Ja często też zdefiniuje sobie jakaś roślinkę lub odmianę, zaglądając do innych.Takie to korzyści.Ale i są minusy, bo rodzi się więcej chciejstw.a ciągle człowiek myśli,że już wszystko ma.a potem, jeszcze to , i znowu to kupuje i chce.ciekawe , czy to kiedyś skończy ??
To Rajska Jabłoń Royalty.Ma tera borowe mocno liście, potem ciemna zieleń łana z brązem i borem.Ładna
Zaczynam ją przycinać.Ale złe mi mąż przyciął jak drzewka owocowe przerzedził.Na drugi rok, powiedziała ,że ja sam.Chcę tworzyć jej bardziej kulisty kształt.
Nie wiem co to za maleństwo ( roślinka) tak pięknie kwitnie
Zmiana avatara bo wyglądało na to że nic tylko leżę i pachnę
A tak naprawdę to ciężko pracuję, cały czas otrząsam darń z ziemi, wybieram kamyczki, gruz i korzonki. Pleców i nóg już nie czuję. Niby dużo terenu pod przyszły trawnik nie ma ale tak tylko się wydawało. Zajęło mi to w sumie bite trzy dni od 8 do 20 z małymi przerwami na papu.
Utrudnieniem jest gruz, którym kiedyś zasypaliśmy wjazd do garażu. Zajmuje to 1/3 powierzchni trawnika. Wybieram na sporą głębokość by trawa miała szanse tam zafunkcjonować.
A to efekt mojej pracy w sobotę o godz 20 Dziś już została końcóweczka, myślę że jutro skończę
Teraz kolejno czas na nawadnianie i nawiezienie ziemi a potem przygotowanie pod sianie i sianie
Nie mogę się doczekać tego kawałka zielonej murawy To dodaje mi pawera
Ja mam gęsto zbyt gęsto,posadzone hosty.ale chciałam ich dużo,A miejsca mniejWiesz jedne, te dużo potrzebują więcej miejsca.W ubiegłym roku takie 3 przesadziłam na inne miejsca , bo zasłaniały mi inne
Jedne do 50cm ,do 40cm .inne do 30 .
War Paint - teraz jest cudna
hosta mieke
Metamorfoza dla Gosi z Jak ożywić ...
Przed - jałowiec był podcinany, bo rósł zbyt wielki. Po podcięciu brzydko wyglądały gałązki, od spodu brązowe, zabierał dużo wody, na dodatek nie lubią jego towarzystwa grusze, zaczynają chorować.
W sobotę wyleciał z tego miejsca. Jego miejsce zajęły tuje szmaragd i magnolia Spectrum. Celem było w przyszłości przysłonięcie miejsca od strony ulicy.
Po:
Muszę jeszcze przemyśleć, co dać magnolii w nogi, aby jej nie zaszkodziło to
Bogdziu, po drugiej stronie planuje "zieloną ścianę" z thuj aureospicata, mam te tawułki: jedną w tym jęzorze, a drugą przed oknem
sa piękne o tej porze
Kasia miałem raz bardzo nieliczne przyrosty ale nie pamiętam jak były rozrzucone, kaukaski startuje dużo później jak pozostałe świerki - u mnie jeszcze całkowicie śpi a inne mają już kitki
piwonia delikatna i papuzi Black Parrot którego historia(cebula mateczna) sięga jeszcze zamierzchłych czasów gdy cebule tulipanów inne niż zwykłe czerwone i żółte zdobywało się przez znajomości i kontakty a nie zamawiało się w sieci, ten przyjechał ze mną ze starej działki i gdzieś zaginął(z pozostałymi) by po latach wyskoczyć w innym miejscu
ależ pięknie, po prostu pięknie, w moim ulubionym kolorze, nawet dom mamy w tym samym kolorku
Czy te tulipany kupowałaś na sztuki czy zamawiałaś hurtowo? jeśli masz sprawdzonego dostawce daj proszę linka na prywatnego. dzięki
ale musiałaś się napracować, SZACUN