Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

KasiaWB 22:53, 29 maj 2012

marzena napisał(a)
Marzenko, pozwolisz, napiszę o tym dolomicie, od dawna go stosuje na moją zbyt kwaśną glebę...
Kasiu, o ile wiem, nie można przenawozić gleby dolomitem, to nie jest jakis 'sztuczny' nawóz, to naturalna przemielona skała zawierająca głównie magnez i wapń
http://www.wymarzonyogrod.pl/ogrodnik/odpowiedz/10858

dzięki Marzenko ja mam glinę, więc gleba zasadowa, ale jeśli ten dolomit doda wigoru lawendzie, to będę sypać. Trochę głupie to moje pytanie o przenawożenie, ale pierwszy raz w życiu kupiłam ten dolomit więc nie wiem jak się stosuje, a ta instrukcja na worku obszerna i mętna )
Madzenka 23:21, 29 maj 2012

Bogdzia napisał(a)
Wszystko przeczytane. Bedziesz u Szefowej?

Niestety Bożenko nie mogę być u Szefowej nad czym bardo ubolewam.
Czarny_Tulipan 12:08, 30 maj 2012

Marzenko-jestem pod nieustającym wrażeniem Twojego ogrodu.Mam pytanie odnośnie kulek bukszpanowych (tych za 8 zł, które kupowałaś gdzieś w okolicy W-wia. Czy mogłabym prosić o namiary na tego pana. Czy jest to Marek Tomczak (na 66 stronie Twojego wątku pojawiają się takie namiary jakiegoś "kulkarza " ale nie wiem czy to ten "dobry kulkarz". Z góry dziękuję i pozwolisz, że wirtualnie będę Cię częściej odwiedzać.
noemi 13:43, 30 maj 2012

Pozwolę sobie na gościnę u Marzenki i odpowiem za nią ... tak, to jest Marek Tomczak z plantacji bukszpanowej telefon znasz?
Ginger 15:26, 30 maj 2012

Marzenko, a czym podsypać miscanty gdy rosną na kwaśnej glebie?
Czarny_Tulipan 16:20, 30 maj 2012

noemi napisał(a)
Pozwolę sobie na gościnę u Marzenki i odpowiem za nią ... tak, to jest Marek Tomczak z plantacji bukszpanowej telefon znasz?

Noemi- dzięki za szybką odpowiedź. Zaraz się wrócę na 66 stronę wątku to sobie spiszę do niego numer. Właśnie zerknęłam, że ten Zaprężyn to od strony Długołęki jest-ja akurat zupełnie z drugiej strony...ale zaraz tam pognam )))
Madzenka 18:04, 30 maj 2012

Czarny_Tulipan napisał(a)
Marzenko-jestem pod nieustającym wrażeniem Twojego ogrodu.Mam pytanie odnośnie kulek bukszpanowych (tych za 8 zł, które kupowałaś gdzieś w okolicy W-wia. Czy mogłabym prosić o namiary na tego pana. Czy jest to Marek Tomczak (na 66 stronie Twojego wątku pojawiają się takie namiary jakiegoś "kulkarza " ale nie wiem czy to ten "dobry kulkarz". Z góry dziękuję i pozwolisz, że wirtualnie będę Cię częściej odwiedzać.

Czarny Tulipanie zapraszam częściej
tak to ten sam dostawca p. Marek. Czy jesteś z Wrocławia?
Madzenka 18:07, 30 maj 2012

Ginger napisał(a)
Marzenko, a czym podsypać miscanty gdy rosną na kwaśnej glebie?

Ginger jeśli slabo rosną to sypnij im nawozu dla traw, spawdź na opakowaniu ile mają azotu. Trawy ozdoben teraz dopiero ruszają to im jeszcze można azofoskę sypać a latem może saletrę wapniową. Poczytam wieczorem sklad i dam Ci znać sama musze poszukać środka do odkwaszania gleby.
Madzenka 18:08, 30 maj 2012

Czarny_Tulipan napisał(a)

Noemi- dzięki za szybką odpowiedź. Zaraz się wrócę na 66 stronę wątku to sobie spiszę do niego numer. Właśnie zerknęłam, że ten Zaprężyn to od strony Długołęki jest-ja akurat zupełnie z drugiej strony...ale zaraz tam pognam )))

Obwodnicą bliziutko kierunek z obwodnicy Łozina, Pruszowice , przedostatni zjazd przed Długołęką
Czy masz swoj wątek bo nie widzę w podpisie i dopiero 4 post
Zapraszam do odwiedzin Wroclawianek; Noemi, Wieloszka, Irenka z Miłkowa
Czarny_Tulipan 11:53, 31 maj 2012

Marzenko-swojego wątku nie mam- ale tak naprawdę nie za bardzo mam co pokazać..ot pastwisko a po tej zimie przemarznięte pastwisko Wprawdzie posiadam pomiędzy chwastami bukszpany i to nawet w sporej ilości, bo zostały mi dwa lata temu - wciśnięte wręcz siłą przez moją mamę-miłośniczkę bukszpanów. Przedtem płakałam,że ich nie chcę, dzisiaj płaczę, że mam ich za mało....ehhh kobieta zmienną jest. A już kobieta ogrodniczka....
Pozdrawiam cieplutko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies