No nie fajnie było to prawda.... przykro było patrzeć, tym bardziej, ze wiosną bardzo czeka się na te nowe przyrosty....na szczęście tak jak piszesz- wszystko odbiło
Co do przetacznika- pewnie nie uda mi się kupić takiego samego, ale nic to
Korzystam z pauzy ogródkowej,chyba SKS mnie dopada i kulosek złamany cosik przeszkadza
Z Niemiec przywiozłam rozplenice 'Hameln' i 'Moudry' oraz 'Fireworks' ,imperata 'Red Baron',prosa rózgowate 'Praire Sky',tatarak trawiasty 'Ogon',turzyce 'Ice Dance','Prairie Fire','Bronze Form' i 'Mint Curls',miskant 'Adagio' i inne jakieś miskanty bez nazwy.Razem 26 traw.Z tego większą ilość moja córcia mi przywiozła ze szkółki,w której latem tam pracowała.Poza tym żurawki,przetaczniki,jeżówki,przewrotniki,irysy,tojeści orszelinowate i rozesłane,rozchodniki okazałe,rojniki,zawilce,kosmosy czekoladowe,rozwary,jarzmianki,dąbrówki,kukliki.Coś pewnie pominęłam.Też większość tych bylin mam od córki.
A teraz dzień koło dnia przesiaduję w ogródku i sadzę,sadzę,sadzę...do zimy chyba się wyrobię
Koniec przerwy,zmykam do ogrodu
O luuudzie, ale mnie zaskoczyłaś Tyyyle dobra rozumiem, że atrakcyjnie finansowo to też pewnie wyszło....teraz trzymać kciuki, żeby przezimowały, bo słyszałam, że np: z fireworks słabo u nas ....
Kasiu,
zdążysz jeszcze z rabatą bo pogodę mamy sprzyjającą.
Czy Twój ambrowiec już się przebarwia bo u mnie narazie tylko jeden listek złapał czerwieni
No fajnie,fajnie..latam z doniczkami jak "latoperz".Większość roślin córka dostała,mogła sobie wybierać.Ja kupowałam przeliczając czy się opłaca,no to teraz jest latanie po rabatach i kombinowanie Ta rozplenica nie zimuje niestety u nas.