Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:45, 28 sie 2014

Do góry
żurawki w gazonach mają się świetnie, tak samo tawuła Gold Carpet

rozplenica Little Bunny w kotkach

te żurawki przesadzałam i dzieliłam, odżyły

i tyle
pozdrawiam zaglądających i zajrzę do was i zmykam...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:36, 28 sie 2014

Do góry
już różowieją

są wielkie!

carex elata aurea w pół cienistym zakątku ma się super; rośnie tu też rozplenica-moja siewka, arundo donax gold, miskant variegatus, turzyce kaktusowe i pełno patyków limek, za rok będzie dobrze, powstanie ciągłość, od ławki do lasu; no i siewki goździków dorodne, chyba dopiero w 2015 kwiaty

Hirutkowy raj:)) 09:32, 28 sie 2014

Do góry
Ale wam zazdroszcze spotkania ! i Tych targów i wizyty w twoim ogrodzie ...cóz mówi sie trudno albo urlop albo inne przyjemności..
Odbijemy sobie innym razem, może bedzie okazja.
Póki co podziwiam foty i twojego ogrodu i waszych zakupów.
Hortensje masz oszałamiające, cudne, róże też i trawy jakie wielkie - moja rozplenica jeszcze nie ma kitek - czy ty swoja czyms dokarmiasz ?
O hortensjach czytałam juz że podlewasz pokrzywa a trawy ?
Śliczny ogród, wspaniały psiunio, udane towarzystwo - swietne spotkanie !!
Jedziesz z nami do Kutna za tydzien na swieto róz Krysiu ?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:59, 27 sie 2014

Do góry
Bożenko, ok, w takim razie nic nie mówię Mamie. Ta rozplenica była z tych najwyższych, moje ubiegłoroczne mają z 1,2 metra wysokości i z 1,5 szerokości, na razie O kopytniku przypomnę, jest jeszcze sporo czasu Z góry nie-dziękuję

Marzenko, bo uporządkowane rośliny po prostu lepiej wyglądają W takim razie i ja się starzeję

Aniu, nie zazdrość, działaj!

idę poczytać Młodej, do jutra!!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:30, 27 sie 2014

Do góry
Irenko .. Łooo Bożeszzz .. Parę dni nie byłam ,tak mi szybciorem śmignęło a Ty już Gości zdążyłaś miec obłędnych , przygotowania idą pełną parą, ogród wypicowany , i jeszcze zdążysz piękne fotki zrobić ..ta rozplenica z jeżówką..łaaaaa....

Buziole
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:02, 27 sie 2014

Do góry
Jula.......to trawa to carex elata aurea; mam ją w 3 miejscach, najładniejsza jest w półcieniu i na wilgotnym, na słońcu ciut przypala
a jeśli się podoba rozplenica z jeżówką..kopiuj, wcześniej była trawa z liliami, skończyły, teraz z żurawkami

Tess....miło, ze wpadłaś te limki to oczywiście wpływ forum, sztuk 8 i rosną tu 2 lata goście fajnie
ja też bym podziałała, ale terz szlaban,a tyle roboty...rano mordowałam ślimory, narzędzie do kancików idealnie się tu spisuje, cięłam wąsy kantów, 3 berberysy Admiration posadziłam, placyk zamiotłam i tyle; balety będą, stroje zimowe

AgnieszkaB...króciutko było, ale fajnieDanusię to ja bym tak sobie na dłużej zatrzymała, bo pewnie mnóstwo by jeszcze pomogła
obleciały chyba w 4 dni

Ana....no fariatki, a jarzmianka cudo
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:27, 26 sie 2014

Do góry
Malkul,jestem pod wrażeniem, zestawu wypoczynkwego,zdradzisz jak zrobiłaś pod poduszkami, na których się siedzi?
Mam pytanie o olej do tarasu,masz teraz osmo,a wcześniej tikurillę, mozesz powiedzieć dlaczego zmieniłaś?
no i te trawy, co to są za trawy w donicach stalowych te z puszkiem ( rozplenica japońska) i te bez i te wzdłuż podjazdu,masz wogóle gdzieś opisane jakie masz trawy?

jutro pokażę mojemu mężowi Wasze dzieło, piękny ten tarasowy zestaw oj piękny
Ogród cichy i przytulny 21:48, 26 sie 2014

Do góry
Może dzisiaj kilka fotek, żeby nie zameczyć odwiedzających

rozplenica już w pełni kwitnie

dzień bez kaczuszek - o nie

i to niebo
Szmaragdowy Zakątek 19:25, 26 sie 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Na zdjęcie załapał się także prezent od Bogdzi… prawdę mówiąc nie mam zielonego pojęcia co to… ale musicie przyznać że fajnie wygląda na tle brązowego płotu i ciemnozielonych liści mahonii

oraz rozplenica zakupiona kilka dni wcześniej przez Carolę za jedyne 7 złotych (a tak na marginesie to nie wiem skąd ona wynajduje takie okazje ???)

