Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Sebek 00:25, 31 maj 2012

Elu - ogród na zdjęciach cudnie wygląda

A co do chorób to - anabelka chyba ma kędzierzawość liści, mojemu cisowi oberwałem te czubki, zielone zostawiłem, runiankę mam podobną, ale podlewam - zobaczę co z nią będzie. Jeśli Cię mogę pocieszyć co do bukietowych to mi po przyjeździe cała korona wyprowadzanej na pniu Unique wymarła, nie wiem czemu.
barbara_kraj... 00:55, 31 maj 2012

Elfik napisał(a)
Basiu – (...) A wiesz, miałam też mnóstwo firletki kwiecistej, którą uwielbiam, ale w tym roku jej już nie znalazłam...

Wszystkie cisy - nie wiem, kiedy przyciąć te czubki, bo przed zmarznięciem były przycinane

Jedyny ocalały rododendron

POTĘŻNA Symphatia

Hortensja Variegatka (Bouquiet Rose i Ayesha wyglądają tak samo )

Chora Anabelka (no co jej????? )

Brzydkich rzeczy mam dużo więcej do pokazania, ale Was oszczędzę...
Pozdrawiam!

Ja też nie, za to co rusz wyjmuję /znaczy wyjmowałam/ z ziemi przemarznięte i zasuszone kępki. Ale nie martw się, u siebie widzę wiele nowych siewek, to i u Ciebie się pokażą

Moje cisy mają tak samo! Czekam, to, co przemarzło wykruszy się samo. A ciąć będę aż nowe lekko zdrewnieje. Może w sierpniu?

Mój rh 'Lee's Dark Purple' nie ma ani jednego kwiatka choć pąki były na każdej gałązce. Dziś je sprawdziłam, wszystkie były w środku CZARNE! Po prostu przemarzły

Moje dwie hortensje ogrodowe już drugi rok nie będą miały ani jednego kwiatka, pąki kwiatowe przemarzły. Wywalę je i posadzę inne, np.'Tardiva' albo 'Limelight'

Elu, nie wiem co dolega Twojej anabelce. Może bliskość muru ją tak osłabiła? albo odczyn gleby jej nie odpowiada...?
Jeszcze dopowiem, że wymarzły mi białe szafirki, hiacynciki hiszpańskie, szachownice cesarskie i perska, itd., itd o różach nie wspominając

Tylko gdzie i do kogo te wszystkie skargi i żale skierować???
barbara_kraj... 00:59, 31 maj 2012

A na kędzierzawość liści / np. brzoskwiń/ stosuje się miedzian lub sylit Więc myślę, że w tym przypadku tak samo
GabiK 09:59, 31 maj 2012

Elfiku, cieszę się, że kompost dobry na dołek. Niech na ten sezon już wystarczy.
EPODLAS 10:52, 31 maj 2012

Jeżeli, gdzieś znajdę filretkę smółkę, to na pewno znajdzie się w moim ogrodzie. Na zdjęciu wygląda bardzo ładnie.
Wieloszka 11:54, 31 maj 2012

jotka napisał(a)

[b]
ad 2 - ogrodem w tym roku jestem rozżalona, zniechęcona i zmęczona. Albo czegoś już nie ma, albo choruje, albo schnie, albo nie rośnie ...

Elfiku, to Ty też tak masz...??? Załapałam przez to doła Jest na to jakaś rada, jakiś sposób?

Dziewczeta, łopatkę do ręki i szybciutko zasypać doła
Zasypuje się łatwiej niż wykopuje, więc do pracy

Albo poczekajcie - samo się jakoś wypoziomuje

pozdrawiam
miewająca też doła "from time to time"

Jolu, zaczęłam od wyrywania doła, rozprawiając się choć częściowo i choć na chwilę z chwastami... po sobotnich zakupach może uda mi się przejść do etapu zasypywania Spróbować nie zaszkodzi
Mala_Mi 12:01, 31 maj 2012

A ja napiszę tylko, że aż serce ściska jak patrzę na Twoje straty.... i nic nie zmienia że ja też dużo takich mam..... bo strata jest stratą....
jotka 12:20, 31 maj 2012

Eluś, gdybym ja miała swoje nieudane, chore i utracone roślinki pokazać to miałabym najdłuższy wątek
(drżyjcie Danusiu i Sebku)...

Nadejdą jeszcze dni pełne sukcesów i radości czego życzę
Celina 13:53, 31 maj 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Oj tam, oj tam! Jak mawia klasyk. Takie coś to każdy ma, a się nie chwali, o!

WŁAŚNIE!!!

Elu,ja żeby było Ci raźniej ! Też mam ,też mam Ale już nie w ziemi tylko w kompostowniku
Milka 23:11, 31 maj 2012

Gabriela napisał(a)
Oj tam, oj tam! Jak mawia klasyk. Takie coś to każdy ma, a się nie chwali, o!

To prawda Elu wszyscy mamy i straty i brzydkie i piękne miejsca!
ale kamień nielichy przytargaliście, więc temu ziajaniu się nie dziwę
a na fotach ta część ogrodu do pokazywania, bardzo dorodnie wyglada
dobrej nocki