Może bukszpany są problematyczne i różaneczniki... ale je kocham i tak i nie zrezygnuję, najwyżej ograniczę ilość Buxus na rzecz Taxus
Pojedyńcze rosliny z większymi wymaganiami nie stanowią az takiego problemu,, gorzej jesli cały ogród taki stworzymy .U mnie jest gleba wapienna a hortensje lubią zakwaszoną Wiem o tym ,,ale tez z nich nie zrezygnuję Wymieniłam na prawie metr głebokosci ziemie i stworzyłam im warunki do zycia Wybrałam limki,, zgodnie z twoimi radami dla innych. Będę miała piękną alejke prowadząca do drzwi wejsciowych domu od furtki .8 sztuk posadziłam z odstępem 1,5 metrowym .Znowu cos nowego sie dowiedziałam .Wiem juz jakie rh wybierać,, kilka sztuk mi sie bardzo marzy .Bukszpany natomiast jako zywopłot na rabaty na razie tworze jedną ,tylko bukszpany przyszły mi malutkie a miały byc duze Chciałam szybki efekt Moze wiosną uda mi sie kupic duze .,wtedy zamienię Mam trzy kule bukszpanowe juz trzy lata i nie mam z nimi problemu żadnego .
Witam Ty mówisz że masz problem z trawnikiem, To ja Ci pokażę prawdziwy problem trawnika, to co Ty masz to jest MAŁY PIKUŚ
tak wyglądają dziury po srokach, które to uwielbiają
Na takim kawałku ok. 30 - 40 m2 wydobyłem ręcznie ok 1000 szt.
Co z tym zrobisz? wynies dla ptaków bedą ci wdzięczne za posiłek.Teraz kiedy przeciwnicy kretów to zobaczą moze je w koncu polubią,wiele osób je zabija ( okropnośc) gdybś miał krety nie byłoby pedraków Jesli krety nie maja co jeśc tez odchodzą .
Przybył na Ogrodowisku nowy artykuł o klonach palmowych i japońskich. Zapraszam do pokazywania swoich okazów i podzielenia się doświadczeniami w uprawie.
Tak Dajano, mój to podkowa-wieszaczek. Stała sobie niżej na schodach, teraz stoi wyżej, bo sprzątałam sobie.
A moja podkowa czeka na powieszenie,, ozdobię nią drzwi drewnianego domku Kiedyś zrobię przy nim fajny klimat Troszkę to potrwa dopóki innych tematów nie ogarnę ale nauczyłam sie juz cierpliwosci w ogrodzie .Dzięki portalowi O .Śledze uwaznie twoje porady dotyczace nasadzen. Nie da sie nie zauwazyc ze stawiasz na rosliny pewne, takie co sobie radzą bez problemu i nie beda rozczarowniem dla tych którzy je posadzą Stosuję sie do twoich rad z radoscią .Dziękuję.Pozdrawiam cieplutko.
We wszystkich ogrodach które robię sypiemy korę jako ściółkę.
Obornik, kompost czy próchnica służą poprawie zdrowotności gleby, jej użyźnianiu i najlepiej stosować ja na różankach, rabatach bylinowych. Wśród krzewów zdaje egzamin kora.
- o krokosmii jest tutaj, w środku artykułu. Można ją dla pewności wykopywać lub nie, bo w jednym z moich ogrodów zimuje w gruncie, ale to trochę ryzykowne. Można część wykopać żeby sprawdzić.
A u nas wczoraj tak dolało, że aż woda ze stawu się wylała
Dzien Dobry Danusiu czy mowa jest o zasłonach okiennych ? jesli tak wkleje wieczorem kilka ładnych rozwiazań Oczywiscie na wątku Pogaduchy .Fajnego dzionka zyczę