Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

waldek727 00:20, 03 sty 2016

Moje czujne oko to zauważyło dlatego napisałem: Brawo Ty!
frezja 09:58, 03 sty 2016

Iwk4 napisał(a)

Bardzo ładnie wyszło...i w tak krótkim okresie czasu
Luki 10:46, 03 sty 2016

Iwonko kawał dobrej roboty odwaliliście w ogrodzie, kolejne lata tylko to potwierdzą jak rośliny się rozrosną głównie drzewa i większe krzewy bo wypełnienie już swoje zrobiło w poprzednim roku
olga80 11:07, 03 sty 2016

Prawdziwa rewolucja ogrodowa. Masz świetne wyczucie stylu i smaku. Ogród zachwyca już teraz a co będzie jak już dojrzeje U nas teraz jest -13,5 i wieje
Dorota123 19:11, 03 sty 2016

Byłam, widziałam, podziwiam.
jona 23:11, 03 sty 2016

Iwk4 napisał(a)
Tak. To południowa strona. Rok temu założyliśmy dwie skrzynki, kupiłam ziemi, wysypałam i ładnie zaczęły warzywa rosnæć. Latem ciągle sucho, nie nadążałam podlewać. Wyglądało na to, że ziemia była torfowa. Teraz dodam gliny i ziemi kompostowej. I dam niższe skrzynki. Nie będą tak obsychać. Na piaszczystej ziemi wysokie skrzynki nie zdają egzaminu.

Co Iwonko, oprócz pomidorów, planujesz hodować?
Wracając do pomidorów, jeżeli mają być w skrzyniach lub w doniczkach, to chyba lepiej posadzić koktajlowe. Łatwiejsze są w uprawie i dobrze zazwyczaj plonują . Moje pierwsze koktajlowe rosły w doniczkach na balkonie.
makkasia 09:39, 04 sty 2016

Iwonko cudownie zmieniał się Twój ogród w 2015 - to jest niesamowite ile zrobiliście !!!
Gratulacje !!! życzę zdrowia i podobnego zapału i efektów w 2016
MaCHAM
Iwk4 20:21, 04 sty 2016

Luki napisał(a)
Iwonko kawał dobrej roboty odwaliliście w ogrodzie, kolejne lata tylko to potwierdzą jak rośliny się rozrosną głównie drzewa i większe krzewy bo wypełnienie już swoje zrobiło w poprzednim roku

Drzewa i tuje, czyli szkielet ogrodu jeszcze są małe, niestety. Szkoda, że nie zdecydowałam się wcześniej na wymianę tuj przy ogrodzeniu zewnętrznym. Na szczęście szmaragdy rosną szybko i za kilka lat będę mogła je ciąć górą na pewnej wysokości powyżej wzroku. Będzie bardziej intymnie
Iwk4 20:28, 04 sty 2016

olga80 napisał(a)
Prawdziwa rewolucja ogrodowa. Masz świetne wyczucie stylu i smaku. Ogród zachwyca już teraz a co będzie jak już dojrzeje U nas teraz jest -13,5 i wieje

Dziś u nas było -19 stopni rankiem. Teraz jest mniej. Jeszcze kilka dni i wszystko wróci do normy
Olga, dziękuję za to, co napisałaś. Jest to bardzo miłe. Choć z tym stylem, nie jestem pewna. Podobają mi się nowoczesne ogrody, ale jak wybierałam projekt domu, nawet nie miałam pojęcia, ze takie istnieją. A wygląd domu pociąga za sobą styl tego, co go otacza.
Zbyszek lubi starocie, więc moja cząstka lubiąca nowoczesność poszła w odstawkę na rzecz starych przedmiotów nas otaczających, które staram się wkomponować w domu. I tak do końca nie wiem sama, jaki to styl
Stare zegary, stare złocone ramy, dębowe meble ... a w ogrodzie stara cegła. Nawet to lubię. Ale wolę to połączyć z bardziej prostymi kształtami.
Iwk4 20:30, 04 sty 2016

makkasia napisał(a)
Iwonko cudownie zmieniał się Twój ogród w 2015 - to jest niesamowite ile zrobiliście !!!
Gratulacje !!! życzę zdrowia i podobnego zapału i efektów w 2016
Macham

Kasiu, dziękuję I fajnie, ze jesteś już. Pospacerowałam sobie u Ciebie. Cudowne miejsce stworzyłaś. Może też kiedyś tak powiem o moim ogrodzie