Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

natka098 13:21, 27 maj 2018

O widzisz jakie arystokratki delikatne. Nie to co plebsowe.
dominika_ 20:47, 27 maj 2018

Toszko zerknij proszę u mnie na tuje i coś poradź.
DorKa 07:46, 28 maj 2018

Dopiero co derenie z kartonu o powietrze błagały a już będę przesadzane. Nie nadążam za Tobą. Weekend bez kompa = tydzień nadrabiania zaległości Kibicuję!
iwonkap 12:29, 28 maj 2018

Toszka napisał(a)
To tego cisa możesz ciachnąć o 8-10cm. Tak by (na razie ) powstrzymać go od wzrostu w górę, a zmusić do wzrostu w szerz. Tylko górę ciachaj. Na skracanie pojedynczych przyrostów jest jeszcze za wczesnie.

Toszko a kiedy mozna skracac tegoroczne przyrosty ? moj cis oszalal i ma długie 10 cmi dłuższe przyrosty - stożek który chciała bym zagęścić- kiedy ciąć ponownie ?
Kawa 13:42, 28 maj 2018

Martuś
powiem tyle
derenie ładne nawet bardzo
lawenda też
na odpowiednim trybie poziomo pionowo równolegle do... się nie znam...
ale kibicuję
Makusia 14:17, 28 maj 2018

Dzień dobry,
ponieważ dyskusja wymknęła mi totalnie spod moich możliwości odpisania każdej z osobna, zwłaszcza ze "co po niektóre" Asie i Wiklasie dyskutowały zażarcie Odpisze zbiorowo, dziękując każdej z Was za udział w moim ogrodowym podwóreczku i za zainteresowanie

Przez weekend uwagę mą pochłonęły brzozy arytsokratki, które stwierdziły, że będą chorować. Chorują paskudnie- pomijając, że nie wszystkie gałęzie puściły liście po zimie, to jeszcze te, które puściły, robią się rude, a kolejno brązowe. Diagnozy pewnej nie mam- waham się pomiędzy rdzą, a innym grzybem, zatem najpierw popryskam Topsinem, a później Score.

Kolejno jeśli chodzi rabatę podwykuszową- wyznaczyłam krawędź ścieżki i doszłam do przekonaniu, że jak linia nie ma fal, to do przesadzenia mam jedną sztukę lawendy (czego jednakowoż w szale imprez wszelakich nie uczyniłam jeszcze )
Poza tym dwie mam alternatywy: albo wysadzić jednego derenia i dwa posadzić po drugiej stronie wykusza, albo też drugą stronę wykusza zagospodarować: róża+cisy (z zamiarem kulki cisowe) i jeżówki.

Póki co myślę, ale niezbyt intensywnie. Intensywnie natomiast pochłania mnie marzenie o wakacjach Dziecia mego i świętym spokoju ze sprawdzianami, lekcjami itp. Chcę mieć wreszcie tydzień spokojny, żeby móc trochę pokopać w ogrodzie, bo póki co czuję znerwicowanie, że nie mogę tam spędzić tyle czasu, ile bym chciała. Bardzo to irytujące! Wrrr...!!!!!
Monia81 14:37, 28 maj 2018

A ja zawsze myślałam, że brzozy mniej chorowite som...
Martuś bo oblukałam se to i owo i powiem ci derenie bardzo ładne okazy dostałaś ja se tak myślę, że fajnie by wyglądały 3 derenie, tego czwartego bym kopnęła, bo i tak mam wrażenie, że wlazł by ci na podokienną, a tam planujesz inne nasadzenia.. po drugiej stronie wykusza bym posadziła te 2 derenie, które by ci zostały, ale wiesz ja to się nie znam.... buziaki zostawiam i lecem...
JoannaDe 15:07, 28 maj 2018

Makusia napisał(a)

Intensywnie natomiast pochłania mnie marzenie o wakacjach Dziecia mego i świętym spokoju ze sprawdzianami, lekcjami itp. Chcę mieć wreszcie tydzień spokojny, żeby móc trochę pokopać w ogrodzie, bo póki co czuję znerwicowanie, że nie mogę tam spędzić tyle czasu, ile bym chciała. Bardzo to irytujące! Wrrr...!!!!!

Jak ja Cie doskonale rozumiem. Dzisiaj nastal wielki dzień i moje starsze dziecko pojechało na tygodniowa wycieczkę klasowa Yuhu

Czekałam na ten dzień z utęsknieniem
Kawa 15:08, 28 maj 2018

JoannaDe napisał(a)

Jak ja Cie doskonale rozumiem. Dzisiaj nastal wielki dzień i moje starsze dziecko pojechało na tygodniowa wycieczkę klasowa Yuhu

Czekałam na ten dzień z utęsknieniem

mój pojechał dzisiaj na 3 dni
ale mi jakoś głupio...
JoannaDe 15:11, 28 maj 2018

Kawa napisał(a)

mój pojechał dzisiaj na 3 dni
ale mi jakoś głupio...

A mi wcale

Błoga cisza i spokój bo młodszy całkowicie niekłopotliwy. Nie ma towarzysza do kłótni