Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

anbu 17:49, 14 lip 2015

Aniu no ładnie wyszło, nawet bardzo.
Też uważam, że trzeba trzymać się konkretnej wersji - czyli albo łuki albo linie proste.
Ja jednak za łukami jestem, bo sama je mam
Ta wersja z trójkątem to nie bałdzo była Teraz jest ekstra
AnnaCh 21:33, 14 lip 2015

Aniu, bardzo się cieszę, że się podoba
No ja wiem, że ten trójkąt, to był do bani. Jak już pisałam chyba miałam jakąś pomroczność jasną jak o nim myślałam. Druga rzeczą było to, że aż się bałam zaproponować fale, bo myślałam, że mi ich nie zrobią
I tak będzie to pewnie bardzo długo trwało i myślę, że pewnie w połowie sierpnia gdzieś się za to weźmiemy, jak tata skończy jako tako taras.
AnnaCh 21:39, 14 lip 2015

Wyrwałam 1/3 mojego bobu i chwastów razem z nim

W ruch poszły znowu aksamitki samosiejki, tylko nie wiem co wsadzę zamiast tego bobu? Koleżanka mówi, że sieje teraz sałatę. Może też tak zrobię? A może dać jeszcze fasolki? Poczytam i zobaczę co jutro w sklepie będzie.

A na koniec druga różyczka przy tarasie rozkwitła
Agatek 10:14, 15 lip 2015

Ile masz bobu
i jak gęsto go posadziłaś ja robiłam duże odstępy, tak jak napisali na opakowaniu bo siałam pierwszy raz, dużo kwiatów zjadły mi mszyce ale coś na ząb zostało
i pisz co sadzisz teraz, ja na mam wolne miejsce po rzodkiewce fasolkę też posiałam i dosiałam ogórki bo mi 2 razy nie wzeszły
Iggia 10:19, 15 lip 2015

AnnaCh napisał(a)
Wyrwałam 1/3 mojego bobu i chwastów razem z nim

W ruch poszły znowu aksamitki samosiejki, tylko nie wiem co wsadzę zamiast tego bobu? Koleżanka mówi, że sieje teraz sałatę. Może też tak zrobię? A może dać jeszcze fasolki? Poczytam i zobaczę co jutro w sklepie będzie.

Ja też wczoraj pozrywałam mój bób (co prawda jeszcze nie cały, ale miseczka była )
I teraz też sie zastanawiam co posadzić na miejscu bobu. Z tym, ze nie sałatę, bo już mam świeżo posadzona w innym miejscu.
Hmm - czy jak teraz posadzę szparagówkę to jeszcze urośnie?
Karol99 10:33, 15 lip 2015

Piękna jest ta róża. Pozdrawiam.
Iggia 10:46, 15 lip 2015

Agatek napisał(a)
Ile masz bobu
i jak gęsto go posadziłaś ja robiłam duże odstępy, tak jak napisali na opakowaniu bo siałam pierwszy raz, dużo kwiatów zjadły mi mszyce ale coś na ząb zostało
i pisz co sadzisz teraz, ja na mam wolne miejsce po rzodkiewce fasolkę też posiałam i dosiałam ogórki bo mi 2 razy nie wzeszły

Ja w tym roku posiałam bób eksperymentalnie i niestety też mszyce mi zjadły połowę. Ja sadziłam w odstepach 10 x 10 x 10cm, ale w przyszłym roku posadzę gęściej i będę palikowała (mimo, że na torebce pisało, ze nie wymagają palikowania).
Też mam wolne miejsce i tez zastanawiam się co tam dać
AnnaCh 10:56, 15 lip 2015

Agatek napisał(a)
Ile masz bobu

Agatko, fakt, że bobu mam sporo
Sadziłam dość gęsto, nie tak jak na opakowaniu. Może tak co 15-20 cm gdzieś. w tym roku też niestety miałam trochę mszyc, ale udało się zwalczyć. Popryskałam niestety chemią, ale za to efekt był natychmiastowy
No właśnie nie wiem co posadzę, zobaczę dziś jakie będą nasionka. Czytałam o rzepie, sałacie masłowej, burakach na zbiór jesienny. Myślę, że fasolkę szparagową też jeszcze można posiać.
Jak kupię i zasieję, to napiszę
AnnaCh 10:58, 15 lip 2015

Iggia napisał(a)
Ja też wczoraj pozrywałam mój bób (co prawda jeszcze nie cały, ale miseczka była )
I teraz też sie zastanawiam co posadzić na miejscu bobu. Z tym, ze nie sałatę, bo już mam świeżo posadzona w innym miejscu.
Hmm - czy jak teraz posadzę szparagówkę to jeszcze urośnie?

Agnieszko, no ja też jeszcze nie cały zerwałam, tak z 1/3.
Fasolkę niby można siać do połowy lipca, więc myślę, że spokojnie jeszcze możesz
AnnaCh 10:59, 15 lip 2015

Karol99 napisał(a)
Piękna jest ta róża. Pozdrawiam.

Karolu, dziękuję w imieniu róży
Odpozdrawiam