Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 11:31, 20 gru 2012

Do góry
Uśmiecham się jak czytam twój wątek, nie dość, że ciekawostki nam tu bez przerwy serwujesz, to jeszcze ten styl- pełen optymizmu i humoru, Ty jakąś terapełtką chyba jesteś, już się do ciebie zapisuję, ale coś czuję, że szybko się nie dostanę, kolejka duża
Nagrzany beton, w zielony raj się zamienił
Ogród w skali mikro :) 11:07, 20 gru 2012

Do góry
Dziwne, co to za buziole połakomiły się na taki unikat, dochodzenie trzeba zrobić
Ogród - Moje spełnione marzenie 11:01, 20 gru 2012

Do góry
Fajnie ci to wychodzi, pokazuj częściej swoje dzieła, a córce też gratuluję- talent po mamusi chyba. Moja córka starsza też się origami interesowała, ale na razie jej przeszło, trzeba bardzo dużo cierpliwości i precyzji, żeby stworzyć takie cudeńka.
Ogród - Moje spełnione marzenie 20:21, 19 gru 2012

Do góry
dorkow0 napisał(a)
Na początek taki ptaszek...

Felek w kamiennych aranżacjach...

Moje ozdóbki, takie tam dłubanki...

Przeszłam się po twoich włościach po raz wtóry, jakoś wcześniej przeoczyłam, że ty taka zdolna jesteś, czy ten łabędź też jest robiony własnoręcznie?
Roztoczańskie klimaty 20:04, 19 gru 2012

Do góry
Jak tam choinka? Ja też ubieram, choć raczej trzeba by było dodać, że troszkę się obijam i dzieciaczki moje do tego zatrudniłam, polecam szybko i sprawie, tylko nie zawsze idealnie
Co z tym ogródeczkiem począć 19:58, 19 gru 2012

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ewo gratulacje, zmiany obejrzałam i widzę, że tworzy się następny ogrodowiskowy ogródek- trzmielinki, bukszpaniki, bardzo fajne ci wyszły te rabatki. Jeszcze tylko troszkę czasu potrzeba, żeby się wszystko rozrosło i będzie ślicznie. I domek do świąt już gotowy, a na wianek nie narzekaj- od razu widać, że tu ogrodowiczka mieszka, pozdrawiam

Gosiu witam cie cieplutko ,bardzo miło mi cie gościć
Gosiu mój ogród jeszcze nie jest ogrodowiskowy ,ale wierzę że będzie, strasznie dużo jeszcze pracy ,ale kiedyś przy waszej pomocy będzie pięknie .
Pozdrawiam i zapraszam
Ogród niby nowoczesny ale... 19:57, 19 gru 2012

Do góry
U mnie też włóknina pod żwirkiem tylko nie bardzo wyobrażam sobie bez. Nie wiem jak Danusia u siebie to robi, że się wszystko nie miesza ziemia ze żwirkiem np. przy wyrywaniu chwastów. Chyba grubą warstwę żwiru trzeba by było nasypać, a mi się na razie przerabiać nie chce. Choć pewnie te czasy nadejdą Pozdrawiam
Ogród - Moje spełnione marzenie 19:55, 19 gru 2012

Do góry
Jestem i też pierniczków i kawki wyczekuję
Igiełkowy ogródeczek 19:54, 19 gru 2012

Do góry
A ja u Ciebie przy pierniczkach siedzę
Ogrodomania Oli 19:41, 19 gru 2012

Do góry
Przyglądam się Twojemu ogrodowi od dawna, bo jest jak z moich snów, cudowne rośliny, pięknie skomponowane, kamienie i żwirek, coś wspaniałego stworzyłaś, a najważniejsze że tym się z nami dzielisz. Rób jak najwięcej zdjęć, bo wychodzą zjawiskowe. Dla mnie dzieło sztuki, naprawdę, nie żartuję i gratuluję! Oj, chciałabym mieć taką przestrzeń. Wysyłam pozdrowienia
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:16, 19 gru 2012

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Dzięki za wskazówki, dużo zdrówka

Byłam z ponowną rewizytą i pamietaj, źe ławeczki nie oddam
Ogródek Janiny 19:08, 19 gru 2012

Do góry
A ja u siebie będę miał 12, ale dzielimy się pracą, więc jest dużo łatwiej. Pędzę zaraz kończyć choinkę, dzieciaki same na razie ubierają, aż strach pomyśleć co tam nawyczyniały, pozdrawiam
Igiełkowy ogródeczek 18:59, 19 gru 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Gosia pospacerowalam sobie bez pytania po Twoim ogrodzie Rozpanoszyłam sie już na białej ławeczce i nie dam się z niej zepchnąć!!! Oczy nacieszyłam widokiem pieknego ogrodu, który powstał z pasji ogrodniczki! A miały być thuje i trawnik
Mam króciutkie pytanie bo nie doczytałam:
1.Magical moonlight ile u Ciebie rosną?
2. Czy masz olejowany czy bejcowany taras i czym?
Biała ławeczka z hortensjami miodzio!!! A roplenice na własnoręcznie wykonanym murku z przemykającym się światłem zachwycają!

