Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:49, 26 kwi 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Polinko, skończyłam czytać cały wątek. Dziękuję za wspaniałą lekturę. Dobrze, że należysz do ludzi, którzy lubią sobie zadawać pytania i poszukiwać odpowiedzi. Dzięki temu i ja skorzystałam z wypowiedzi Twoich i bywających u Ciebie osób. Moje ostatnie wizyty to wątek Oli- Leona, Nawigatorki i Twój. Serce się raduje. Jest potencjał, jest nadzieja.
Święta w górach miałaś cudowne.

Haniu, bardzo dziękuję za tyle miłych słów i cieszę się, że ta moja pisanina komuś się przydaje Lubię się uczyć, odkrywać nowości, eksperymentować.A jeśli ktoś jeszcze na tym skorzysta oprócz mnie to bardzo mi miło
Uwielbiam też czytać wątki na których poza pismem obrazkowym można się czegoś dowiedzieć od bardziej doświadczonych-dlatego też tak często jestem u Ciebie
Ogrody Oli i Navi należą do jednych z moich ulubionych-dziewczyny to wzory pracowitości i potwierdzenia, że chcieć to móc.

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 12:24, 26 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Aniu, do T. jednak nie jade. W M. będę jutro i w piątek. Jak będziesz miała czas w któryś z tych dni to zapraszam Chyba, że prognozy deszczowe się nie sprawdzą to będę jeszcze w któryś dzień w środku tyg.

Buziaki
Poli musimy sie zgadać na inny termin bo mam urwanie głowy ze wszystkim....Doba za krótka
Droga do spełnienia 09:48, 26 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Trzcinnika możesz podzielić One szybkie w nabieraniu masy

Od wtorku podobno lato!

ja napisałam tak później pomyślałam ze mogę z innego kawałek ukraść
oby to lato było
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:46, 26 kwi 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
O jeżu, tu tez prawo serii Jak zaczniesz A, to okazuje się, że jeszcze wyszło B, a żeby zrobić B, trzeba C...

Dokładnie tak. Nie będę narzekać, bo mi już ręce opadają i jest to etap przyjmowania wszystkiego z lakonicznym "no trudno"...
Obejrzałam wczoraj cisy w doniczkach. Ani w lewo, ani w prawo. Muszę zerknąć na te sadzone do gruntu jesieniom, może one podjęły walkę.

HAniu, Iwi - mi tez bardziej "podoba się" to drugie, tylko zastanawiam się, czy oczko 2cm x 2 cm nie jest nieco zbyt małe?

Iwonko ja jestem atechniczna i nie ma szans na zorganizowanie samodzielne- mus kupić. Tanie nie jest, ale liczę, że będzie mi służyć kilka sezonów, więc koszt się zwróci.

Polinka- trzeba umieć przyjmować komplementy, choć to niełatwa sprawa W każdym razie nie słodzę, a jedynie wyrażam swoje zdanie.
Za pogodę trzymaj kciuki, bo nie chce mi się rana z łózka wstawać, jak wszędzie widzę kałuże i włosy mi się od ciągłej wilgoci kręcą....
Droga do spełnienia 09:36, 26 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Od wtorku podobno lato!
Szkoda, że dopiero od wtorku
Szafirki uwielbiam
Mała Eleczka 09:31, 26 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Ach! Cudne! Uwielbiam, kocham i już nie mogę się doczekać większej ilości granitu u siebie

Gdzie planujesz kostkę?
Co i jak? Nowicjuszka 09:18, 26 kwi 2017

Do góry
No cóż, chyba trzeba znalezc miejsce na normalne owocówki

Dzięki Mirka, że się podzieliłaś wypowiedziami Walerka
Droga do spełnienia 09:11, 26 kwi 2017

Do góry
Trzcinnika możesz podzielić One szybkie w nabieraniu masy

Od wtorku podobno lato!
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:08, 26 kwi 2017

Do góry
Makusia, ja Cię bardzo proszę, nie pisz tak bo się zamknę w sobie Ja i tak mam już cykora gdziekolwiek pisać

Trzymam kciuki za bezdeszczowe dni!

Mała Eleczka 08:58, 26 kwi 2017

Do góry
bleebla napisał(a)

No to coś dla Ciebie mam.

Ach! Cudne! Uwielbiam, kocham i już nie mogę się doczekać większej ilości granitu u siebie

To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:56, 26 kwi 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Nabieram doświadczenia. Wczoraj przez pomyłkę dodałam krochmal do roztworu tymolowego. Mam nadzieję, że nie zakłóciłam przebiegu reakcji biochemicznej.

Polinko, z jaką częstotliwością robi się oprysk roztworem tymolowym? Coś doczytałam u Mazana, że robi się go wiosną trzykrotnie w odstępach 14- dniowych. A co potem?
Propionianem co 7 dni?

Haniu najlepiej będzie jak dopytasz Mazana.

Ja HT (zamiannik RT) używam co 7 dni. Czyli pierwszy dzień HT, kolejny PW i po 7 dniach od nowa zaczynam od HT.
Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:59, 25 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Ewko a może spróbijesz opryskać te cisy skrzypem? Nie wiem jakie masz podejście do gnojówek ale widzę u mnie, że skrzyp robi dobrą robotę
Mam stary, bardzo zabiedzony żywopłot z brabantów. W tym roku dostały już trzy razy oprysk ze skrzypu i po dwóch aplikacjach było widać, że odżywają. Dużo nowych, małych, zielonych przyrostów się pojawiło
Uprzedzę, że gnojówka ze skrzypu smrodem przebija wszystkie gnojówki...

mozna spróbować, nie zaszkodzi .ide dopytac u ciebie co i jak
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:04, 25 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Pozdrawiam małego chemika Ja wczoraj też biegałam z opryskiwaczem

Nabieram doświadczenia. Wczoraj przez pomyłkę dodałam krochmal do roztworu tymolowego. Mam nadzieję, że nie zakłóciłam przebiegu reakcji biochemicznej.

Polinko, z jaką częstotliwością robi się oprysk roztworem tymolowym? Coś doczytałam u Mazana, że robi się go wiosną trzykrotnie w odstępach 14- dniowych. A co potem?
Propionianem co 7 dni?
Mała Eleczka 14:30, 25 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Uwielbiam ogrody z kostką granitowa

Buziaki

No to coś dla Ciebie mam.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:51, 25 kwi 2017

Do góry
Basiu, właśnie mi się skojarzyło, że pominęłam por i seler

Roma- nóżkowo szkrzyniowo i drabinkowo Roma...łatwo powiedzieć

Polinka, jak miło Cię widzieć u siebie! Jesteś niemal legendą na O. i przyznam, że już kilka razy zabierałam się za lekturę Twojego wątku- w wyniku czego pierwsze strony znam baaaardzo dobrze- ale ilość...tak z doskoku zaglądam. Muszę się wziąć za siebie i wreszcie sumiennie poczytać.
Pocieszyłaś mnie bardzo, że może być ten impregnat, bo obawiałam się, że może być szkodliwy dla warzyw, ale z ziemią styczności miał nie będzie. Dziękuję
Na zielonej... trawce :) 13:21, 25 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Piękne zdjęcia pięknego ogrodu Żywopłocik jak od linijki

Jak na pierwsze cięcie nie najgorzej

ps. odbierz priv
Typografia ogrodu 13:19, 25 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Szukam zdjęć Twoich konstrukcji na pranie. Pamiętasz może w którym miesiącu robiliście to łatwiej będzie odszukać
jak powstawała było tutaj.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=1970
Co i jak? Nowicjuszka 13:03, 25 kwi 2017

Do góry
Mirka, jak będziesz miała odpowiedz od MAzana to proszę podziel się Też się nad tym zastanawiam...
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 13:02, 25 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Hmmm, brzozy i miskanty? Masz nawadnianie na rabatach?

A brzozy może 3 szt. Dwie chyba będą dziwnie wyglądać...

Tak, mam nawadnianie.
Trzy może zamieszczę
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 13:00, 25 kwi 2017

Do góry
Hmmm, brzozy i miskanty? Masz nawadnianie na rabatach?

A brzozy może 3 szt. Dwie chyba będą dziwnie wyglądać...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies