Darcia cudowny widok. Trzeba czekać kilka miesięcy aby taki widok oglądać
Oczko też cudowne. W którym miejscu to oczko jest w ogrodzie na rzucie z balkonu.
To limelingi takie cudowne? Może w przyszłym roku będę miała taki szpaler. Oglądałam u sąsiada ogrodnika tyle odmian, że nie wiadomo które wybrać. Herkules też ladna odmiana. Horty piękne i nie ma z nimi roboty. Ja w tym roku ciachnelam wszystkie piła i nie zdążyłam ich oporządzić i mam mnóstwo takich małych odrostów kwitnących.
Pytałam w zeszłym roku pamiętam obta trawę w paski zapomniałam znowu nazwy przypomnij mi. Mnóstwo tych traw paskowych.
Drakiew ja mam tą jaśniejsza, też kwitnie bez przerwy. U mnie drakiew ma zielono białe liście jestem bardzo z niej zadowolona. Kwitnie u mnie pierwszy raz. W zeszłym roku sialam ale mi nasiona nie wzeszły.
Ten kwitnący miskant to siux. On najwcześniej kwitnie i nie jest za wysoki. U mnie się rozsial mam go w kilku miejscach. W tym roku miałam pozbierać wszystkie w jedną całość ale z braku czasu rosną w tych miejscach. Bardzo ładnie się przebarwia jesienią.
Palczatka cheju du też tak myślę szału nie ma. Ale jeszcze czekam może jesienią da się polubić.
Miałam dzielzany i pewnie je wypielilam wiosna. Trzeba uważać bo one później wychodzą z ziemi. Roślina nie zawodna zawsze robi ladny efekt.
A co to za palczatka tak się rozrosla, że wiązać trzeba.
Grzegorz ja nie mogę narzekać na zamówione trawy jednak inaczej wyglądają na focie a inaczej w realu. No ta która wstawiłam u ciebie później usunę.
Jest cudowna w realu palczatka miotlasta Standing Ovation
Przed chwilą rozmawiałam że Śląskiem i mówię im że u nas 2x do tygodnia leje to nie wierzą. U nich też sucho.
Centralna i wschodnia Polska to deszczowa.
Miałam trawę kosić szkoda bo wysoka i zaczyna żółknąc. Może eM skosi w niedzielę ma być ładnie. Nalało to koszenie lustro będzie Cieszków trawnik musi być suchy.
U mnie wszystko wielkie począwszy od traw, bergenii do hortensji. Azalie wypuściły ponad 30 odrosty. Tylko magnolia stoi w miejscu. Kaliny od Franka też takie duże przyrosty mają.
Mirka zobacz jakie twoje mudry przywiozłas 3 razy mniejsze a teraz to kolosy. Z jednej kępy zrobiłam 3 szt po podziale sa jeszcze większe niż były przed nie mają klosow.
Ja z hortensji robię odkłady przynajmniej się nie denerwuje. Na 10 posadzonych patyków chyba jeden ma liście może się przyjął.
Wieczorem przeszła burza błyskawice, grzmot i dużo deszczu podlewanie z głowy. Kwiaty hortensje namoczone. Wszystko rośnie wody jest w nadmiarze.
Szałwia drugi raz będzie kwitła. Po prawej chyba rozplenica Mudry tak się rozrosła, że przysłoniła wszystko. Dostałam mniejszą trawkę a takie kolosy porosły
Agnieszko przepiękne widoki. Lawenda przepiękna. Pamiętam chyba na ostatniej focie miałaś przy lawendzie róże bonica. Lawenda ma u ciebie doskonałe warunki. W ogóle czy wiosenne czy letnie rośliny masz przepiękne.
Ogród jest zwiewny lekki. Pieknie
Elu, wojowników armii terakotowej kupiłam w małym sklepie w Sławie, jak byłam na wyjezdzie weekendowym Mam taki "swój" sklepik z ozdobami w stylu boho/orientalno/prowansalskimi Dużo tam ozdób firmy Belldeco, którą uwielbiamy z mężem. Mamy upatrzony tam taki niesamowity abstrakcyjny stalowy obraz na ścianę i następnym razem jak tam bedziemy (może jesienią) kupimy go. Mają dużo taniej niż w internecie.
To są nowe rzeczy. A na targ staroci uwielbiamy chodzić ale rzadko trafiamy. U nas we Wrocławiu jest pchli targ ale po drogiej stronie miasta i mamy lenia, żeby tak jeździć Wiesz, co?! Zmotywowałaś mnie, po urlopie pojedziemy tam, może coś ciekawego znajdziemy
U mnie lawenda cała przekwitła, więc chlasnęłam jak leci w kulki. Nawet fajnie teraz taka lawendowa obwódka wygląda. Miałam cyknąc fotkę ale zaczęłam podlewać rodzi i hortki i czasu nie starczyło na fotki wjazdowej.
Zazdroszczę deszczu, bo u nas sucho bardzo, bez podlewania wszystko schnie w mig!
Wiesz Elu, że ja nie mam kocimiętki nie licząc jednego krzaczka kompaktowej odmiany od Kasi-Oliwki. Na razie jest bardzo mizerna ale.mkze za rok się rozkręci.
Wojownicy piękne figury gdzie to kupowałaś. Właśnie u mnie takich gadżetów brak. Mamy w Wawie taki duży pchli targ i wybieram się już od kilku lat.
Kiedyś mieliśmy z eMem mamię jeżdżenia na starocie. Jak sobie przypomnę ile mogłabym różnych tanio wanien,garnków glinianych nakupic. Teraz to zdrożało.
A wiesz u mnie w tym roku jakos dziwnie kwitnie lawenda. Na jednym krzaku mam połowę pędów przekwitłych a połowę zaczynających kwitnac. Sporo się napracowałem przy wycinaniu bo to upstrzone te krzaki tymi przekwitlymi a nie chciałam cischać bo więcej tych kwitnących.
Za to kocimiętki mi kwitną drugi raz ładnie. Tylko u nas nie ma tygodnie aby nie było mocnej ulewy i wszystko się pokłada.