Iwonko kawał dobrej roboty odwaliliście w ogrodzie, kolejne lata tylko to potwierdzą jak rośliny się rozrosną głównie drzewa i większe krzewy bo wypełnienie już swoje zrobiło w poprzednim roku
Prawdziwa rewolucja ogrodowa. Masz świetne wyczucie stylu i smaku. Ogród zachwyca już teraz a co będzie jak już dojrzeje U nas teraz jest -13,5 i wieje
Co Iwonko, oprócz pomidorów, planujesz hodować?
Wracając do pomidorów, jeżeli mają być w skrzyniach lub w doniczkach, to chyba lepiej posadzić koktajlowe. Łatwiejsze są w uprawie i dobrze zazwyczaj plonują . Moje pierwsze koktajlowe rosły w doniczkach na balkonie.
Iwonko cudownie zmieniał się Twój ogród w 2015 - to jest niesamowite ile zrobiliście !!!
Gratulacje !!! życzę zdrowia i podobnego zapału i efektów w 2016
MaCHAM
Drzewa i tuje, czyli szkielet ogrodu jeszcze są małe, niestety. Szkoda, że nie zdecydowałam się wcześniej na wymianę tuj przy ogrodzeniu zewnętrznym. Na szczęście szmaragdy rosną szybko i za kilka lat będę mogła je ciąć górą na pewnej wysokości powyżej wzroku. Będzie bardziej intymnie
Dziś u nas było -19 stopni rankiem. Teraz jest mniej. Jeszcze kilka dni i wszystko wróci do normy
Olga, dziękuję za to, co napisałaś. Jest to bardzo miłe. Choć z tym stylem, nie jestem pewna. Podobają mi się nowoczesne ogrody, ale jak wybierałam projekt domu, nawet nie miałam pojęcia, ze takie istnieją. A wygląd domu pociąga za sobą styl tego, co go otacza.
Zbyszek lubi starocie, więc moja cząstka lubiąca nowoczesność poszła w odstawkę na rzecz starych przedmiotów nas otaczających, które staram się wkomponować w domu. I tak do końca nie wiem sama, jaki to styl
Stare zegary, stare złocone ramy, dębowe meble ... a w ogrodzie stara cegła. Nawet to lubię. Ale wolę to połączyć z bardziej prostymi kształtami.