Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

BusyBee 20:33, 31 sie 2014

JulkAd napisał(a)

kamienie na obrzeżu musiałam zostawić, niestety (żeby ziemia z wodą nie spłynęła), tam jest mała górka i iglakom musiałabym korzenie odsłonić gdybym chciała teren wyrównać....na razie jest tak, może w przyszłości i iglaki usunę

Zmiana bardzo korzystna, zupełnie inna rabata Ja jestem na etapie wykopywania iglaków, więc Ci kibicuję może jak hortki podrosną, to wymienisz iglaka np. na miskanty, wydaje się, że pasowałyby przy ogrodzeniu za hortkami... nie mam jednak szerszej perspektywy- możliwe, że się mylę
JulkAd 21:27, 31 sie 2014

BusyBee napisał(a)

Zmiana bardzo korzystna, zupełnie inna rabata Ja jestem na etapie wykopywania iglaków, więc Ci kibicuję może jak hortki podrosną, to wymienisz iglaka np. na miskanty, wydaje się, że pasowałyby przy ogrodzeniu za hortkami... nie mam jednak szerszej perspektywy- możliwe, że się mylę

Myślisz o miskantach teraz czy po wykopaniu iglaków?...bo do wykopania na razie nie dojrzałam...sporo usunęłam ich w ubiegłym roku z ogrodu....jeżeli teraz miskanty to raczej odpada, bo tam mam ciąg komunikacyjny..wprawdzie rzadko z niego korzystamy, ale raz na tydzień będzie
JulkAd 21:28, 31 sie 2014

Przydałoby się czymś zasłonić sąsiadów kubełek na plastiki...ale czym?
BusyBee 21:43, 31 sie 2014

JulkAd napisał(a)
Przydałoby się czymś zasłonić sąsiadów kubełek na plastiki...ale czym?

Parząc na to zdjęcie mam wrażenie, że za iglakiem jest trochę miejsca do siatki- akurat na miskanty skutecznie zasłoniłyby kubełek ewentualnie można puścić na siatkę bluszcz- nie jest bardzo ekspansywny.....
JulkAd 22:31, 31 sie 2014

BusyBee napisał(a)

Parząc na to zdjęcie mam wrażenie, że za iglakiem jest trochę miejsca do siatki- akurat na miskanty skutecznie zasłoniłyby kubełek ewentualnie można puścić na siatkę bluszcz- nie jest bardzo ekspansywny.....

Kasiu, między tujami a ogrodzeniem mam około pół metra, jak przechodzę z workiem trawy czy innych biodegradowalnych śmieci to zawsze muszę się przeciskać tamtędy, ale nie mówię do końca nie. Miskanty mi tam chyba bardziej pasują. Bluszcz mam na stanie, ale ten akurat jest ekspansywny
BusyBee 13:23, 01 wrz 2014

JulkAd napisał(a)

Kasiu, między tujami a ogrodzeniem mam około pół metra, jak przechodzę z workiem trawy czy innych biodegradowalnych śmieci to zawsze muszę się przeciskać tamtędy, ale nie mówię do końca nie. Miskanty mi tam chyba bardziej pasują. Bluszcz mam na stanie, ale ten akurat jest ekspansywny

Czyli tam jest ścieżka zupełnie tego nie widać wygląda jak stworzone do miskantów...
JulkAd 18:16, 01 wrz 2014

No fiesz...mnie aż kusi, żeby gdzieś ML posadzić....to dlaczego nie tam?...ale wtedy workami będę żonglować
AsiaK_Z 19:51, 01 wrz 2014

JulkAd napisał(a)
Któreś już z kolei kwitnienie The Fairyi obok Vanilki

Piękne połączenie, zakochałam się w tym Po prostu SUPER!!!
gierczusia 19:56, 01 wrz 2014

JulkAd napisał(a)
No fiesz...mnie aż kusi, żeby gdzieś ML posadzić....to dlaczego nie tam?...ale wtedy workami będę żonglować

Morning i hortka to by było fajne zestawienie .. No ale jak tam ciąg komunikacyjny..hmmmm..to chyba nie..bluszcz można ciąć i nawet mam na stanisporo ukorzenionych sadzonek..jedno słowo i lecem na pocztę ..bo nie wiem ,czy masz wystarczająca ilość.. A w kwestii przodu..wczoraj u Ani od kulek widziałam zestaw rozplenica i poduszki zawciąga .. Było ślicznie

A może dąbrówka na ten dół ??.. Choć może zbyt niska..ajjjjjj

Ps..kurs żonglerki załatwimy z funduszy unijnych

Buziole
Toszka 20:57, 01 wrz 2014

Hortki jak się rozrosną to będą duże, skutecznie zasłaniające krzaczki, to tylko kwestia prowadzenia i cięcia. Bluszcz na siatce będzie z wielkim prawdopodobieństwem przemarzać.