Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Mille 00:26, 30 maj 2012

Witam i dziękuję za te firletki, bo od kilku (!) dni zastanawiałam się co to za piękności kwitną w ogrodach.
Gabriela 11:11, 30 maj 2012

Elfik napisał(a)
[b]ad 2 - ogrodem w tym roku jestem rozżalona, zniechęcona i zmęczona. Albo czegoś już nie ma, albo choruje, albo schnie, albo nie rośnie ... Ale dziś z okazji nowych nabytków (trawy pokazałam w wątku "Zakupy przez internet") - pstryknęłam widoczki dla Ciebie... Jest w tym trochę oszustwa, że niby tak ładnie jest... A nie jest
Pozdrawiam

Jakoś nie widzę tego "chorowania, schnięcia i nierośnięcia", raczej wprost przeciwnie - zdrowe, dorodne rośliny. Więc jak się z tego wytłumaczysz? No jak?
jotka 11:19, 30 maj 2012

Gabriela napisał(a)

[b]ad 2 - ogrodem w tym roku jestem rozżalona, zniechęcona i zmęczona. Albo czegoś już nie ma, albo choruje, albo schnie, albo nie rośnie ... Ale dziś z okazji nowych nabytków (trawy pokazałam w wątku "Zakupy przez internet") - pstryknęłam widoczki dla Ciebie... Jest w tym trochę oszustwa, że niby tak ładnie jest... A nie jest
Pozdrawiam

Jakoś nie widzę tego "chorowania, schnięcia i nierośnięcia", raczej wprost przeciwnie - zdrowe, dorodne rośliny. Więc jak się z tego wytłumaczysz? No jak?

No tez oczekuje wytłumaczenia!

Jedynym dla jest zapewne to, że wysoko postawiłaś sobie poprzeczkę jeśli chodzi o ogródek Ale to zapewne dobrze
pozdrawiam
GabiK 11:49, 30 maj 2012

Elfiku, fotografia chyba aż tak nie oszukuje. Na zdjęciach wesoły, zadbany ogród.
barbara_kraj... 13:07, 30 maj 2012

Ela dąży do doskonałości, a w przyrodzie niestety, tak się nie da
Jednemu wymarznie, drugiemu wypadnie, innemu nornice i krety zniszczą. Każdy ma kłopoty jakieś.
A Elfika ogród, mimo dziwnego zbiegu okoliczności, trzyma się jakoś i zachwyca!!!
Wieloszka 13:16, 30 maj 2012

Elfik napisał(a)
[b]
ad 2 - ogrodem w tym roku jestem rozżalona, zniechęcona i zmęczona. Albo czegoś już nie ma, albo choruje, albo schnie, albo nie rośnie ...

Elfiku, to Ty też tak masz...??? Załapałam przez to doła Jest na to jakaś rada, jakiś sposób?
jotka 13:20, 30 maj 2012

Wieloszka napisał(a)

[b]
ad 2 - ogrodem w tym roku jestem rozżalona, zniechęcona i zmęczona. Albo czegoś już nie ma, albo choruje, albo schnie, albo nie rośnie ...

Elfiku, to Ty też tak masz...??? Załapałam przez to doła Jest na to jakaś rada, jakiś sposób?

Dziewczeta, łopatkę do ręki i szybciutko zasypać doła
Zasypuje się łatwiej niż wykopuje, więc do pracy

Albo poczekajcie - samo się jakoś wypoziomuje

pozdrawiam
miewająca też doła "from time to time"
Elfik 23:37, 30 maj 2012

Basiu – tak sobie nabiłam głowę tą nazwą, że kładąc się spać nagle zajarzyłam: ...smółka...! Ale nie mogłam sobie przypomnieć pierwszego członu. Obraziłam się, tak!, ale na swoją sklerozę... A wiesz, miałam też mnóstwo firletki kwiecistej, którą uwielbiam, ale w tym roku jej już nie znalazłam...
Gabrysiu, Jolu, Gabisiu - sama się dziwię, jaki mam ładny ogród na zdjęciach. Dobrze Ania asc mówiła: pokazujemy to, co wypasione... No to teraz będzie prawda, sama prawda i tylko prawda...
A macie! A macie! .............

Róża Ghita (cały czas mam nadzięję, że.... )

Większość pachysandry tak wygląda

Wszystkie cisy - nie wiem, kiedy przyciąć te czubki, bo przed zmarznięciem były przycinane

Jedyny ocalały rododendron

POTĘŻNA Symphatia

Hortensja Variegatka (Bouquiet Rose i Ayesha wyglądają tak samo )

Chora Anabelka (no co jej????? )

Agnieszko – znalazłam sposób!!!: dzisiejsze nowe nabytki (różyczka Tomelise, cyprysik Filifiera nana i jałowiec Moonglow) wyzwoliły we mnie resztki energii i do nocy wypełniałam pustostany. I zrobiłam dokładnie tak, jak poradziła Jola: samo nie chciało się wypoziomować, więc wykopywałam doły i zasypywałam kompostem z torfem. Obecny stan wypełnienia kompostnika : 0%... Obecne natężenie bólów ogólnych : 100%...
Tomelise zapełniła pustostan... To znaczy – dopiero MA zapełnić ten pustostan. Ten kamień po lewej przytachaliśmy dziś z M z pola odległego o 300 m. Ziajaliśmy jak rozklekotane maszyny do szycia...

Brzydkich rzeczy mam dużo więcej do pokazania, ale Was oszczędzę...
Pozdrawiam!
Gabriela 00:00, 31 maj 2012

Oj tam, oj tam! Jak mawia klasyk. Takie coś to każdy ma, a się nie chwali, o!
barbara_kraj... 00:25, 31 maj 2012

Gabriela napisał(a)
Oj tam, oj tam! Jak mawia klasyk. Takie coś to każdy ma, a się nie chwali, o!

WŁAŚNIE!!!