Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Roztoczańskie klimaty 08:57, 02 cze 2015

Do góry
Jeżówka nowy nabytek

OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 08:57, 02 cze 2015

Do góry
omelka1 napisał(a)
Dzisiaj dostałam od mamy takiego rododendrona

Zaraz go posadziłam ,przycięłam mu wszystkie młode przyrosty razem z przekwitami i podlałam ,ciekawa jestem czy się przyjmie

Nie jestem "specjalistką" od rododendronów, ale wydaje mi się, że po przycięciu kwiatostanów z nowymi przyrostami - nie będzie za dużo kwiatów w przyszłym roku, ups
Nasz przydomowy ogródek 08:53, 02 cze 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
" Jezu jak się cieszę" że kwitnie już Chippendale. Piękna jest i tak jak piszesz Mirko rozrasta się w oczach i ma mnóstwo pąków. Mieli w punkcie sprzedaży 4 sztuki i wszystkie zabrałem.

Mirko edytuję - widziałem w necie Augustę Luise. Faktycznie cudna i wyższa bo do 1,2 m. W tym samym szpalerze by były. Zapisuję ale na jesień.

Pozostałe krzewy różanki gonią bardzo tę przodowniczkę.

Na drugim zdjęciu widać że Chippendale jest na drugim planie a przed nią jakie różyczki posadziłeś? U mnie Chippendale nie jest wysoka, tnę ją dość nisko , wtedy ma ładnie rozbudowany krzaczek. Czy zatem nie będzie zasłaniana przez różyczki z pierwszego planu?
Ta różą jest tak piękna że mam ją w swoim awatarku
Zazdroszczę Wam pogody, u nas ciągle zimno,róże jeszcze w pąkach choć Cippendale należ do tych najwcześniejszych i chyba też wnet zakwitnie
Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:53, 02 cze 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Anek, nie dasz pod brzozę - będzie sechł. On lubi mokre stanowiska z luźniejszą ziemią. Chociaż nie wiem, bo u mnie niedaleko buk rośnie.
U Ciebie prawo iryska, wiec będzie inaczej.

Jak nie da rady to pójdzie gdzie indziej...

Maczki przekopałam, ale się wysiały ... i kwitną tam gdzie same miejsce wybrały

Kwiaty ogromne i krwiście czerwone.. i pszczólki w nich latają jak w hali widowiskowej

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 08:52, 02 cze 2015

Do góry
co zrobić z rh? zostawić tak? czy usunąć te przyrosty?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 08:51, 02 cze 2015

Do góry

kulka bukszpanowa, która wyłysiała w ubiegłym roku i była w przechowalniku ładnie się odbudowała
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 08:49, 02 cze 2015

Do góry

Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:48, 02 cze 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Nie byłam wczoraj a tu tak ciekawie . Zdjecia kaczki super udane.One zjadaja ryby. Kiedys zrobiłam kaczce zdjecie jak poderwala sie do lotu i zgubiła czerwonego karasia , spadał w powietrzu wiec musiała go miec w dziobie. Mój Alfred to juz stary a twój młody wiec różnica byc musi.Miłego dnia.

Niech jedzą ryby za karę, jak złapać się nie dają bez spuszczenia wody z oczka. Mi się już odechciało oczyścić filtry 2 razy dziennie. To ciężka i brudna robota.
Mój Alfred nie taki młody.. rośnie tu już 4 lata. Jeszcze sprzed ogrodowiska jest.

Po 2 latach zakwitły od Podstolca piwonie LITTLE MEDICINE MAN, też chyba kupowałaś.
Warto było czekać. Są pierwsze z piwonii bylinowych. Foty słabe bo słabym aparatem.

Bordowe od pani w pąkach
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 08:47, 02 cze 2015

Do góry
czy można ciąć teraz tujki?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:44, 02 cze 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Jak będziesz, zapraszam, mam do oddania łubiny, bodziszki i werbeny
pamiętasz, jak tu cięłam ci patyki limek, zobacz jakie już olbrzymy, zaraz mi klony zasłonią

tam nie plewię, zaraz i tak nic nie będzie widać, chyba że do góry nogami przerzucę i się skompostuje

Irenko, u Ciebie wszystko takie dorodne!
Dziękuję za zaproszenie Bardzo miło mi będzie znależć się w Twoim ogrodzie!
U mnie też zaczyna już kwitnąć naparstnica i żurawki od Ciebie
Irenko, pozwolę sobie wstawić u Ciebie (póżniej wykasuj)zdjęcie roślinki, którą mam od Ciebie, ale nie pamiętam nazwy.
Rozpoznajesz ją?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 08:42, 02 cze 2015

Do góry
i zakwitł.... jeden jedyny....

reszta kosaćców połamana przez kota.... obcego....
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 08:40, 02 cze 2015

Do góry

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 08:39, 02 cze 2015

Do góry

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 08:37, 02 cze 2015

Do góry
na zdjęciu miejsce żerowania szkodnika na róży
Ogród Małej Mi - sezon 2015 08:37, 02 cze 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Jak Ty zdjęlas tak idelanie darń???

Maszynką do zdejmowania darni Zdjęta poszła na podniesienie trawnika przy chodniku, bo byłą dziura i śmiejemy się, że mamy nawet kawałek trawy z rolki.
U nas trawa z rolki to rzecz bardo nietypowa. Chyba dlatego, że nie ma u nas blisko żadnej plantacji trawy z rolki. A transport kosztuje.

Cofam moje słowa w stosunku do jarzmianek.. w tym roku rozrosły się i mi się podobają.. tylko dlaczego rosły 3 lata??

Jarzmianka Claret

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 08:36, 02 cze 2015

Do góry

Droga do spełnienia 08:35, 02 cze 2015

Do góry
tak się wczoraj zastanawiałam
czy zrobić "rabatę" na podjeździe który obecnie jest wysypany żwirem
podjazd i chodnik prowadzą do domu i fajnie byłoby posadzić coś co mogłoby od razu cieszyć oko

po lewej stronie w donicach roścnie smagliczka górska która się pienie w tym roku rozrosła

ale na dole chyba fajnie byłoby jakby coś rosło i najlepiej zimozielonego
myślalam o bukszpanie ale boję się że mój pies tak będzie go podlewał że nic z niego nie zostanie

może coś szczepione na pniu? tylko że prócz bukszpanu to chyba nie ma nic zimozielonego, a może coś jest?
jest to odcinek ok 12 m

po prawej stronie obok śmietników zostały posadzone bzy - stare odmiany ukopane od chyba 35-letniego bzu mojej babci , żeby trochę je zasłonić obok smietników nic nie mogę posadzić bo zimą, póki co mam ustawione tu palety z ekogroszkiem
ale po tej drugieh stronie chętnie coś bym widziała
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 08:34, 02 cze 2015

Do góry

Zmienić pobojowisko w ogród... 08:34, 02 cze 2015

Do góry
Uff, jak gorąco... Wyszłam jeszcze przed śniadaniem skopać kawałek pod rabatę i już tak ciepło. To miejsce chyba mnie pokona, nie mam już siły do przekopywania, a jeszcze odchwaścić trzeba.

Rosły tu pienne porzeczki, które dostałam w grudniu (tak, tak, idealna pora na sadzenie!) i coś mi się wydaje, że przeprowadzka w taki upał sprawi, że z owoców w tym roku nic nie będzie. A już zaczynały się czerwienić .

Nie wiem, czy przy okazji robienia rewolucji w tym miejscu nie przesadzić śliwy wiśniowej nieco bliżej ogrodzenia. Co o tym sądzicie?
I zdecydowanie muszę ją wesprzeć palikiem.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 08:33, 02 cze 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies