Jolu, zaczęłam od wyrywania doła, rozprawiając się choć częściowo i choć na chwilę z chwastami... po sobotnich zakupach może uda mi się przejść do etapu zasypywania Spróbować nie zaszkodzi
Agnieszko ja przesadzam, poki bylina nie kwitnie. Im wieksza bryle ziemi przeniesiesz na nowe miejsce, tym szybciej sie przyjmie. I podlewac trzeba po operacji czesto. pozdrawiam!!!
nie wiem czy gratulowalam 200tki, najwyzej jeszcze raz - najlepszego!!!: )
Karola, gratulowałaś, gratulowałaś, a jakże! Ty się nie spóźniasz wszędzie jak ja
Planowałam przesadzanie lawend, ale już mają pąki więc lada chwila zakwitną... Kurczę, no i znów się spóźniłam
Abiko czyli Twoje kulki lepiej się mają . Za radą Marzenki poczekam z eksmisją moich kulek, choć cierpliwość nie jest moją mocną stroną
Irenko, Marzenko chyba rzeczywiście trochę luzu by mi się przydało . Za bardzo się tym wszystkim zestresowałam... Na razie zabrałam się za chwaściory, po wczorajszej pracy do godz. 22 , 1/4 ogrodu za mną
W sobotę na poprawę humoru za Waszą radą zamierzam wybrać się na Opolską do Kwiatona i Krzywdów po jakieś nowe kwiatki do doniczek, hortensje, polecane przez Was surfinie, pelargonie albo lobelie... Kurczę, nie mam z nimi żadnego doświadczenia, ale jak mówicie, że kwitną jak szalone cały sezon, to muszę spróbować, bo znudziły mi się już bukszpany w donicach . Od razu kupię do nich jakiś nawóz - jaką firmę polecacie do balkonowych? Agrecol, substral, florovit? I kupować po prostu do balkonowych, czy specjalistycznie, np.do surfinii?
Krysiu, nie znam się na robalch, ale u siebie pryskam takie Karate Zeon lub Dursbanem, każdy z dodatkiem Superamu (adjuwant na lepszą przyczepność).
Dziękuję za pięknego kwiatka
Aga, nie chorują te nasze, ale przymrozek niedawny ściął im młode przyrosty i wyglądają, jakby od góry były zasuszone. Za to Ikeowe wszystkie wyglądają fatalnie, zero nowych przyrostów, 1 szt.na 100% do wyrzucenia, a reszcie daję ostatnią szansę
Zakopać doła - dobre !
Agnieszka, po prostu nic nie rób z bukszpanami, olej je, a one odbiją, zobaczysz zajmij się czymś innym, a o stratach nie mysl; dopiero sezon nusza, pogoda wg mnie jest co najmniej dziwna, więc i wszystko dziwnie i niedziwne w ogrodzie
Wrzuć luz i czekaj
Kurcze a Irenka znów w nowej kreacji, o mało nie poznałam
Aga, nie chorują te nasze, ale przymrozek niedawny ściął im młode przyrosty i wyglądają, jakby od góry były zasuszone. Za to Ikeowe wszystkie wyglądają fatalnie, zero nowych przyrostów, 1 szt.na 100% do wyrzucenia, a reszcie daję ostatnią szansę
Zakopać doła - dobre !
Agnieszka, po prostu nic nie rób z bukszpanami, olej je, a one odbiją, zobaczysz zajmij się czymś innym, a o stratach nie mysl; dopiero sezon nusza, pogoda wg mnie jest co najmniej dziwna, więc i wszystko dziwnie i niedziwne w ogrodzie
Wrzuć luz i czekaj
Zakopać doła - dobre !
Mi też górę bukszpanów przymroziło ale wkrótce cięcie
Ikeowe nie poganiaj, były bardzo mocno formowane i pewnie im wszystkie młode pąki - porzyrosty ucięto. Czekaj cierpliwie, jeśli są ciemnozielone to na pewno zrobią się ładne. Wiem że podlewasz florovitem więc wszystko bedzie ok
Twoja grupa wsparcia
Irenko, poczytałam co się u Ciebie działo ostatnimi czasy - a działo się mnóóóóóóóóstwo ! Z tym konkursem to rzeczywiście przekręt jakiś! Nabijają ludzi w butelkę! Zwłaszcza, że byłaś po prostu bezkonkurencyjna, choć dla wszystkich zgłaszających dzieci to właśnie ich mamy są wyjątkowe. Niezależnie od werdyktu pseudo-jury konkursu dla nas i tak Ty jesteś wygrana!
A zmieniając temat na ogrdowiskowy - Twoje roslinki są zachwycające, a jeszcze jakie fotki im robisz! Ja przeżywam teraz okres doła ogrodowego, chwasty zarastają mi wszystko, trawnik szlag tarfił, przymrozki sprzed półtora tygodnia zniszczyły młode przyrosty na wielu roślinach, m.in. na rh od Was Przydałoby mi się choć troszkę Twojej pozytywnej energii, bo mam ochotę rozwieść się z moim ogrodem na zawsze.
Ściskam serdecznie !!!
Ogród, to jak kochanek i do tego tyran, jak zaniedbasz, wszystko leży odłogiem!!
ale, po chwili trudu i pracy w ogrodzie, dostrzegasz plusiki, przyzwyczajasz się..i nagle znowu tyran, najlepszy i najpiękniejszy
stawia jeden warunek, ..nie opuszczaj mnie i tu pytanie jak to rozwiązać, cały czas o tym myślę, jak wybyć na urlop, wrócic i miec wszystko idealnie
jak wymyślę, to będzie super
co do konkursu, córcia chciała dobrze, nie doczytała i czekamy na werdykt 1,06 na Dzień Dziecka
Agniesiu, pocierpisz, po klniesz i jakoś będzie
Aga, jestem pewna, ze dziś już jesteś inaczej nastawiona
Basia prosiła o zbliżenie Indygowca, a szczególnie kwiatu tej rośliny śródziemnomorskiej
Pozwolę sobie na gościnę u Marzenki i odpowiem za nią ... tak, to jest Marek Tomczak z plantacji bukszpanowej telefon znasz?
Noemi- dzięki za szybką odpowiedź. Zaraz się wrócę na 66 stronę wątku to sobie spiszę do niego numer. Właśnie zerknęłam, że ten Zaprężyn to od strony Długołęki jest-ja akurat zupełnie z drugiej strony...ale zaraz tam pognam )))
Obwodnicą bliziutko kierunek z obwodnicy Łozina, Pruszowice , przedostatni zjazd przed Długołęką
Czy masz swoj wątek bo nie widzę w podpisie i dopiero 4 post
Zapraszam do odwiedzin Wroclawianek; Noemi, Wieloszka, Irenka z Miłkowa
Domi, mało oryginalnie - zachwycam się zdjęciami i Twoim ogrodem, no ale jak tu się nie zachwycać???
Aga,mój ogród leży odłogiem. Serce mi się kraje, ale nie mam kiedy w nim robić. M. też jest zarobiony, więc nie mam serca zawracać Mu głowy skubaniem i plewieniem. Moja Mama wczoraj zrobiła porządek z tulipanami, a zeszło Jej od rana do wieczora. A tu jeszcze tyle strat wyrządził mróz. Wypadałoby poskubać wszystkie uszkodzone listki, ale nic z tego.
Ja też spieszę bukszpanową kulę skomplementować, a wszystkie "kwiatki" hurtem - jeszcze bardziej Szałwia w moim ulubionym kolorze, a róże - marzenie na przyszłość... Jakieś specjalne holenderskie drożdże im chyba zapodajesz, że tak rosną .
Przekichane, tak się urodzić zaraz po Dniu Dziecka Dla rodziców oczywiście, po podwójne wydatki na prezenty
Gratuluję 3 skórzanej rocznicy ślubu! Jak takie kwiatki sama sobie sprawiasz, to co dopiero od M. dostaniesz! Miłego świętowania!
Zakopać doła - dobre !
Ja ikeowego mam do wyrzucenia jednego, ale pozostałym oskubałam listki, i podlewam florowitem i chyba będą żyły Przynajmniej nie wyglądają na takie co by mnie chciały opuścić
Domi udało się kupić, byłam bardzo zaskoczona, ale nie w castoramie tylko u ogrodnika
Aniu ASC bardzo dziękuję za prezencik cudnie to wygląda ... to przestane podlewać codziennie ... skoro głodno i sucho
Ginger dziękuję bardzo mi miło
Stychaz stosuje Florovit nawóz uniwersalny ... właśnie byłam na stronie florovitu , mają bardzo szeroki asortyment , nawet się nie spodziewałam ... jest nawet opcja z dolomitem dla lawendy bardzo dobry (Marzenka o tym pisała)
Wieloszka to może też rojniczek na stół ... nie będziesz się martwiła , że uschnie ... dziękuję za Twoje pochwały