Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 12:45, 27 maj 2018

Makusia napisał(a)
Edyto mam prośbę - wejdź proszę do mnie i zerknij na moje brzozy. Widziałam na tematycznym, że też miałaś przejścia że swoimi, więc może podpowiesz mi co jest moim i jak im pomóc? Z góry dzięki!

Już widziałam fotki, ja bym na pewno coś na grzyba zapodała.
Dwa dni temu odkryłam, że moje kiwi zaczęło więdnąć i zasychać , w sumie podobnie jak Twoje brzozy, pryskałam Gwarantem i jakby się choroba zatrzymała.

A muszę Ci powiedzieć, że jedna moja brzoza kupiona w zeszłym roku też na kilku gałęziach liści nie wypuściła podobnie jak u Ciebie, choć może nie wygląda aż tak źle jak Twoje.
SlonecznyOgrod 12:55, 27 maj 2018

Ładne sadzonki kupiłaś, takie większe też lubię
Ale kiedys nadziałam, się na trawki z Albamaru, takie marne a cena normalna i co ? I mi zimy nie przeżyły, a kupione lokalnie duże w identycznej cenie rosną nadal.
lindsay80 13:02, 27 maj 2018

malkul napisał(a)
ja ścinam bo podobno osłabiają cebule gdy nie scinane

dokładnie.

Gosia widziałam tego Twojego powojnika Princess Diana wczoraj po 15 zł i jeszcze odmianę Happy Diana, czy można by go w donicy posadzić a na zimę dołować w gruncie?
lindsay80 13:04, 27 maj 2018

malkul napisał(a)

piekne sadzonki!!!
przypoinam się namiary na świdosliwy i tę szkółkę lokalną co ją tak luibisz

no patrz, obiecałam teraz pamiętam, ale ja teraz mam taką głowę nabitą innymi rzeczami, że całkiem mi to uleciało, zaraz piszę.
alis 13:08, 27 maj 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Ale kiedys nadziałam, się na trawki z Albamaru, takie marne a cena normalna i co ? I mi zimy nie przeżyły, a kupione lokalnie duże w identycznej cenie rosną nadal.
Aż się boję, czekam już 2tyg. na przesyłkę, jutro mają być wysłane. Ciekawa jestem tej dostawy.
lindsay80 13:19, 27 maj 2018

UrsaMaior napisał(a)
Edyta, pozwalam sobie wrzucić fotki rabaty z Twoich i Iwki kłosownic To te na pierwszym planie Jeszcze nie jest dokończona, ale coś już widać.

Super ta rabata wygląda, pomijając fakt jak okazałe są kłosownice, moją uwagę zwróciło połączenie z tą trzmieliną, bo myślałam u siebie dać taką trzemielinę z zakupioną hakone All Gold pomiędzy pseudo kulki grabowe - po Twoich zdjęciach wiem, że pomysł jest bardzo dobry.
natka098 13:20, 27 maj 2018

Fajne sadzonki hakone zdobyłaś, aż zobaczyłam co to za odmiana, ciekawir się później przebarwia.

I te siewki, zazdroszę, u mnie nawet werbena się nie rozsiała
lindsay80 13:22, 27 maj 2018

mrokasia napisał(a)

Ja zawsze wyrzucałam bratki a w tym roku posadziłam na rabaty.
W donicach mam skromnie bo tylko osteospermum.

Osteosperum też jest super, co rok nowe kolory widzę.
Wiesz, że one się wysiewają i w kolejnym roku rosną tylko właśnie kolor mogę zmienić, u mojej mamy już od 3 lat tak się samo Osteoperum wysiewa.
lindsay80 13:25, 27 maj 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)

różnie może być z tymi zakupami, ja w necie kupuję jak już stacjonarnie nigdzie nie mogę znaleźć.
Choć akurat moje jedne jedyne zakupy w Albamarze były bardzo udane.
lindsay80 13:26, 27 maj 2018

alis napisał(a)
Aż się boję, czekam już 2tyg. na przesyłkę, jutro mają być wysłane. Ciekawa jestem tej dostawy.

oby wysłali i przyszło Ci przed czwartkowym świętem, oczywiście pokaż fotki, ciekawa jestem jakie te roślinki teraz ludziom wysyłają.