Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 08:35, 06 maj 2015

Do góry
wisienka
Moja działka. 08:35, 06 maj 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Ale chyba nie wywalasz, raczej przenosiny przeżyją? zwłaszcza przed deszczem?

Wywalam Irenko bo jest ich naprawdę dużo.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:35, 06 maj 2015

Do góry

Cześć, obiecałam że pokażę cisy w ich nowym środowisku. Trochę to trwało...no i rabaty wokół nie gotowe. Cisy jeszcze w obrzeżach z desek żeby woda się nie wylewała. Tak więc jeszcze pełna ochrona i opieka. I oby się przyjęły bo są fantastyczne. Już zaczęłam zamawiać rośliny, które wokół nich posadzę
Jeszcze raz dzięki
pozdrawiam
a czasem nie na temat ... 08:33, 06 maj 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
Zaczynam od rabaty tylnej czyli od końca bo początek jest w całkowitej rozsypce i to dosłownie ( podjazd, posypanie ziemi, masa pracy). Na rabacie ma się znaleźć kalina xanthocaprum, potem cisy , trzcinnik karl foerster i perowskia i najniższe piętro - bukszpan na wysokość 45 cm, ma ukryć kominki od oczyszczalni, z bukszpanem ma się łączyć biały murek i zlicowana z nim ławeczka z deszczółek.

Dla tej rabaty tło - lasek brzozowy

ten widok jest powalający brzozy cudne
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:25, 06 maj 2015

Do góry
I ulubione tulipany , różaneczniki i narcyzy
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:21, 06 maj 2015

Do góry

To są aktualnie moje ulubione rabaty
Prawie - jak ogród 08:17, 06 maj 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Wiosną było już tak...

Takie masz już ładne zebrinusy - powiedz mi ile lat mają ? Ja wsadziłam dwa ale nawet ich nie widać i zastanawiam się ile urosną w pierwszym sezonie...Inne trawki też masz imponujące - chyba masz dobrego dostawcę
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:14, 06 maj 2015

Do góry

Ogród przy mieszkaniu w kształcie litery L - jak zaaranżować. 08:12, 06 maj 2015

Do góry
Witam was,
Do mojego mieszkania przynależy ogródek narożny, tzn. w kształcie litery L. W ogrodzie rosną na razie tuje, jednak przymierzam się do nasadzenia w nim roślinek, aby nie był taki pusty. Chciałabym na razie skupić się na przedniej części, dosyć wąskiej, która najbardziej wystawiona jest na widok.
Na razie wygląda to tak:

Wstepnie zaprojektowałam sobie cos takiego w garden puzzle:

Podobają mi się iglaki o różnych odcieniach zieleni, także berberysy, trawy ozdobne, no i wrzosy... ale kompletnie nie mam doświadczenia. czy to bedzie razem ładnie wyglądało? Proszę o wszelkie wasze sugestie, porady, jak można by zaaranżować ten zakątek.

Ideałem ogrodu jest dla mnie wypatrzony na ogrodowisku "igiełkowy ogródeczek" albo na gardenarium "ogród z wrzosowiskiem". Cudne ogrody...marzenie...
Moja działka na Dębowym Lesie 07:58, 06 maj 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Ciekawa jestem tej piwoni drzewiastej

Piwoni drzewiastej też jestem bardzo ciekawa.Kupiłam ją w ubiegłym roku w lecie małą sadzoneczkę NN , za tylko 15 zł.Grzech było nie brać,prawda?
Dlatego jestem bardzo ciekawa jaka mi się trafiła niespodzianka
Ann jeszcze kwitnie i przekwita

Mata hari

Tulipan Doll's Minuet

Moja działka na Dębowym Lesie 07:57, 06 maj 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
czytałam, że ta biała hosta krótko ma biały kolor

dokładnie tak, nie długo ten biało-kremowy- żółtawy kolorek na tej hoście się utrzymuję.Ale zawsze to jakaś inna
Mieke też ładna

Hosta Thunderbolt
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:37, 06 maj 2015

Do góry
I kończące kwitnienie pomarańczowo/różowe

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:36, 06 maj 2015

Do góry
Rozkwitnięte żółte

Gunnera - parzeplin 07:35, 06 maj 2015

Do góry
Moja działka na Dębowym Lesie 07:34, 06 maj 2015

Do góry
Nallar napisał(a)

Będzie dobrze Aniu, Wiem co czujesz, przeżywałam to samo dwa razy.
Jutro też będę z Wami.

AnnaCh napisał(a)
Trzymam kciuki za maturzystkę

ryska napisał(a)
Przesyłam wirtualne wsparcie dla Maturzystki i zestresowanej Mamusi- mnie to czeka za rok

Agania napisał(a)

Aniu też zaciska kciuki...powodzenia

O, kochane jesteście,,nawet nie spodziewałam się...jestem tu nie dawno,a tyle osób jest ze mną.
Dziękuję za wszelkie wsparcie , modlitwę, wszelkie myśli wspierające i kciuki .Pomaga!!!
Moja córcia potem sprawdzała na necie, to mówi,że zdała mniej więcej na ponad 40 %.To dobrze!!Dziś angielski

Clematis Maidwell Hall tuż tuż

Ann jeszcze kwitnie

Iryski niskie
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:32, 06 maj 2015

Do góry
Te najciemniejsze wsadziłam pod klona
mam nadzieję że ktoś zauważy przyszłościowy potencjał kolorystyczny
kwiatuszki z bordem liści klona hahahahahaha

rany, patrząc na te zdjęcia całościowe widzę ile ja jeszcze mam roboty
ile jeszcze potrzeba czasu żeby wszystko nabrało docelowego kształtu (czy taki w ogóle istnieje hahahaha - w moim przypadku chyba nie ).................teraz jak wsadzam byliny od mamy wiem że za rok dwa będę je przesadzać a rabata kolista na bank przejdzie jakąś większą metamorfozę
na razie niech rośliny się zadomawiają u mnie potem łatwiej będzie na szybko je przesadzić
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:26, 06 maj 2015

Do góry
Wczoraj poszłam na bazary po rękawice i wróciłam z dwoma reklamóweczkami pierwiosnków i irysków - jakich jeszcze u mnie nie ma

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:24, 06 maj 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Jak tylko przekwitną tulipany wyciągam koszyki z donic i odstawiam w miejsce gdzie nie kolą w oczy Wszystkie soki spływają do cebul i jak już nic nie zostanie z części zielonych ( czyli zostaną zasuszone badylki ) wtedy wyjmuje cebulki i je suszę Sadzę dopiero jesienią tylko do gruntu bo kolejne kwitnienie jest zazwyczaj mniej obfite Te cebulki tulipanów które miałem w tamtym roku w donicach zakwitły w gruncie tylko w 60 procentach

Dzięki
to fajnie, bo myślałam że dołujesz z powrotem koszyki do ziemi, a na to nie mam miejsca hahahahaha

Piękne widoki z Twojego ogrodu Porzeczka już kwitnie na ,,cyckach,, ? Heheheeh

hahahahahaha
Porzeczka kwitnie
na cyckach i u mnie w sypialni hahahaha

Ogrodowy powiedział żeby ściachac żywopłot o połowę więc to uczyniłam, ale szkoda mi było tych patyków i włożyłam w ukorzeniacz i do doniczek po stipie - bo mi licha urosła (nie to co Twoja ) .......i póki co się trzymają i mają ładne liście więc mam nadzieję że coś z tego będzie . Wtedy powtykam patyki mam nadzieję z korzonkami między to co już mam i już będzie trochę gęściej
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 07:22, 06 maj 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Późne zaczynają się rozwijać.

okazało się, że też je posadziłam są cuuudne
Ogród prawie romantyczny 07:15, 06 maj 2015

Do góry
ModraSowa napisał(a)

Aga, to jest piekne

Z lewej strony rosną jeszcze ciemnoróżowe, te same, które kwitną po prawej, ale nie zmieściły się w kadrze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies