Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogród niby nowoczesny ale... 12:16, 15 cze 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

A i widziałam w wątku spotkaniowym Malkul ha ha....dopiero potem doczytałam, ze to ona...widzialam jakąś laskę (niziutką - co by nie napisać kurdupel - ale ona pewnie stała w kolejce po rozum a nie po wzrost w przeciwieństwie do mnie) i nie wiedzialam, ze to ona...Czarna Mamba

Gdzie ten wątek?

Magnolio, ślicznie wyglądasz O ogrodzie to nawet nic nie napiszę, bo tylko wzdycham.

Magda, trzymam kciuki
W Gąszczu u Tess 12:05, 15 cze 2015

Do góry
Tess czytam w wolnych chwilach Twój wątek Pozdrawiam
"W kolorze blue" 12:00, 15 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Właśnie leżałam z kawą w łóżku i zagadałam do M, że Rzeszów jest taki piekny, tak w sumie blisko, a nie bylismy. na pewno rzeki są do spłynięcia fajne...M, ozywiony, a pojedziesz ze mna? na co ja " a wdepniemy po drzewko do szkółki jak już tam będziemy"? Duże to drzewko, "nie, ma tylko 2 metry, ale jest w dobrej cenieeeeee

Rzeszów, nadchodzę Yuhuuuuu!

Sprytnie
Spływacie??? My także, uwielbiam. A jakie tam są rzeki do spłynięcia fajne?
Ogród do kwadratu 15:43, 14 cze 2015

Do góry
Juzia, Jalos, Leon60, Beta, Konieczki, Malkul, Mad, Alex, Lojalna, Tess, Mysza, Makkasia, Pszczółko, Filip, Abiko... dzięki za wasze wpisy... takie miłe zresztą ... łaskoczą ego w cuuudowy sposób

Ogród Mirelli 00:28, 14 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)

No kto to słyszał, żeby to goście wiedzieli i pamiętali, co Ty masz w ogródku
A jak się sprawuje?

Hi, hi
Tess jak dobry duszek tutaj czuwa.
Buziaki zostawiam dla ciebie i Tess.
"W kolorze blue" 11:56, 13 cze 2015

Do góry
Ewa na klapsa, Sebek też widzi, to co moja rozpustna koleżanka, wesoło tu widzę

Tess, od zawsze Małgorzata, z kotem Behemotem
Marzen, już pokazuje
Ogród Mirelli 08:03, 13 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Carex aurea elata? Ładny jest, ale on raczej do półcienia. Na słońcu da radę, jeśli będzie miał stale wilgoć w podłożu. Jak u Ciebie z wilgotnością?

To jest strona południowa,pełne słońce,gleba gliniasta, a z podlewaniem nie ma problemu
To co sądzisz może być?
Jaka lepiej evergold czy aurea elata?
W Gąszczu u Tess 21:25, 12 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Białę czosnki wyglądają u Ciebie jak wielkie dmuchawce
a tutaj masz link do róży o którą u mnie pytałaś Alchymist tylko, że o wiele większa:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5133-ogrod-z-lezka-ii?page=150
Pięknie u Ciebie, Pozdrawiam
Mus owocowy w miejskiej dżungli 19:55, 12 cze 2015

Do góry
No ja myślę, że coś w końcu pokażesz
Mus owocowy w miejskiej dżungli 19:41, 12 cze 2015

Do góry
Witaj Tess
Formuję to dużo powiedziane. Ale od chyba 2 sezonów troche je ujarzmiam, przycinajać od góry (tak na 170-180 cm) i próbuję zrobić z nich ekran. Niestety są od dołu trochę łyse, więc wstydzę sie je pokazywać, bo nieogrodowiskowe

Planuję je podsadzić nowymi cisami, w tych brakujacych dziurach, ale nie wiem czy tak sie da i w konsekwencji będzie z tego szczelny ekran.

Hortensji nasadziłam w zeszłym roku, więc chyba już nie zmieszczę, ale dziękuję
Mam: 5 Limek w rzędzie obok tych 2 cisów, 2 hortensje pnące, 3 Silver dolar na pniu i 2 Incredible albo coś podobnego, bo nie było nazwy. Zbiorę się i je sfotografuję, żeby nie było że sie tylko chwalę
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 18:45, 12 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Jolu, pomysł z zegarem rewelacyjny, fantastyczny efekt.

A klimat Twojej werandy mnie od dawna urzeka.

Dzięki i macham do Ciebie i buziaczki posyłam
Prawie - jak ogród 18:28, 12 cze 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

A wiesz, że Tess mi przypomniała, że ja mam tą trawę evergold
Ale jaja mam jedną kępkę kupiłam kiedyś na próbę Fajna jest
Konwalnik ma Pan Trawka i cena 10,00 pewnie małe, ale się rozrośnie. Chyba też się na nią skuszę

To dobrze, że ktoś czuwa nad Twoim ogródkiem
Jak masz dużą sadzonkę, to może spróbuj podzielić? Już będie kilka roślinek.

No właśnie z tymi internetowymi zakupami, to właśnie nie wiadomo, co z wielkością. Ja poczekam, może gdzieś upoluję w rozsądniej cenie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:08, 12 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)
A, to zmienia postać rzeczy. Ale zamiana rozplenicy na ostnicę nic w kolorystyce nie zmieni, nawet chyba rozplenica lepiej pasuje, bo będzie miała brązowe balaski.
Z tą czernią w naszym klimacie to kiepsko jest. Konwalnik tylko kojarzę. A penisetum nie przezimuje, kordylina w gruncie też nie.
Ja nie pomogę, nie czuję się na siłach (ogrodowych).

Dziekuje że chciałaś mi pomóc Muszę pomyśleć i wybrać coś z roślin ktore będa u nas zimowały i jeszcze muszą wytrzymac pełne nasłonecznienie .Mam pewne typy roślin ale rabata jest zbyt mała aby wszystko pomieścić .Podoba mi sie czarny bez ten z ozdobnymi liścmi nawet go kupiłam ale posadziłam w innym miejscu.
"W kolorze blue" 16:38, 12 cze 2015

Do góry
Gosia? A ja sądziłam, żeś Irena
Mały ogród Kasi 16:25, 12 cze 2015

Do góry
Tess, niektórzy okreśłają to "niewyparzony język"

Kasia, dawaj z głową fote
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:00, 12 cze 2015

Do góry
A, to zmienia postać rzeczy. Ale zamiana rozplenicy na ostnicę nic w kolorystyce nie zmieni, nawet chyba rozplenica lepiej pasuje, bo będzie miała brązowe balaski.
Z tą czernią w naszym klimacie to kiepsko jest. Konwalnik tylko kojarzę. A penisetum nie przezimuje, kordylina w gruncie też nie.
Ja nie pomogę, nie czuję się na siłach (ogrodowych).
Lawendowy zawrót głowy 15:23, 12 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Orliki przewitły, irysy szaleją i już kończą kwitnienie, na zawilce za wcześnie chyba.
Nie kupuj, jak coś nie wpada w oko A jeżówki kup takie, jakie sobie zaplanowałaś. Spokojnie, jeżówki jeszcze będą w sklepach. Zauważyłam, że sprzedawcy przyjęli zasadę sprzedawania wówczas danej rosliny, kiedy jest jej czas kwitnienia. wówczas najlepiej się sprzedają. No a jeżówki jeszcze nie kwitną.

Tess dzieki no tak mi mow i wszystko jasne juz myslalam ze ze mna cos nie teges
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:20, 12 cze 2015

Do góry
Tess napisał(a)

A dlaczego ta nie pasuje? Ja mysle, że jej dodatkowego koloru brakuje, że przyczyna nie leży w samej trawie.
Co byś powiedziała o dodaniu perovskii? Tak jak u Bety:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1779-dla-odmiany-czas-na-zmiany?page=575

Załozenie tej rabaty było takie aby stworzyc rabate w purpurze z dodatkiem czerni czerwonego tak jak tu https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/18-ogrod-w-czerni-i-czerwieni/photos
Lawendowy zawrót głowy 15:11, 12 cze 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

u mnie wszedzie patelnia ...zawilce nie kwitna, orliki cos niemrawo i irysy nic ...czy Wy tez tak macie ? nie wiem co mam kupic z bylinowych łazikuje inic mi woko nie wpada chce jezówki ale nie ma takich jak mnie się podobaja...

Orliki przewitły, irysy szaleją i już kończą kwitnienie, na zawilce za wcześnie chyba.
Nie kupuj, jak coś nie wpada w oko A jeżówki kup takie, jakie sobie zaplanowałaś. Spokojnie, jeżówki jeszcze będą w sklepach. Zauważyłam, że sprzedawcy przyjęli zasadę sprzedawania wówczas danej rosliny, kiedy jest jej czas kwitnienia. wówczas najlepiej się sprzedają. No a jeżówki jeszcze nie kwitną.
Dla odmiany czas na zmiany... 15:06, 12 cze 2015

Do góry
Kochana, instruktaż poproszę.
Na tej rabacie masz:
berberysy (jakie?)
to małe to późniejsza pięknota perovskia?
rozplenice (jaka?)
żurakie
a w nich rozchodniki.
Czy dobrze odczytałam?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies