Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielona odskocznia

Zielona odskocznia

Hogata 21:17, 30 kwi 2015

leon60 dzięki O zwariowałam z tulipanami, obiecałam sobie że w tym roku nie kupuję już cebulek ale już teraz wiem że nie wytrzymam

agam część "Angelique" mam drugi rok (ale były wykopywane), a część dosadzałam w tamtym roku. Zobaczym za rok bo już nie będę wykopywać.

beta codziennie się na nie patrzę i micha mi się cieszy ;D

olaw Tulipanki są boskie
Hogata 21:29, 30 kwi 2015

Agatan24 napisał(a)
Aga co ile sadzilas swoje smaragdy i jaki nawóz stosowałas? Przycinalas je juz od gory zeby sie zageszczaly czy jeszcze nie?

Nawozy stosuję jakie mi wpadną w ręce.
Zmierzyłam dzisiaj sadziłam co 60cm, ale myślę że można spokojnie co 80cm. Od płotu mam odległość 50 cm i w tym roku będę je przesuwać, bo jednak jak dla mnie to za blisko płotu. Jeśli nie potrzebujesz mieć przerwy między żywopłotem, a ogrodzeniem to można sadzić 50.
Tylko troszkę przycięłam czubki w tamtym roku, żeby się zageszczały.

Fotki po posadzeniu w 2013

Z tego roku

Agatan24 22:33, 30 kwi 2015

Wow naprawdę szybko śmigły w górę. A jakie były wysokie jak je sadziłaś, 80cm może???
Ja smaragdy w tym roku sadziłam przed płotem betonowym co 80 cm a od płotu 40cm mam nadzieję że dadzą radę. Wiem że wyłysieją po pewnym czasie od strony betonu ale to niestety nieuniknione.
Hogata 08:08, 01 maj 2015

Malutkie były z 50 cm miały.
Rench 10:43, 01 maj 2015

Alez tulipanowo u Ciebie Pięknie !
Fantastyczne masz te angelique, moje niektóre się rozjaśniły ,a kilka ściemniało.
Twoje są wszystkie piękne. Dosadzałaś coś jesienią,czy to z tamtego roku jeszcze ?
Agatan24 11:54, 01 maj 2015

Hogata napisał(a)
Malutkie były z 50 cm miały.

To naprawde szybko urosły
Hogata 15:40, 02 maj 2015

Rench napisał(a)
Alez tulipanowo u Ciebie Pięknie !
Fantastyczne masz te angelique, moje niektóre się rozjaśniły ,a kilka ściemniało.
Twoje są wszystkie piękne. Dosadzałaś coś jesienią,czy to z tamtego roku jeszcze ?

Dosadźałam na jesień, bo te wcześniejsze były pomnieszane. Kupowałam u dwóch sprzedawców i jedne były pomylone. Angelique mam posadzone na pustej rabacie to moę je wykopywać na razie bez problemu. w tamtym roku je wykopywałam, w tym też planuję. Po wykopaniu cebulki były małe, nie znalazłam ani jednej tak dużej jak sadziłam. Pewnie to powoduje , że słabo kwitną na drugi rok.
już ich wiecej nie kupię, piękne są ale jednoroczne.
Hogata 15:41, 02 maj 2015

Agatan24 napisał(a)

To naprawde szybko urosły

Najważniejsze to dać dobrej ziemi przy sadzeniu i pierwszy rok nie żałowałam im wody.
kasia 21:49, 04 maj 2015

Hogata napisał(a)
No i tulipanki królują
Angeliny nareszczie

ależ pięknie, po prostu pięknie, w moim ulubionym kolorze, nawet dom mamy w tym samym kolorku
Czy te tulipany kupowałaś na sztuki czy zamawiałaś hurtowo? jeśli masz sprawdzonego dostawce daj proszę linka na prywatnego. dzięki
ale musiałaś się napracować, SZACUN
wiewiora 22:22, 04 maj 2015

Ale pieknie............ja też tak chcę .