Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Mój ogród 22:02, 03 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Zachwyciłam sie trawami z rudbekiami, muszę coś podobnego zrobic u siebie. Co to za trawy ? dosc wysokie sa.Pozdrówka.

Bogdziu, te widoczne trawy z rudbekiami to są miskanty. Ten po prawej, który już ma kłosy jest nn. To mój pierwszy miskant. W środku Morning Light, a po prawo najmniej tu widoczny to Melepartus. Te dwa pozostałe już zaczynają kwitnąć. Co roku moje miskanty są większe. Jak dla mnie tak mogłyby zostać.
Miskant - Miscanthus 18:09, 03 wrz 2014

Do góry
Cześć.
Czy może mi ktoś wyjaśnić czy miskant Goliath to jest odmiana Giganteusa czyli miskanta olbrzymiego?
Dzięki.
Zakątek z fioletową ławeczką 12:53, 03 wrz 2014

Do góry
Kindziu wczoraj i przedwczoraj latałam po rabatach i kombinowałam Dokupiłam jeszcze trawę miskant ferner osten i zawilca
Sosnowo 22:58, 02 wrz 2014

Do góry
Jolu, Cubane mam w dwóch miejscach - ta posadzona w slonecznym miejscu kwitnie zdecydowanie obficiej

Aniu, poprawię się daję słowo

Olu, w oddali jest miskant melapartus - ten na zdjęciu posadzony był w ubiegłym roku

Trawy bardzo się rozrastają - dla porównania zdjęcie sprzed dwóch lat i dzisiejsze

Ogródek z futrzakami i kamieniami 20:57, 02 wrz 2014

Do góry
Hej, na pierwszym jest miskant, a na drugim owies wieczne zielony , ja osobiście bardzo go lubię .
"Niezdecydowana ogrodniczka" 13:16, 02 wrz 2014

Do góry
No. Dużo lepiej! Co jest pod kulką, żółte żurawki? Za kulką miskant Cabaret by się przydał! Ale widzę tam chyba morning light? Dałabym je bardziej do przodu, bo chyba nie urosną na tyle wysokie by zrobić tło dla kulki tujowej...

A te resztki orzecha włoskiego, czy co to góruje nad altanką, bym wyrzuciła (znaczy sama nie dasz rady...)

między te 4 żółte berberysy (chyba?) coś czerwonego, kolumnowego bym dała.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:16, 01 wrz 2014

Do góry
Dziekuję dziewczyny
Doniu, deszcz potrzebny roślinkom. U mnie mogło by trochę też popadać.
Jolu, fajnie że fotkami sprawiałam radośc
Kasya, dobrze rozpzbałaśm, to choina kanadyjska.
Mirko, będę pamiętała, a zawilce tylko w tym kolorze w mojej szkółce.
Kasiu, w niedzielę byłą piękna pogoda to i fotki dobrze wyszły. A pierwsze oznaki jesieni już widać, choćby po kwitnących trawach. Ten miskant to Adagio, bezproblemowy maluszek
pozdrawiam zaglądających
U BusyBee w ogródku... 17:45, 01 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
duet hortensje z ML to para idealna...
...życzę dużo zdrówka...

A wiecie, że po 4 latach hortensje Limelighty tak się rozrosły, że miskant ML jest dla nich za wątły? Stało się to tak nagle, że nagle u siebie zauważyłam dysproporcje (jest posadzony w przesunięciu lekko z tyłu).

Może i u mnie tak będzie Teraz na nowej rabacie - tej wykarczowanej chcę dać Variegatusy i gracki- są większe niż ML Ale z tą rabatą pomęczę Was za kilka dni... Plan już jakiś mam, ale nie do końca...
U BusyBee w ogródku... 17:42, 01 wrz 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
A jakby tak dać pod płotem żywopłot cisowy, przed cisami miskant morning light, przed miskantami dopiero różanka lub połączyć miskanty morning light z hortkami?

Wtedy żywopłot rósł by sobie spokojnie, bez ciśnienia z mojej strony, bo zasłonę tworzyłyby trawy fajnie- podoba mi się

dzięki Aguś, że zajrzałaś
U BusyBee w ogródku... 16:58, 01 wrz 2014

Do góry
duet hortensje z ML to para idealna...
...życzę dużo zdrówka...
BusyBee napisał(a)

Też tak myślę dziękuję

A wiecie, że po 4 latach hortensje Limelighty tak się rozrosły, że miskant ML jest dla nich za wątły? Stało się to tak nagle, że nagle u siebie zauważyłam dysproporcje (jest posadzony w przesunięciu lekko z tyłu).
U BusyBee w ogródku... 16:54, 01 wrz 2014

Do góry
A jakby tak dać pod płotem żywopłot cisowy, przed cisami miskant morning light, przed miskantami dopiero różanka lub połączyć miskanty morning light z hortkami?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 13:52, 01 wrz 2014

Do góry
Ale wysyp fotek Pięknie Tak zielono u Ciebie, że trudno uwierzyć, że jesień nadchodzi...Fajne trawki i ten miskant jakiego nie znam...On chyba nie z tych najwyższych??? Zawilce modne ostatnio- super, że białe. Podobają mi się Gdyby były u nas to chętnie się nimi zaopiekuję
Asiu jakie u Was ceny little bunny i zawilców? Możesz napisać na pv?

Buziaki zostawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:41, 31 sie 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Joasiu, co to za trawka na fotce?

To miskant chński Adagio Doniu.
Zakochana w ogrodach 18:46, 31 sie 2014

Do góry
Za miskanta dziękuje bo przesyłka będzię tyle kosztować co miskant U nas są ładne duże po 16 zł
Ogródeczek 12:00, 31 sie 2014

Do góry
To jest miskant olbrzymi, mogę Tobie przysłać.
Ogród z lustrem 17:34, 30 sie 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To jest Molinia bez metki.

U góry to miskant 'Variegatus'

Miałam nadzieję, że to variegatus dziękuję
Ogród z lustrem 17:30, 30 sie 2014

Do góry
To jest Molinia bez metki.

U góry to miskant 'Variegatus'
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 17:23, 30 sie 2014

Do góry
Karola miskant Cabaret kupiony , u mnie zdjecia. Pozdrówka.
Rododendronowy ogród II. 17:22, 30 sie 2014

Do góry
Mam około 3m kwadratowych a nawybrzydzałam sie za wszystkie czasy. Jak sie ma mało ziemi to trzeba dobrze przemyslec bo ziemia na wage złota. Nie gniewajcie sie na moje grymasy , pierwszy raz w zyciu to robie i nawet mi sie spodobało. Dzieki za wszystkie rady i za to ze chce sie wam zając moim marnym kawałeczkiem ziemi. Buziaki dla wszystkich doradzajacych.
A dla Karoli kupiłam dzis miskant Cabaret . Karola to jego portrety.

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 11:18, 30 sie 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Spójrzcie jaką Piórkówkę Hameln sprzedano mi w sadowniczym... na moje niedoświadczone oko to miskant, kupiłam specjalnie, żeby się przekonać co to jest...

i jeszcze rzut oka na całą roślinę

No wg mnie to raczej nie jest Hameln, mam trzy i żadna tak nie wyglada
Ale jakie za to masz hortki!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies