejscach. Bardzo ładnie się przebarwia jesienią.

Palczatka cheju du też tak myślę szału nie ma. Ale jeszcze czekam może jesienią da się polubić.
Miałam dzielzany i pewnie je wypielilam wiosna. Trzeba uważać bo one później wychodzą z ziemi. Roślina nie zawodna zawsze robi ladny efekt.

A co to za palczatka tak się rozrosla, że wiązać trzeba.

Grzegorz ja nie mogę narzekać na zamówione trawy jednak inaczej wyglądają na focie a inaczej w realu. No ta która wstawiłam u ciebie później usunę.
Jest cudowna w realu palczatka miotlasta Standing Ovation
Ptasi gaj 22:27, 20 sie 2021

Do góry
greg66 napisał(a)
U mnie jak wczoraj wiało tak wysuszyło ziemię dokumentnie. Podlewałem od rana bo sucho jak pieprz.

Przed chwilą rozmawiałam że Śląskiem i mówię im że u nas 2x do tygodnia leje to nie wierzą. U nich też sucho.
Centralna i wschodnia Polska to deszczowa.
Miałam trawę kosić szkoda bo wysoka i zaczyna żółknąc. Może eM skosi w niedzielę ma być ładnie. Nalało to koszenie lustro będzie Cieszków trawnik musi być suchy.
Mirkowy ogród (początki) 22:20, 20 sie 2021

Do góry
U mnie wszystko wielkie począwszy od traw, bergenii do hortensji. Azalie wypuściły ponad 30 odrosty. Tylko magnolia stoi w miejscu. Kaliny od Franka też takie duże przyrosty mają.

Mirka zobacz jakie twoje mudry przywiozłas 3 razy mniejsze a teraz to kolosy. Z jednej kępy zrobiłam 3 szt po podziale sa jeszcze większe niż były przed nie mają klosow.

Ja z hortensji robię odkłady przynajmniej się nie denerwuje. Na 10 posadzonych patyków chyba jeden ma liście może się przyjął.

Jak to wszystko rośnie. Znowu ppdlało.
Ptasi gaj 22:07, 20 sie 2021

Do góry
Wieczorem przeszła burza błyskawice, grzmot i dużo deszczu podlewanie z głowy. Kwiaty hortensje namoczone. Wszystko rośnie wody jest w nadmiarze.

Szałwia drugi raz będzie kwitła. Po prawej chyba rozplenica Mudry tak się rozrosła, że przysłoniła wszystko. Dostałam mniejszą trawkę a takie kolosy porosły

Jurajski Ogród 23:16, 19 sie 2021

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Jurajska Prowansja...

Agnieszko przepiękne widoki. Lawenda przepiękna. Pamiętam chyba na ostatniej focie miałaś przy lawendzie róże bonica. Lawenda ma u ciebie doskonałe warunki. W ogóle czy wiosenne czy letnie rośliny masz przepiękne.
Ogród jest zwiewny lekki. Pieknie
Ogród pod akacjami 18:21, 19 sie 2021

Do góry
MariaJ napisał(a)
Witam po dłuższej przerwie.

Przy dużej ilości deszczu ostróżki mają 2 metry wysokości.

Pozdrawiam.
Maria J.

Przepiękne ostróżki. Nie mogę się dorobić takich ostróżek. Wysialam i dosyć dobrze wzeszły to mi chyba gąsienice zjadły.
Ogród pod akacjami 18:17, 19 sie 2021

Do góry
Prawdziwy ogród wiejski wszystko jest i to pięknie wygląda.

Akacja piękna jak kwitnie, ale jesienią to można się pociąć jakbsypie liśćmi i nasionami.

Pozdrawiam
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 23:18, 18 sie 2021

Do góry
Wojownicy piękne figury gdzie to kupowałaś. Właśnie u mnie takich gadżetów brak. Mamy w Wawie taki duży pchli targ i wybieram się już od kilku lat.

Kiedyś mieliśmy z eMem mamię jeżdżenia na starocie. Jak sobie przypomnę ile mogłabym różnych tanio wanien,garnków glinianych nakupic. Teraz to zdrożało.

Elu, wojowników armii terakotowej kupiłam w małym sklepie w Sławie, jak byłam na wyjezdzie weekendowym Mam taki "swój" sklepik z ozdobami w stylu boho/orientalno/prowansalskimi Dużo tam ozdób firmy Belldeco, którą uwielbiamy z mężem. Mamy upatrzony tam taki niesamowity abstrakcyjny stalowy obraz na ścianę i następnym razem jak tam bedziemy (może jesienią) kupimy go. Mają dużo taniej niż w internecie.
To są nowe rzeczy. A na targ staroci uwielbiamy chodzić ale rzadko trafiamy. U nas we Wrocławiu jest pchli targ ale po drogiej stronie miasta i mamy lenia, żeby tak jeździć Wiesz, co?! Zmotywowałaś mnie, po urlopie pojedziemy tam, może coś ciekawego znajdziemy

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 23:05, 18 sie 2021

Do góry

A wiesz u mnie w tym roku jakos dziwnie kwitnie lawenda. Na jednym krzaku mam połowę pędów przekwitłych a połowę zaczynających kwitnac. Sporo się napracowałem przy wycinaniu bo to upstrzone te krzaki tymi przekwitlymi a nie chciałam cischać bo więcej tych kwitnących.
Za to kocimiętki mi kwitną drugi raz ładnie. Tylko u nas nie ma tygodnie aby nie było mocnej ulewy i wszystko się pokłada.

U mnie lawenda cała przekwitła, więc chlasnęłam jak leci w kulki. Nawet fajnie teraz taka lawendowa obwódka wygląda. Miałam cyknąc fotkę ale zaczęłam podlewać rodzi i hortki i czasu nie starczyło na fotki wjazdowej.
Zazdroszczę deszczu, bo u nas sucho bardzo, bez podlewania wszystko schnie w mig!
Wiesz Elu, że ja nie mam kocimiętki nie licząc jednego krzaczka kompaktowej odmiany od Kasi-Oliwki. Na razie jest bardzo mizerna ale.mkze za rok się rozkręci.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:56, 18 sie 2021

Do góry
Wojownicy piękne figury gdzie to kupowałaś. Właśnie u mnie takich gadżetów brak. Mamy w Wawie taki duży pchli targ i wybieram się już od kilku lat.

Kiedyś mieliśmy z eMem mamię jeżdżenia na starocie. Jak sobie przypomnę ile mogłabym różnych tanio wanien,garnków glinianych nakupic. Teraz to zdrożało.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:25, 18 sie 2021

Do góry
effka napisał(a)
Melduję przycięcie lawendy!!! Wzięłam nożyce i rach ciach po lawendzie. Pierwszy raz mi tak szybko poszło
Dziwnie tak teraz bez kwitnących łanów lawendy wzdłuż podjazdu.
Jutro obfocę

A wiesz u mnie w tym roku jakos dziwnie kwitnie lawenda. Na jednym krzaku mam połowę pędów przekwitłych a połowę zaczynających kwitnac. Sporo się napracowałem przy wycinaniu bo to upstrzone te krzaki tymi przekwitlymi a nie chciałam cischać bo więcej tych kwitnących.
Za to kocimiętki mi kwitną drugi raz ładnie. Tylko u nas nie ma tygodnie aby nie było mocnej ulewy i wszystko się pokłada.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies