Zapraszam na taras na kawkę. To ja go ostatnio tak nazwałam po wpisie Ewelinki, bo cały czas dumałam jaki ja mam styl ogrodu i ona mnie natknęła swoim wpisem.
Na pewno osiągniesz taki klimat u ciebie, a tak naprawdę to już taki masz.
Trzy to brzozy takie pospolite tylko w jednej doniczce rosły. A ta pośrodku to 'Youngii' bardzo wysoko szczepiona.
Piesio daje wiele uśmiech i radości.
No nie wierze... ktos o mjie pamieta
Gosia skad wiedzialas ze o Tobie mysle
Ewelina brzozy czekaja na czerwiec na ciecie (ten termin bardziej zalecany)
U nas tulipanowo narazie
Chociaz mam odczucie ze polowa cebulek nie wzeszla. Teraz czekam na czosnki i nowych mieszkancow dzialki -bedzie.y miec trzy kury nawet zbudowalismy im kurnik
Pozdrawiam
Nie stresuj się "rz-etami" Na flagę za kilka dni przyjdzie czas
A w Brzeznej jak najbardziej prowadzą sprzedaż detaliczną.
Brzozy szybko rosną Były dużo mniejsze, szybko przybrały na masie
Jola teraz dopiero zauważyłam że wieża napisałam przez rz.To wszystko przez ten słownik w tel. Koniecznie się oflaguj bo Twój ogród zasługuje na podglądanie ☺ A w tej Brzeznej prowadzą sprzedaż detaliczną? Jakie duże były te brzozy?
Warzywnik wymaga jeszcze troszkę dopieszczenia Mały, ale cieszy.
W pierwszej chwili te żółte tulipany troszkę mnie zirytowały, ale nawet nie tak żle z innymi wyglądają. Dobrze, że nie ma czerwonych.
Dziur w wężu nie robi, ale nic co z wodą jest związane w ogrodzie mieć nie mogę
Lubie ten zakątek, a brzozy fajny cień rzucają.
Hehe, może następnym razem coś wypatrzysz przez lornetkę Musisz dać znać wcześnie, to się jakoś oflaguje albo cośPrzez te ciepłe dni wiosna wybuchła w ekspresowym tempie A brzozy kupowałam w Brzeznej.
Gosiu dam Ci znać, to wszystko zależy ile Domi będzie chciała no i ile siewek mam, jak coś poczekaj na pewno jeszcze się wysieje. No właśnie wiedziałam,że ktoś chciał ode mnie truskawki czemu się po nie nie zgłosiłaś? A co do drzew są takie piękne,że ciężko przejść obok nich obojętnie na jeszcze jedno drzewo miejsce mam na pewno
Paulina gdybyś miała na zbyciu to trawki przygarnę A i jeszcze kiedyś o sadzonkach truskawek rozmawiałyśmy
Szalejesz kobieto z drzewami Ja kiedyś oglądałam i klony i wiąza, buka i brzozy.... ale miejsca brak i na oglądaniu się skończyło. No chyba że podejmę męską decyzję i coś wcześniej eksmituję z ogrodu
Ja też długo się przyzwyczajalam, prawdę mówiąc nie korzystam z dużych atrakcji raz od wielkiego gwiazdu jak rodzina przyjeżdża nie mam na to czasu.
Roma też sobie nie wyobrażam żywopłotu z choin dla mnie są one za delikatne. Geście ładnie po przycieciu ale nie to nie dla mnie.
Zywotnik polecam, pierwsze pytanie ile metrów masz tego żywopłotu. Jak widzisz u mnie na fotkach cześć mam że szmaragda cześć, tui brabant.
Szmaragd jest droższy, i ładniejszy nie trzeba ciąć po bokach, brabant tańszy szybciej rośnie ma ładny zapach trzeba ciąć aby ładnie wyglądał.
Każda tuja ładnie rośnie jak ma sucho tzn nie jest zalewana, zastoiny wody to jest wykluczone. Wtedy trzeba je sądzić na podwyższeniach.
Wystawa południowa nie szkodzi zywotnik wprost przeciwnie lubi słońce.
Zobacz u mnie szmaragdy rzut na ogród gdzie są tawuly, a nad głowami szmaragdow brzozy sąsiadów.
Matkooooo Aguś...ja tego właśnie nie mam...takiego " open your mind "... takie połaczenie ściežki z trawnikiem jest przecudowne.. Podziwiam i wielki szacun opadła mi szczęka taras jest zaznaczony na brazowo, szerokość działki to szerokość domu...10 m.... A na długość..nie mierzyłam , ale za lasek...na zdjęciu można zobaczyć..nie chcemy wygrodzić całości terenu , bo nie wiemy co w końcu powstanie poza naszym obszarem..chcemy zostawić sobie jakiś baner bezpieczeństwa...i zadrzewić go naturalnymi drzewami, czyli brzozy i jakoweś iglaste tam rośnie..przy domu na tarasie stoi komplet wypoczynkowy, a w altanie - czyli lewy tylni róg - ma być stół do jedzenia..i tam ewentualne grilowanie w grilu na kołach ...kompostownik może być w prawym rogu, gdziesik tam w krzokach ... Ooooo... i to chyba wszystko co mi w duszy gra mam ochotę Cię uściskać
Końcöwka tarasu, obszar obecnego ogrodu
Końcówka części obecnego ogrodu z płotem i tym, co mamy nadzieję kupić..działka kończy się w tym lasku na końcu fotki
Strony świata, umiejscowienie tarasu i domu
Dziękuję za komplement, bardzo się cieszę, że komuś się u mnie spodobało To bardzo miłe, zapraszam serdecznie.
Krzywulec, bo niechcący moje drzewko zyskało nowe imię to świerk "Pendula Major".
Mój Małż lubi takie wydziwiadła, ale i mnie się bardzo spodobał i rzeczywiście robi wrażenie. Poleca się sadzenie tego drzewka jako soliter, u mnie tak nie jest. Ma jednak bardzo zwiewne towarzystwo w postaci brzozy penduli, myślę że w przyszłości się pogodzą. Po jego drugiej stronie stanie magnolia Yellow Bird. Wiosną będę tu siedzieć i wzdychać
z tymi tujkami brzozy super wyglądają Fajnie,że od razu taki efekt widać.
W kwestii nigry ja sadziłam na czuja. Szukam inf na ten temat i nie znajduje niestety A jak dużo masz miejsca ?