Witam w moich skromnych progach, na ławeczce pozwalam odpocząć, noga przecież obolała, a na pytanka chętnie udzielę odpowiedzi:
1. Hortensje dopiero w tym roku sadziłam, ale mogę wypowiadać się o nich tylko pozytywnie, bardzo duże kwiaty, bardziej wydłużone niż u lime light i wcześniej zakwita od niej, nie przebarwia się na różowo, tylko tak jakby zielenieje na starość. Ma trochę inny pokrój od limki, bo będzie chyba wyższa i mniej rozłożysta, kwiaty się nie pokładają, zobaczymy jak u mnie przezimuje, wtedy z całą pewnością będę mogła ją polecić.
2.Taras co roku na wiosnę jest olejowany olejem do drewna Altax bezbarwnym, za pierwszym razem był olejowany z barwniekim, ale nie pamiętam jakiej firmy.
Pozdrawiam cieplutko
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:28, 19 gru 2012

Do góry
Dzięki za wskazówki, dużo zdrówka
Igiełkowy ogródeczek 18:20, 19 gru 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Oj Gosia i warto było stopniować napięcie - ogród masz cudowny,taki precyzyjny i śliczne nasadzania - wciąż coś kwitnie i o to chodzi
Swietnie wkomponowałaś rabaty w zróżnicowany teren -o to ci pewnie chodziło - teraz masz ciekawy ogród z każdego miejsca
Nawet zimą jest pięknie a murki tylko dodają szyku

Przekonałam się, że warto mieć troszkę zróżnicowany teren, a ponieważ u mnie płasko, więc sama sobie zrobiłam wzniesienie. U mnie ziemia kamienista i ciężka, więc roślinkom lepiej będzie na podwyższonej rabatce.
PS. Musiałam was potrzymać troszkę w napięciu, sama lubię oglądać jak pokazujecie coś przed i po zmianie.
Igiełkowy ogródeczek 18:13, 19 gru 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Moonlight, polar bear i candle to chyba wszystkie tak jakby z jednej rodziny magical, mają bardzo duze kwiatostany wpadające w kolor limonkowy, ale chyba inaczej się przebarwiają - jeśli wierzyc informacjom, które gdzieś kiedys przeczytałam z jakiegoś innego forum.
Pozdrawiam

Ogrodowisko chyba stworzyło modę na hortensje bukietowe i tworzy się ostatnimi czasu bardzo dużo nowych odmian, ja już nie nadążam nad tymi nowościami, sama myślałam, że mam nowości, a tymczasem są takie o których nawet nie słyszałam, dzięki za info.
Igiełkowy ogródeczek 17:43, 19 gru 2012

Do góry
nieszka napisał(a)
Ależ pięknie Ci się te rośliny rozrosły w ciągu roku, hortensję zwłaszcza!
Pierwszy raz widzę clematisa który tak zwyczajnie puszczony jest na rabatę a nie w górę na pergoli

To clematis Arabella - bylinowy, zawitał u mnie już wcześniej na innej rabatce, szukałam takiego bezproblemowego i gdzieś wyczytałam, że ten właśnie taki jest. Kwitnie praktycznie przez całe lato, jestem z niego bardzo zadowolona.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:34, 19 gru 2012

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Witam serdecznie, ogród pierwsza klasa, taki młodziutki a już cudnie wygląda. Gratulację, wiem ile to pracy. Zauważyłam, że karmnik ościsty ślicznie ci się rozrósł, ja kupiłam w tym roku eksperymentalnie dwie sztuki tego ciemniejszego i coś mu nie odpowiada, bo zaczął zamierać. Jakie on ma warunki u ciebie, mokro, sucho? I jaka ziemia? Chciałabym nim pokryć większa powierzchnię w przyszłym roku i tak się zastanawiam co zrobiłam źle? Zdrówka życzę

Witam baaardzo serdecznie w moich skromnych progach
Karmnik rośnie jak szalony, już musiałam go przycinać bo mi płyty zarastał. Mój ciemny tez gorzej rośnie niż aurea. U mnie rośnie na palącym słońcu, ziemia gliniasta ale często go podlewam. Podsypałam go nawozem do trawy i podlałam florovitem.
Zobacz jak U Sylli i Sebka rośnie karmnik. Polecam bo to specjaliści
Wersja mini mini 14:29, 19 gru 2012

Do góry
Malutki ogródeczek, ale jakże przemyślany, wyszło naprawdę kapitalnie, i ozdóbki też śliczne. A stronki z inspiracjami na pewno się przydadzą, bo ja co roku szukam jakiś fajnych pomysłów. Przesyłam pozdrowienia
Ogród Leny. 20:41, 18 gru 2012

Do góry
A bonsai z jakiej roślinki?, świetnie tam wygląda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies