Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Na zielonej... trawce :) 09:30, 16 kwi 2018

Do góry
Angi brzozy Ci już ruszyły?
Rododendronowy ogród II. 07:43, 16 kwi 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Oj jak kolorowo się zrobiło

I zielono w końcu, brzozy sie zazieleniły, buki jeszcze nie ale i tak jest juz zielono.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:59, 15 kwi 2018

Do góry
effka napisał(a)

Ale wiecie, moment jak widzisz lubianych przez siebie gości i myślisz: "szit, wolałabym jednak zamiast grilla wsadzić te nowe buksy" nie oznacza przypadkiem, że mam świra?

A te brzozy, które kupiłam wczoraj po czytaniu się w metki okazały się Doorenbosami, więc mi się fuksnęlo, bo szukałam ich całą jesień a znalazłam przypadkiem w ogrodniczym dwie ulice dalej. Madzia masz rację co do fotek, chce pokazać nową rabatę na gotowo

He, he, he, dziś moi goście pomagali nam kopać i przesadzać wielkie jałowce . To jest dopiero crazy, nie?

Fajnie z tymi brzozami .

Czekam niecierpliwie na nową rabatę.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:51, 15 kwi 2018

Do góry
effka napisał(a)

A te brzozy, które kupiłam wczoraj po czytaniu się w metki okazały się Doorenbosami, więc mi się fuksnęlo, bo szukałam ich całą jesień a znalazłam przypadkiem w ogrodniczym dwie ulice dalej.

Samo życie macham wiosennie
Ogród Małej Mi 2017 20:12, 15 kwi 2018

Do góry
leon60 napisał(a)
Dlaczego choiny wycięłaś?

Ciężki śnieg je połamał.. zagłuszyły wszytko w koło.. różanecznika stłamsiły.. wyglądały beznadziejnie.. Głownie to śnieg je zniszczył..

Nie mam czasu na zabawę w ratowanie.. bylinki odsapną bo znów maja miejsce

Tej mahonii też już nie ma..

Rosła koło brzozy.. i duuuzo lepiej

Nie wiem od czego zacząć 20:05, 15 kwi 2018

Do góry
dana1s napisał(a)
Witaj Brzozowa, wpadłam z wizytą bo kocham brzozy i nazwa mnie przyciągnęła
Ogród jest ciekawy i dużym atutem są stare duże drzewa. Wiem co znaczy wkomponować coś do dużych nasadzeń bo sama zmagam się z takim terenem, ale nie zamieniłabym go nigdy na pustynię gdzie wszystko trzeba sadzić od początku.
Rów to też może być zaleta i pięknie będzie wyglądał jak go obsadzisz i uzupełnisz kamieniem na zasadzie suchego strumienia, na brzegach głazy a że napełni się okresowo to tym lepiej...jakiś most , paprocie, tawułki i hosty do tego hortensje i będzie piękny
Pozdrawiam i powodzenia życzę

Dokładnie tak planuję po porodzie moze cięższe prace będę wykonywać bo na razie wiadomo ze nie wolno dzwigac. A ja bardzo lubię sama pracować w ogrodzie
Nie wiem od czego zacząć 18:46, 15 kwi 2018

Do góry
Witaj Brzozowa, wpadłam z wizytą bo kocham brzozy i nazwa mnie przyciągnęła
Ogród jest ciekawy i dużym atutem są stare duże drzewa. Wiem co znaczy wkomponować coś do dużych nasadzeń bo sama zmagam się z takim terenem, ale nie zamieniłabym go nigdy na pustynię gdzie wszystko trzeba sadzić od początku.
Rów to też może być zaleta i pięknie będzie wyglądał jak go obsadzisz i uzupełnisz kamieniem na zasadzie suchego strumienia, na brzegach głazy a że napełni się okresowo to tym lepiej...jakiś most , paprocie, tawułki i hosty do tego hortensje i będzie piękny
Pozdrawiam i powodzenia życzę
Na huśtawce miło płynie czas... 14:20, 15 kwi 2018

Do góry
Klon

Brzozy moje kochane

I jeszcze jedne bratki na placyku

Przedwiośnie ogrodu..:) 13:49, 15 kwi 2018

Do góry
Super dzięki kochana za odpowiedz.Lecę w środę po drzewka by zasłonić z przodu balkon.A brzozy są piękne tylko boję się sąsiada Jak liście z drzew polecą będę na osiedlu całym sprzątać hehe...
Obserwuję ten Twój cudny ogród i zawsze zazdroszczę, że wszystkie macie czas na pielęgnację.
Aha jeszcze chciałam zapytać o lawendę. Moja wygląda strasznie. I nie wiem czy wywalić czy dopiero ruszy....Pierwszy raz sadziłam ją w zeszym roku.Pierwsza wiosna.To samo mam z rozplenicą. Przemarzły czy poczekać. Pokaż swoje jak możesz .
Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:40, 15 kwi 2018

Do góry
Jestem w końcu ! Wiosna na całego. Nie wiem jak u Was ale u mnie tak nagle wszystko ruszyło że nie wiadomo w co ręce włożyć. Tu cięcie traw bylin bukszpanów tu już trzeba odchwaszczać a za chwilę już trawnik kosić. Trochę strat mam po zimie - wypadły mi 3 brzozy, trochę hakone widze że słabo odbija a dalej zobaczymy. No to trochę zdjęć dla was :

