Dokładnie tak planuję po porodzie moze cięższe prace będę wykonywać bo na razie wiadomo ze nie wolno dzwigac. A ja bardzo lubię sama pracować w ogrodzie
Witaj Brzozowa, wpadłam z wizytą bo kocham brzozy i nazwa mnie przyciągnęła
Ogród jest ciekawy i dużym atutem są stare duże drzewa. Wiem co znaczy wkomponować coś do dużych nasadzeń bo sama zmagam się z takim terenem, ale nie zamieniłabym go nigdy na pustynię gdzie wszystko trzeba sadzić od początku.
Rów to też może być zaleta i pięknie będzie wyglądał jak go obsadzisz i uzupełnisz kamieniem na zasadzie suchego strumienia, na brzegach głazy a że napełni się okresowo to tym lepiej...jakiś most , paprocie, tawułki i hosty do tego hortensje i będzie piękny
Pozdrawiam i powodzenia życzę
Super dzięki kochana za odpowiedz.Lecę w środę po drzewka by zasłonić z przodu balkon.A brzozy są piękne tylko boję się sąsiada Jak liście z drzew polecą będę na osiedlu całym sprzątać hehe...
Obserwuję ten Twój cudny ogród i zawsze zazdroszczę, że wszystkie macie czas na pielęgnację.
Aha jeszcze chciałam zapytać o lawendę. Moja wygląda strasznie. I nie wiem czy wywalić czy dopiero ruszy....Pierwszy raz sadziłam ją w zeszym roku.Pierwsza wiosna.To samo mam z rozplenicą. Przemarzły czy poczekać. Pokaż swoje jak możesz .
Jestem w końcu ! Wiosna na całego. Nie wiem jak u Was ale u mnie tak nagle wszystko ruszyło że nie wiadomo w co ręce włożyć. Tu cięcie traw bylin bukszpanów tu już trzeba odchwaszczać a za chwilę już trawnik kosić. Trochę strat mam po zimie - wypadły mi 3 brzozy, trochę hakone widze że słabo odbija a dalej zobaczymy. No to trochę zdjęć dla was :
Mgdo dziękuje. ML bardzo szybko są okazałe. Jak sadziłam byy mlutkie, nastepnego sezonu już fajne, a potem okazałe. Brzozy pożyteczne fajne, buki też, ae mszyca je lubi, graby są świetne.
Dzisiaj znów od rana w ziemi tyrałam, miałam sądzić Ale przycinanie lawendy i wrzosów zajęło mi sporo czasumie, potem strzyglam kule buksowe bo im czuprynki porosły na wiosnę trzmieliny no i dzień zleciał.
Potem goście byli i po robocie. Ale wiecie, moment jak widzisz lubianych przez siebie gości i myślisz: "szit, wolałabym jednak zamiast grilla wsadzić te nowe buksy" nie oznacza przypadkiem, że mam świra?
A te brzozy, które kupiłam wczoraj po czytaniu się w metki okazały się Doorenbosami, więc mi się fuksnęlo, bo szukałam ich całą jesień a znalazłam przypadkiem w ogrodniczym dwie ulice dalej. Madzia masz rację co do fotek, chce pokazać nową rabatę na gotowo
Iwonko ja nie kupuję nic nowego tylko będę przesadzać to co już mam - wszystkie róże spod warzywnika - i niektóre z ogrodu którym jest źle, albo mają złe miejsce
ale zrobię listę bo i tak muszę je jakoś poustawiać wysokościami
jakie rośliny z nimi? - jeszcze nie wiem - wyjdzie jak zwykle w praniu hahahahaha
rabaty zapchane roslinami a moja głowa jak tylko znajdzie się w ogrodzie z nosem przy ziemi zaczyna pracować, kombinować, przesadzać dosadzać, szukać nowych kompozycji i rozwiązań hahahahahah
teraz jestem na etapie szukania berberysów - będę dosadzać
Kasiu na pewno się pochwalę Dostawa ma być w połowie tygodnia.
Dzisiaj udało mi się kupić bukszpany w formie kul i spore stożki, sosnę bośniacką szczepioną oraz trzy młodziutkie 2 metrowe brzozy pożyteczna jacquemonta, ponoć jak podrosną również mają śnieżnobiałą korę.
Kulki i stożki posadziłam na nowej rabacie, a brzozy na rabacie z szlachetnymi odmianami sosen.
Tyle roboty, że znów zdjęć nie cyknęłam. Obiecuję poprawę .
Muszę jeszcze jutro posadzić wrzośce i tą małą sosenkę szczepioną.
No i ciągle przekonuje ziemię pod trawnik. To najnudniejsza robota.
Aga ja też robię różankę . Napisz jakie róże sadzisz i jakie rośliny będą z nimi na rabacie.A najlepiej pokaż na zdjęciach.
Brzozy kupiłaś na Domaszowskiej?