W kolejce czekają jeszcze: trawka ICE DANCE i kolejna mini hosta - prezenty od Krys. Dziś już mi czasu zabrakło na ich posadzenie, ponieważ jak przyjechałam do „szmaragdowego” to tak mnie jakoś wzięło i …ciachnęłam „kręciołka”.

Nikito, fantastyczne miejsce zakupowe miałyście, i spotkanie, prezenty posadzone niech dobrze rosną do zimy się zakorzenią. A Szaragdzik przycięty modelowo- mój sąsiad kilka ulic dalej też tak potrafi zazdroszczę pozytywnie
Ogród z lustrem 08:34, 26 sie 2014

Do góry
Proste rośliny, dobre połączenia

Na ten przykład jakiś fajny berberys z miskantem, żadna filozofia i koszt niewielki

Rozplenica o czarnych kłosach i lomonkowa trytoma

Ogród u stóp klasztoru 06:32, 26 sie 2014

Do góry
Teresa ----nasiona będę pieczołowicie zbierać i na pewno się z wami podzielić .jednak niestety dopiero na drugi rok.zasialam parę maków.też nasiona dostałam

Dorota-----lepiej na wiosnę wysiać.masz więcej sztuk do kompozycji

Zbyszek-------miło że rozplenica się przyjęła.ją wczoraj plewilam ją z trawy przez godzinę .musiałam bo ona ma sztywne pędy i kosiarka moja biedna nie dawała z nią rady.zostawały poszarpane zdzbła.
Mój jesienny ogród 04:29, 26 sie 2014

Do góry
Witajcie,
Bogdziu, tu w mieście jest więcej zwierząt, niż u nas w Parku Narodowym. Tu nie ma bezpańskich kotów i psów i nikt nie tępi zwierząt tylko dba o nie. Chociaż bardzo dużo ich ginie na drodze to i tak jest ich ogromna ilość.
Haniu, tu jeszcze lato w pełni i wszystko jeszcze zielone i pięknie kwitnie. Rozplenica nie od światła czerwona , ino takie ma wiechetki. Z czasem jest bardzo krucho, nie ma czasu nawet siąść na chwilę, już coraz częściej dostaje zadyszki.
Moniko, wiewiórka jest malutka, na pewno dwa razy mniejsza od naszej, ale strasznie nerwowa i te duże wiewiórki ich się boją a są trzy razy większe od niej. Bardzo trudno zrobić jej ładne zdjęcie, gdyż jest wiecznie w ruchu. Najlepiej dać jej orzecha, żeby się zajęła przez chwilę. Na pewno trawy szybciej ruszają, chociaż w tym roku zima była bardzo długa. Tu jest bardzo ciepło i stała temperatura, nie tak jak u nas, jeden tydzie n upału a drugi 15 stopni, tu jak zrobiło się ciepło to ani jeden dzień nie było mniej niż 20 stopni i w nocy jest b. ciepło. Ja jeszcze rano o 6:30 jadę w kruciakach do pracy. Teraz o 21 wróciłem ze sklepu i było 24 stopnie a rano na pewno będzie 18-19, do tego, jest wielka wilgotność 95%, warunki typowo szklarniowe. Więc wszystko rośnie jak głupie. Ketmie Syryjskie widziałem już wysokości wielkiego bzu 3m. U mnie na ogródku zawsze wysiewały się takie chwasty o zielono czerwonawych liściach a kwiaty mają bordowe w kształcie owocu sumaka, u mnie rosną do 30-35 cm tu 1,5m, byłem w szoku. Dziś zajechałem do tej pani co sprzedaje kwiaty popatrzyć na ceny i co ma, to jeżówki rosły u niej 1,20 cm. Ceny miała spore, za taką dużą hostę 25$. Judaszowiec malutki 10 cm, 5$, ketmie tyle samo. Ketmie się tu sieją jak maki. Jak się nie ogoli na jesieni, to latem jest wkoło zielono. Jutro zapowiadają 33 stopnie, tak że jak na razie latam w kruciakach. Deszcz, mi wcale nie przeszkadzał, przez te 3 miesiące, byłem może po dwa razy autobusem i na wrzesień też nie planuję karty, nawet gdy będę musiał połowę miesiąca przejeżdzić busem to i tak wyjdzie dużo mniej niż 133$ a drobnych mam przynajmniej 5 kilo jeszcze. Dostałem od kolegi całe pudełko po butach. Ważyłem, 12 kilo tego było a forsy ponad 300$, zużywam to głównie na busy, tylko 2-1 biorę do sklepu resztę idzie na bilety. Dziś cały dzień kosiłem i jutro jeszcze też cały dzionek się zejdzie. Dziś pokażę Wam trochę swojej zieleni. Tylko dwa boki.Trzymajcie się zdrowo w tej polskiej zimnicy.

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:12, 25 sie 2014

Do góry
dajana napisał(a)
Soniu pytałaś o trawki ,spójrz jak się zabrały To stipa od Alinki wreszcie zaczęła rosnąc ,ale ostra jak brzytwa

To od ciebie rozplenica największa nie licząc zebrinusa .Ładna prawda?

Ta również od ciebie i ten krzak za nią którego nie mogę rozpoznać Myslę ze niebawem zakwitnie to się przekonamy co to bo ma masę drobniutkich zalążków kwiatowych.Tej trawki również nie rozpoznaję

Dajano ta trawa wyglada na miskant Morning light (mozna zobaczyc u mnie) to raczej nie jest stipa, ale pewności nie mam. U nie tez są Stipu takie pierzaste jasnozielone. Rabatki masz cudowne, a trawę to juz rasową jak koń arabski. Pozrówka
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:44, 25 sie 2014

Do góry
Soniu pytałaś o trawki ,spójrz jak się zabrały To stipa od Alinki wreszcie zaczęła rosnąc ,ale ostra jak brzytwa

To od ciebie rozplenica największa nie licząc zebrinusa .Ładna prawda?

Ta również od ciebie i ten krzak za nią którego nie mogę rozpoznać Myslę ze niebawem zakwitnie to się przekonamy co to bo ma masę drobniutkich zalążków kwiatowych.Tej trawki również nie rozpoznaję
Szmaragdowy Zakątek 20:21, 25 sie 2014

Do góry
Nikita napisał(a)

To Perovskia

Wiosną ciach prawie przy ziemi, prawie jak budleję.

Rozplenica Ci wypełni tę rabatę za rok dwa hihi
A jabłonkę może poprowadź jako szpalerową? Akurat na tym płocie by fajnie wyglądała

Żurawki wypas, cudnie wyglądają
Szmaragdowy Zakątek 20:15, 25 sie 2014

Do góry
Na zdjęcie załapał się także prezent od Bogdzi… prawdę mówiąc nie mam zielonego pojęcia co to… ale musicie przyznać że fajnie wygląda na tle brązowego płotu i ciemnozielonych liści mahonii

oraz rozplenica zakupiona kilka dni wcześniej przez Carolę za jedyne 7 złotych (a tak na marginesie to nie wiem skąd ona wynajduje takie okazje ???)

W kolejce czekają jeszcze: trawka ICE DANCE i kolejna mini hosta - prezenty od Krys. Dziś już mi czasu zabrakło na ich posadzenie, ponieważ jak przyjechałam do „szmaragdowego” to tak mnie jakoś wzięło i …ciachnęłam „kręciołka”.
U BusyBee w ogródku... 12:15, 25 sie 2014

Do góry
Zobaczcie sami u nas w centrum buksy:

było jeszcze takie śliczne trawsko, ale czy to u nas zimuje, muszę poczytać. ..

Edit- sprawdziłam, ta rozplenica niestety u mnie nie przezimuje
Mój jesienny ogród 22:16, 24 sie 2014

Do góry
Łany rudbekii powalające, ale i rozplenica pod fioletowym światłem cudna.
Zwierzęta wdzięcznymi do fotografowania są, ale mnie zawsze zastanawia, jak Ty ogarniasz to w czasie. Praca, podróże, zdjęcia i pisanie dla nas.

Dziękuję w imieniu wszystkich zaglądających.
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:50, 24 sie 2014

Do góry
Margo napisał(a)

Sylwia, dziękuje za odpowiedz w sprawie drzewka.
O tą trawkę z brązowymi kłosami mi chodziło. Sorki, cos źle wkleiłam że sie poprzednio zdjęcie nie pokazało.
Fajnie, że wyjazd udany, bateria naładowałaś to teraz będziesz działać i znów nas powalisz na kolana kompozycjami

No to dobrze się domyśliłam .... to rozplenica moudry (chyba) bo nie było nazwy przy zakupie

Czekam na pogodę i do boju
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:33, 24 sie 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Sylwia - kiedy patrzę na moje rozplenice, które mają ledwie jeden sezon /kupowane jesienią i bezlitośnie zasuszone, korzenie przesadzane wiosną, a dzisiaj odbiły i są ogrooomne.../ to tak sobie myślę, że rozplenice pochłoną Ci tam niedługo lawendę... A lawenda akurat w tym miejscu w podwójnym szpalerze daje fajny efekt... A jakie zmiany chodzą Tobie po głowie? Nie uwierzę, że nie wyświetlił Ci się nowy pomysł

Bo wiesz ja na tym kawałeczku rabaty mam tak:
żywopłot - świerk serbski następnie
gracillimus
hortensja
kosodrzewina
rozplenica z odętką
3 rzędy lawendy

a zastanawiałam się aby :

podciąć dolne gałęzie tulipanowca - doświetli lawendę bo zostaną dwa rzędy...

no i nie wiem czego się pozbyć bo z zimozielonego co tam jest to ta kosodrzewina ....

matko i córko znowu leje ..... no jak żyć .....

poczekam jeszcze chwilę i mi grzyb zeżre wszystko i już się nie będę nad niczym zastanawiać zobacz....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies