Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:41, 05 sie 2014

Do góry
Rozplenica piękna, bo i zdjecie super.Niesamowicie kłos uchwyciłaś
Początki w Kruklandii 21:32, 05 sie 2014

Do góry
ciekawi mnie twoja wielka rozplenica ... pokaż jak się rozrosła ...

jak randapowanie przeżyję to ci napiszę jak było o ile do tego faktu dojdzie bo wciąż się waham
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:30, 05 sie 2014

Do góry
Szkoda ze ta rozplenica jest jednoroczna, bo piekna! pozdrawiam!~
Początki w Kruklandii 21:04, 05 sie 2014

Do góry
Napiszę Wam coś śmiesznego.... elipsa już też do przeróbki
Rozplenica okazała się okazała Wyłazi już na trawnik i dalej rośnie.
To jakaś wielka odmiana jednak...
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:53, 05 sie 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

Rozplenica rubrum, niestety tylko jednoroczna. Bordo liście i bordo kłosy. Ale jej piękno wynagradza to że jest jednoroczna.

Może u Ciebie przezimuje...

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:51, 05 sie 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)

a co to za trawka, przepyszna

Rozplenica rubrum, niestety tylko jednoroczna. Bordo liście i bordo kłosy. Ale jej piękno wynagradza to że jest jednoroczna.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:15, 05 sie 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)
Rozplenica niespotykana. Pstre liście i na dodatek różowy kłos. Jestem ciekawa czy przetrwa zimę. Osobiście brakuje mi pomieszczenia, w którym mogłabym mieć ogrodowy przechowalnik. Cóż ... podobno pierwszy dom buduje się dla wroga . Ja już w takim zostanę.

A nas przeraża, że za 10 lat , a może i prędzej ten dom będzie dla nas za duży i trzeba będzie pomyśleć o czymś innym, mniejszym i parterowym, bo latam góra dół, jak latarnik
Ogród wśród pól i wiatrów 20:15, 05 sie 2014

Do góry
Lałam dziś ogród gnojówką z wrotyczu. Śmierdziało jak fiks (!!) i wcale mnie nie dziwi, że ew. gady ma to odstraszyć. Już sam zapach jest nie do wytrzymania.
Przy okazji kilka fotek. Rozplenica zaczyna się kłosić, malutkie limki robią co mogą by wyglądać na mini szpalerek, caramel niestety nie daje rady na słońcu. Cała poprzypalana bidulka.

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:10, 05 sie 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Piękna ta rozplenica. Ja też kupiłam jedną sadzonkę nowej rozplenicy: Sky Rocet Penisetum - ma białe paski (niestety jednoroczna), zaraz wkleję u siebie. Pozdrawiam Anitko

edit:
Jednak nie wkleję teraz, bo fotka mi się zapodziała

Coraz więcej pojawia się ciekawych traw, szkoda, że w naszym klimacie te najatrakcyjniejsze są tak krótkowieczne. Oby kolejna zima była równie łagodna, jak ostatnia, to jest jakaś nadzieja , że część przetrwa.

Pozdrawiam
Moja bajka 17:51, 05 sie 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Kasiu czy to rozplenica już z kotkami ?

Tak Przemcio, kupiłam ją już z "kotkami:.
Moja bajka 17:29, 05 sie 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

Kasiu czy to rozplenica już z kotkami ?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 16:16, 05 sie 2014

Do góry
Piękna ta rozplenica. Ja też kupiłam jedną sadzonkę nowej rozplenicy: Sky Rocet Penisetum - ma białe paski (niestety jednoroczna), zaraz wkleję u siebie. Pozdrawiam Anitko

edit:
Jednak nie wkleję teraz, bo fotka mi się zapodziała
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:12, 05 sie 2014

Do góry
Rozplenica niespotykana. Pstre liście i na dodatek różowy kłos. Jestem ciekawa czy przetrwa zimę. Osobiście brakuje mi pomieszczenia, w którym mogłabym mieć ogrodowy przechowalnik. Cóż ... podobno pierwszy dom buduje się dla wroga . Ja już w takim zostanę.
Ogród mały, ale pojemny;) 09:59, 05 sie 2014

Do góry
ele2001 napisał(a)
Gabrysiu dzięki i zapraszam częściej

Monia to rozplenica vertigo a przed nią to turzyca rzędowa rośnie jak szalona dostałem kilka sadzonek od znajomej w tym roku i tak sie rozrosła

Poszukałam w necie, że vertigo wymaga zimowania w dodatniej temperaturze. Zostawisz ją w ogrodzie i będziesz jakoś okrywał? Czy masz jakiś sposób na jej zimowanie? Jest cudna do różnych kompozycji, przede wszystkim wysoka, a brakuje takiego koloru traw.
Moja bajka 20:44, 04 sie 2014

Do góry
Tu trafiła ta wyższa rozplenica.

a tu Limka

tutaj natomiast mniejsza rozplenica
i widoczek na całą rabatę. Jak już pisałam śliwka zostanie wymieniona na brzozę, tylko na razie nie mogę trafić tej, którą bym chciała.
Kwiaty z ogródka Marty :) 19:51, 04 sie 2014

Do góry
Ewa_w_ogrodzie napisał(a)
Dziękuję za pomoc z tojeścią, jeżeli dobrze odmieniam. Piszesz, że krótko kwitnie, u mnie już chyba od miesiąca, teraz już trochę słabiej ale jakby drugi raz zakwitła. Cały czas miała najpierw dużo długich "szyszek" później mniej ale ciągle ma się dobrze. Może dlatego, że jest stale ścinana przez moją mamę, która uwielbia ją w wazonie i rabata w cieniu.

u mnie rośnie na "patelni" i może dlatego jakoś szybko przekwita? nie wiem, dziś przeszło mi przez myśl, żeby się jej pozbyć i może coś innego wsadzić jakieś trawki ozdobne czy cuś podoba mi się rozplenica Little Bunny
Ogród mały, ale pojemny;) 19:08, 04 sie 2014

Do góry
Gabrysiu dzięki i zapraszam częściej

Monia to rozplenica vertigo a przed nią to turzyca rzędowa rośnie jak szalona dostałem kilka sadzonek od znajomej w tym roku i tak sie rozrosła
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:49, 04 sie 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Irenko goździki posadzone ...Jeszcze raz wysyłam podziękowania
podlewam je dzielnie, bo u nas upały duże ...

czytam o stratach w ogrodzie ...
przykro mi baaaaaaaardzo

To super, niech rosną zdrowo, są śliczne
jak przekwitną, to ścinaj i będzie taki jeżykowy dywan ale to za rok
już ok Agatko
teraz zachwycam się wszystkimi trawami, ich pora, a rozplenica rubrum ma cudne kotki

miskant cukrowy, mimo że inwazyjny, u mnie jakoś nie jest źle, lubię go bardzo

i Vertigo z Bonicą
i lecę na kominki

Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 10:04, 04 sie 2014

Do góry
Znowu róża i trawa - pomponella i rozplenica

Żółta żurawka i niebieskie owoce borówki amerykańskiej
Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 09:58, 04 sie 2014

Do góry
Asia, miodzio!
na Elata Aurea poluję

Rozchodnik okazały i stipa (bardzo mi się podoba, z braku miejsca tylko w donicy)- tu czerwona odmiana chyba Matrona

Znowu rozchodnik, tym razem jasny z różowymi kwiatkami z różą - rozchodnik osłania jej brzydkie, łyse "nóżki" i kwitnie jesienią, kiedy róża już słabo kwitnie

Drobnokwiatowe róże i rozplenica - podoba mi się to połączenie u mnie; tu odm. róży Mozart; znowu dzięki rozplenicy nie widać mało atrakcyjnych dolnych partii róży.

Trawy i jeżówki - tu spartyna grzebieniasta (hmm pokłada się i jest ekspansywna), ale i tak ją lubię

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies