Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:19, 06 sty 2016

Do góry
Kamilo dziękuje

Reniu jak wikary był z kolędą to robił sobie zdjęcia by pokazać proboszczowi, że nie tylko on ma duże choinki

Gosiu choinka będzie stała do oporu więc do końca stycznia będę się mógł popatrzeć na nią bo szkoda tak szybko wywalać tym bardziej, że rosłą u mnie 8 lat.
Ogród niby nowoczesny ale... 21:13, 06 sty 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Zmiana bardzo na plus lampy również mi się podobają.
Ja nie Asia, ale gruntować po miesiącu, na początku zaprawa/beton jest bardziej chłonna. Po gruntowaniu ściemnieją, ale znacznie mniej jeżeli nie zrobisz tego na świeżo

O widzisz...a ja chce aby bardziej ściemnialy....wiec jutro próbkę zagruntuję i zobacze jaki bedzie efekt Dzieki Łukasz!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:11, 06 sty 2016

Do góry
Bałwan mnie rozbroił świetny. W tym roku też będę troszkę spawać ogrodowo, ale jak mi się będzie chciało i czas będzie bo na razie to mi się nie chce
Ogród niby nowoczesny ale... 21:09, 06 sty 2016

Do góry
Zmiana bardzo na plus lampy również mi się podobają.
Ja nie Asia, ale gruntować po miesiącu, na początku zaprawa/beton jest bardziej chłonna. Po gruntowaniu ściemnieją, ale znacznie mniej jeżeli nie zrobisz tego na świeżo
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:38, 06 sty 2016

Do góry
No chciałem coś napisać, ale będę grzeczny i powiem tylko tyle, że uwielbiam Twój ogród... no uwielbiam.
No i jak kawy nie piję bo nie lubię , wypiłbym nawet 3
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:59, 06 sty 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Niby człowiek jest na bieżąco, wszystko pamięta, ale aż się wierzyć nie chce, że to wszystko w zeszłym roku było zrobione tym bardziej, że rośliny porosły jak goopie

Luki, dużo ogrodów obserwujemy i naturalne, że nie zawsze wszytko zauważymy dlatego myślę, że dobra sprawa takie porównania na koniec roku. Ja również byłam zaskoczona na kilku wątkach metamorfozami ogrodów.

Dziękuję za miłe słowa Mam nadzieję, że w kolejnym sezonie trawy jeszcze bardziej zaszaleją a najbardziej liczę na ML
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:16, 05 sty 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Z drugiej strony patrząc po takich bezśnieżnych 15 stopniowych mrozach będziemy mądrzejsi o nowe doświadczenia. Sporo nowych roślin się posadziło, traw, róż itd. a tak na prawdę nie wiadomo było jak sobie poradzą zimą. Takie, które nie przetrwają będzie można skreślić z listy wartych do posadzenia bo w sumie takie mrozy przed tymi ciepłymi zimami to była normalka.
Szkoda, że nie można samemu wskazać co ma wymarznąć bo miałbym kilka typów u siebie a tak normalnie to szkoda się pozbyć.

Przeprowadzam się na pole za domem, będę miał najbardziej trendy ogród w 2016 roku

Gdy zakładałam ogród jesienią 2011 roku nadeszła bezśnieżna mroźna zima. Długotrwałe utrzymywały się we Wrocławiu temperatury nawet -28 stopni w nocy. Niewiele roślin straciłam, najbardziej ucierpiały zimozielone, których nie podlałam (laurowiśnie, kalmie, kaliny dawidia). Zatem myślę ze te kilkudniowe ochłodzenie nie będzie takie groźne.
Ogródek Iwony 20:21, 04 sty 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko kawał dobrej roboty odwaliliście w ogrodzie, kolejne lata tylko to potwierdzą jak rośliny się rozrosną głównie drzewa i większe krzewy bo wypełnienie już swoje zrobiło w poprzednim roku

Drzewa i tuje, czyli szkielet ogrodu jeszcze są małe, niestety. Szkoda, że nie zdecydowałam się wcześniej na wymianę tuj przy ogrodzeniu zewnętrznym. Na szczęście szmaragdy rosną szybko i za kilka lat będę mogła je ciąć górą na pewnej wysokości powyżej wzroku. Będzie bardziej intymnie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:04, 03 sty 2016

Do góry
Z drugiej strony patrząc po takich bezśnieżnych 15 stopniowych mrozach będziemy mądrzejsi o nowe doświadczenia. Sporo nowych roślin się posadziło, traw, róż itd. a tak na prawdę nie wiadomo było jak sobie poradzą zimą. Takie, które nie przetrwają będzie można skreślić z listy wartych do posadzenia bo w sumie takie mrozy przed tymi ciepłymi zimami to była normalka.
Szkoda, że nie można samemu wskazać co ma wymarznąć bo miałbym kilka typów u siebie a tak normalnie to szkoda się pozbyć.

Przeprowadzam się na pole za domem, będę miał najbardziej trendy ogród w 2016 roku
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:54, 03 sty 2016

Do góry
Niby człowiek jest na bieżąco, wszystko pamięta, ale aż się wierzyć nie chce, że to wszystko w zeszłym roku było zrobione tym bardziej, że rośliny porosły jak goopie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:52, 03 sty 2016

Do góry
Luki napisał(a)

FANTASTYCZNA!
Typografia ogrodu 11:10, 03 sty 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Piąteczka u mnie też -15 stopni chociaż nie wiem z czego tu się cieszyć jak śniegu nie ma, ale nie ma co rozpaczać jak jakieś rośliny nie są w stanie wytrzymać takich temperatur to ja im podziękuje bo w końcu to normalne mrozy jak na nasz klimat
Pomysły na wykorzystanie poroży bardzo ciekawe, ale nie ukrywam, że mnie poroże obrzydza

Pozoze kiedys tez nie wzbudzalo mojego zachwytu.ale jesli spojrzec na to jak na material,ktory zwierzeta same pozostawiaja w lesie to juz wydaje sie chyba sympatyczniejsze.ja patrze na to jak na tworzywo.ale rozumiem ze bizuteri z poroza nie kupisz
U mnie rosliny tez musza sobie radzic i oby daly rade
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:51, 03 sty 2016

Do góry
Teraz to większośc Polski może się zastanawiać jak to śnieg wyglądał w tym gronie jestem ja z 15 stopniowym mrozem
Typografia ogrodu 10:48, 03 sty 2016

Do góry
Piąteczka u mnie też -15 stopni chociaż nie wiem z czego tu się cieszyć jak śniegu nie ma, ale nie ma co rozpaczać jak jakieś rośliny nie są w stanie wytrzymać takich temperatur to ja im podziękuje bo w końcu to normalne mrozy jak na nasz klimat
Pomysły na wykorzystanie poroży bardzo ciekawe, ale nie ukrywam, że mnie poroże obrzydza
Ogródek Iwony 10:46, 03 sty 2016

Do góry
Iwonko kawał dobrej roboty odwaliliście w ogrodzie, kolejne lata tylko to potwierdzą jak rośliny się rozrosną głównie drzewa i większe krzewy bo wypełnienie już swoje zrobiło w poprzednim roku
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 10:42, 03 sty 2016

Do góry
Z ogromnym zaciekawieniem oglądam relacje. Kurcze ja uważam, że trzeba mieć odwagę na takie wyprawy, a w szczególności do egzotycznej kuchni wychodzi na to, że ja strasznie strachliwy jestem.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:05, 31 gru 2015

Do góry
Nowy rok, stare wspomnienia i nowe plany przeplatają się nawzajem.
W pamięci pozostanie widok noworoczny z 2012 r. Wybraliśmy się na spacer z psem na naszą działeczkę. Zastaliśmy taki widok

Pół roku wcześniej było tak( niespodziewanie obrodził nam owies i rzepak)

Dzisiaj trzeba "wstrzelić się" w luki między budynkami, żeby dostrzec uroki okolicy- zbliżenie na krajobraz z drugiego zdjęcia

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:11, 30 gru 2015

Do góry
Luki napisał(a)
3 kartony ozdób, a choinka i tak bidnie wygląda nie mam zdjęć po dowieszeniu jeszcze 20 bombek, ale to i tak nie wiele zmieniło. Przydałoby się jeszcze ze 40 dużych, ale to już za późno... troszkę jestem z powodów choinkowych zły, ale...
Przyajmniej jest proporcjonalna do reszty. Na niewykończone elementy domu przymykamy oko

Śliczna ta choinka jest
Takie duże to tylko w kościele widziałam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:48, 30 gru 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Mowa o tym serniczku z warstwą orzechową... też zrobiłem, do Golden Syrupu podchodziłem 4 razy, ale się nie poddałem, a serniczek... lepszego nie jadłem był wręcz zajeb....

wklejcie jeszcze raz przepis bo gdzieś mi to umknęło.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:40, 30 gru 2015

Do góry
Mowa o tym serniczku z warstwą orzechową... też zrobiłem, do Golden Syrupu podchodziłem 4 razy, ale się nie poddałem, a serniczek... lepszego nie jadłem był wręcz zajeb....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies