Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Mathildis 21:05, 14 lip 2015

Borbetka napisał(a)
Cudne kanty w lesie. Dawno nie byłam. Pozdrawiam.

Miło że zajrzałaś...
Juzia 21:06, 14 lip 2015

Aaaa to ja mam tego kurdybanka całe mnóstwo!!!!
A nikt mi nie napisał co to jest!

Mathildis 21:10, 14 lip 2015

Karol99 napisał(a)
Trawa bardzo zadbana. Domyślam się, że pod koronami drzew, a szczególnie sosen nie łatwo jest taka utrzymać. Kanciki super, takie Ogrodowiskowe.

z trawą bywa różnie... ale na zdjęciach wygląda dość ładnie.... kanciki robię raz w roku po to by utrzymać linię rabat... na więcej razy nie starcza mi czasu...

żurawka fire alarm
Mathildis 21:16, 14 lip 2015

Agatek napisał(a)
tej trawy w lesie zazdroszczę przeokrutnie.

Nie zazdrość pracy przy niej co nie miara koszenie, wertykulacja, grabienie, podlewanie, nawożenie... uff zmęczyłam się od pisania a to tylko 1000m2 trawy

Dawno u Ciebie nie byłam Agatko, muszę zajrzeć co porabiasz w swoim ogrodzie z sosnami w tle

Mam jeszcze taką trawkę- świeżo posadzone Hakonechloa macra all gold

Gardener27 21:20, 14 lip 2015

Aniu posiadasz gigantyczne hortensje ogrodowe Dobrze im u Ciebie na leśnym wzgórzu Ja w tamtym roku miałem kurdybanka w doniczkach jako wypełniacz

Prosimy o rudą
Mathildis 21:24, 14 lip 2015

Juzia napisał(a)
Net mi wczoraj wcięło i dopiero przylazłam na owada!
Zacny

A tekst syna rozbrajający
Moja też wczoraj... "mamo, mamo chodź na kolację!" "Aaaa zdjęcia roślinkom robisz? To rób! Kolacja poczeka."

Przecież się nie tłumacz za małe opóźnienie to jak zdjęcia robiłaś to pewnie jest co dziś oglądać u Ciebie? muszę zajrzeć

Podobno czosnków nie zasadziłaś? To możesz pooglądać moje

Borbetka 21:25, 14 lip 2015

Mnie kiedyś też czeka lasek z pieńkami od dołu i zagwozdką, co zrobić z miejscem pod drzewami. Jeszcze trochę i moje wielkie świerki zaczną igłami piąć się w niebo, a na dole zostanie pień zacny i golizna, co nie wiadomo co z nią zrobić. Przyznam się, że wywaliłam forsycję. Jeszcze na moim wątku nie zeznałam prawdy i jest łyso. Nie mam pojęcia co tam dać. Przerasta mnie ogród i niemoc mnie ogarnęła. Muszę eliminować rośliny, które przysparzają strasznie dużo pracy. Teraz kolej na jaśminowca. Codziennie chodzę i nie mogę zdecydować czy wyciąć czy nie. Szarakuł straszny i roboty z cięciem mnóstwo.
A jak u Ciebie ze ślimaczą gwardią?
Mathildis 21:30, 14 lip 2015

Milka napisał(a)
W dzieciństwie często te żuki widywałam, dzieci zawsze wypatrzą

Ja w dzieciństwie za bardzo robaczkami się nie interesowałam... ale też nie piszczałam na ich widok jak inne dziewczyny... Mój eM nadziwić się nie może że nie brzydzę się tych "paskudztw", powiem Wam po cichu, że ukrywam przed nim gdzie w naszym ogrodzie mieszka padalec, bo zapewne szybko by się z nim rozprawił

Żylistek marnie w tym roku kwitł, a w dodatku przez ciągłe deszcze nie nacieszyłam nim oczu...

Juzia 21:32, 14 lip 2015

Piękne czochy! W tym roku chyba już posadzę!

Zdjęcia jakieś mam...ale u mnie dzisiaj sajgon na wątku
Mathildis 21:35, 14 lip 2015

Gardener27 napisał(a)
Aniu posiadasz gigantyczne hortensje ogrodowe Dobrze im u Ciebie na leśnym wzgórzu Ja w tamtym roku miałem kurdybanka w doniczkach jako wypełniacz

Prosimy o rudą

Hortensje już duże, ale mam nadzieję, że jeszcze urosną trochę się położyły po deszczu

świeżych zdjęć rudej brak... może jakieś archiwalne za chwilkę wyszperam

hortensje