Rododendronowy ogród II. 12:02, 15 kwi 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Bogdziu u ciebie wiosna pelną parą

Pełną parą to Wrocław , Nowy Sącz , Tarnów i Podbeskidzie, ale brzozy się zielenią to wiosna jest.
Przedwiośnie ogrodu..:) 22:22, 14 kwi 2018

Do góry
Mgdo dziękuje. ML bardzo szybko są okazałe. Jak sadziłam byy mlutkie, nastepnego sezonu już fajne, a potem okazałe. Brzozy pożyteczne fajne, buki też, ae mszyca je lubi, graby są świetne.
Mirkowy ogród (początki) 22:15, 14 kwi 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Po dzisiejszym wietrznym dniu pada deszcz i to mocno.
Nawóz em dziś rano rozsypał. Powinien się ładnie rozpuścić.

Dla tych co mają mocne nerwy. Karczowania ciąg dalszy 1300 m. Brzozy zostawiamy.
Tu gdzie po lewo zielona kropka to mamy stawik o którym już pisałam.

Łał, ale przestrzeń!. Roboty nie zazdroszczę, ale miejsce jest piękne
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:17, 14 kwi 2018

Do góry
Dzisiaj znów od rana w ziemi tyrałam, miałam sądzić Ale przycinanie lawendy i wrzosów zajęło mi sporo czasumie, potem strzyglam kule buksowe bo im czuprynki porosły na wiosnę trzmieliny no i dzień zleciał.
Potem goście byli i po robocie. Ale wiecie, moment jak widzisz lubianych przez siebie gości i myślisz: "szit, wolałabym jednak zamiast grilla wsadzić te nowe buksy" nie oznacza przypadkiem, że mam świra?

A te brzozy, które kupiłam wczoraj po czytaniu się w metki okazały się Doorenbosami, więc mi się fuksnęlo, bo szukałam ich całą jesień a znalazłam przypadkiem w ogrodniczym dwie ulice dalej. Madzia masz rację co do fotek, chce pokazać nową rabatę na gotowo
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 08:10, 14 kwi 2018

Do góry
Brzozy

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:24, 14 kwi 2018

Do góry
Iwona100 napisał(a)
Aga ja też robię różankę . Napisz jakie róże sadzisz i jakie rośliny będą z nimi na rabacie.A najlepiej pokaż na zdjęciach.
Brzozy kupiłaś na Domaszowskiej?

Iwonko ja nie kupuję nic nowego tylko będę przesadzać to co już mam - wszystkie róże spod warzywnika - i niektóre z ogrodu którym jest źle, albo mają złe miejsce

ale zrobię listę bo i tak muszę je jakoś poustawiać wysokościami

jakie rośliny z nimi? - jeszcze nie wiem - wyjdzie jak zwykle w praniu hahahahaha

a brzozy kupiłam w Kostomłotach

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:20, 14 kwi 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jak ja lubię Twój wątek! I ten power.

Nowa różanka i nowe brzozy i nowa rabata - to jest najfajniejsze, tworzenie.

Wianki, biżuteria, ozdoby, rabaty ....

Ewuniu no nie usiedzę na miejscu hahahahahahahaha

rabaty zapchane roslinami a moja głowa jak tylko znajdzie się w ogrodzie z nosem przy ziemi zaczyna pracować, kombinować, przesadzać dosadzać, szukać nowych kompozycji i rozwiązań hahahahahah

teraz jestem na etapie szukania berberysów - będę dosadzać
Mirkowy ogród (początki) 07:13, 14 kwi 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Po dzisiejszym wietrznym dniu pada deszcz i to mocno.
Nawóz em dziś rano rozsypał. Powinien się ładnie rozpuścić.

Dla tych co mają mocne nerwy. Karczowania ciąg dalszy 1300 m. Brzozy zostawiamy.
Tu gdzie po lewo zielona kropka to mamy stawik o którym już pisałam.

Witam Mirka 1300 m, ale roboty przydała by się rozdrabniarka to wierzba?
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 23:17, 13 kwi 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Chwal sie chwal jestem ciekawa zakupow

Kasiu na pewno się pochwalę Dostawa ma być w połowie tygodnia.

Dzisiaj udało mi się kupić bukszpany w formie kul i spore stożki, sosnę bośniacką szczepioną oraz trzy młodziutkie 2 metrowe brzozy pożyteczna jacquemonta, ponoć jak podrosną również mają śnieżnobiałą korę.
Kulki i stożki posadziłam na nowej rabacie, a brzozy na rabacie z szlachetnymi odmianami sosen.
Tyle roboty, że znów zdjęć nie cyknęłam. Obiecuję poprawę .

Muszę jeszcze jutro posadzić wrzośce i tą małą sosenkę szczepioną.
No i ciągle przekonuje ziemię pod trawnik. To najnudniejsza robota.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 21:52, 13 kwi 2018

Do góry
Aga ja też robię różankę . Napisz jakie róże sadzisz i jakie rośliny będą z nimi na rabacie.A najlepiej pokaż na zdjęciach.
Brzozy kupiłaś na Domaszowskiej?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies