Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

To tu... 18:06, 02 kwi 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Moje narcyzy w blokach startowych, ale za to mam pierwszego tulipana i kolejne lada dzień się pokażą
Nie wiem co z z tradycyjnym rozsiewem mojej stipy czy FC- zbyt wcześnie by to oceniać natomiast w tym roku mam inwazję fiołków samosiejek, a w tym rózowych...skąd je przywiało?
Po kilku latach wiecznych niespodzianek przestałam z owymi niespodziankami walczyć Stipa była na rozdawstwo, a z fiołków będzie syrop i nalewka

"Modelowałaś" cisy?

Cisy wymidelowane. Toszka Ty tniesz FC? Twoj ogród jest super. Nie walcz zatem. Green eyes mi nie chcą kiełkować.
Ogród Mirelli 17:02, 02 kwi 2016

Do góry
Moja stipa. Na 120 sadzonek jedna jest pod znakiem zapytania, reszta ładnie rośnie

Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:17, 02 kwi 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Moja stipa od 2 tygodni na balkonie...nawet dzisiaj dzielnie się trzyma..

Roślinki już powoli trza hartować
To tu... 10:01, 02 kwi 2016

Do góry
Moje narcyzy w blokach startowych, ale za to mam pierwszego tulipana i kolejne lada dzień się pokażą
Nie wiem co z z tradycyjnym rozsiewem mojej stipy czy FC- zbyt wcześnie by to oceniać natomiast w tym roku mam inwazję fiołków samosiejek, a w tym rózowych...skąd je przywiało?
Po kilku latach wiecznych niespodzianek przestałam z owymi niespodziankami walczyć Stipa była na rozdawstwo, a z fiołków będzie syrop i nalewka

"Modelowałaś" cisy?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:43, 02 kwi 2016

Do góry
zawitka napisał(a)

Ja swoją jak się wykuruję to wywalę na dzień na słońce za to co ze mną robiła psia noga

Moja stipa od 2 tygodni na balkonie...nawet dzisiaj dzielnie się trzyma..
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:41, 02 kwi 2016

Do góry
Podobno stipa niestety nie zawsze zimuje. Ja w ubiegłym roku mialam ją po raz pierwszy w ogrodzie (kupiona ładna kępka) Ładnie się rozrosła. A teraz obserwuję czy się obudzi
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:31, 02 kwi 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
Zasiana stipa ładnie wykiełkowała. To zdjęcie sprzed tygodnia.
Teraz ciut podrosła i tak się zastanawiam czy mogę ją zostawić w tych doniczkach - siałam a właściwie sadziłam po kilka nasionek. Wiem, ze niektórzy narzekali, że po przepikowaniu padła. A ja nie mam zbyt gęsto - czy ktoś mi może coś doradzić (to mój pierwszy raz ze stipą)

Ta sitpa to jest w końcu wieloletnia czy co rok zabawa od nowa?
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:01, 02 kwi 2016

Do góry
Zasiana stipa ładnie wykiełkowała. To zdjęcie sprzed tygodnia.
Teraz ciut podrosła i tak się zastanawiam czy mogę ją zostawić w tych doniczkach - siałam a właściwie sadziłam po kilka nasionek. Wiem, ze niektórzy narzekali, że po przepikowaniu padła. A ja nie mam zbyt gęsto - czy ktoś mi może coś doradzić (to mój pierwszy raz ze stipą)
Do raju daleko - u Ewy 22:28, 01 kwi 2016

Do góry
Margo napisał(a)

Ewciu, wielkie dzięki
Ilość niesamowita. U mnie tak jak u Ciebie stipa to rosną pomidory. Posiałam ciut więcej w razie gdyby część padła, A teraz mam Las. Też będę obdarowywać wszystkich chętnych

Małgosiu, śliczny kolor ma ta trawka ładnie, zdrowo wygląda Oby nie padła. W razie czego mam 10% więcej posadzonej na wszelki wypadek
Do raju daleko - u Ewy 22:16, 01 kwi 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Ale masz dużo stipy, niesamowite

Stipa obrodziła w tym roku Pewnie dlatego, że z własnych nasionek Jak się zagęści, będzie zielono w domu
Do raju daleko - u Ewy 21:06, 01 kwi 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Gosiu, Iwonko, to nasze stipy Dzisiaj popikowałam resztę Została mi jeszcze połowa sadzonek, ale już nie mam gdzie uch ustawiać

Ewciu, wielkie dzięki
Ilość niesamowita. U mnie tak jak u Ciebie stipa to rosną pomidory. Posiałam ciut więcej w razie gdyby część padła, A teraz mam Las. Też będę obdarowywać wszystkich chętnych
W cieniu - zacieniona 17:45, 01 kwi 2016

Do góry
marzena napisał(a)
Bogusiu, cudny nadmorski spacer

a roślinki na parapetach rosną u Ciebie w zawrotnym tempie...

mam pytanie - czy przycięta na rabacie zeszłoroczna stipa będzie jakoś wyglądać ? na razie ma u mnie taką brązowo-burą barwę i zastanawiam się, czy ją usunąć ?

Zostawiłam kilka kępek ze względu na ładnie wybielone włoski.Jednak najładniejsze mam zawsze z jednorocznych wysiewów.Czy usunąć? Nie wiem...w każdym regionie to inaczej wygląda...u mnie większość wymarza.
Zaczątek ogrodu 15:57, 01 kwi 2016

Do góry
koleusy, stipa i begonie
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:10, 01 kwi 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Tata zimą się nudzi, to skrzyneczki robi Na złoto to z kłódką

Doczekałam się i ja Pierwszy irysek, hiacynty i narcyze.

I początek porządków. Stipa chyba przeżyła -18 bez śniegu
Piękne sa te iryski Czy ja dobrze widzę orliki masz już takie duże?
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:58, 01 kwi 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Świetne zdjęcia, krwawnik i stipa!
Te skrzyneczki nie muszą mieć otworów w dnie, tak?
Bardzo dziękuję.

Ewo, nie muszą, bo na łączeniach są maleńkie szczelinki, woda ma gdzie spłynąć w razie potrzeby
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:56, 01 kwi 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Proszę

Wysokości i inne miary docelowe wybranych traw ozdobnych rosnących w moim ogrodzie (stanowisko: gliniasta ziemia , urodzajna).

Uwaga: miary zebrano dnia:05.11.2015

1 miskant gracillimus: wysokość ok. 180cm, szerokośc karpy u samego dołu 40cm (nie kwitnący czyli licząc bez kłosów)
2. trzcinnik KF wysokość z kłosami ok.180cm szerokość 30cm (mierzona na wys.50cm całej trawy), liście kończą się na ok. 70cm
3. molinia : wyskość ok. 210cm, liście do wys. ok.90cm, szerokość karpy na dole ok. 25cm górą mocno się rozszerza
4. obiedka: wys. ok. 130cm
5. kłosownica wys. ok. 40cm , szerokość ok. 55cm
6. stipa tenuissima pony tails – wys. ok. 90cm

Jarzmianka – miary
Wysokość z kwitem ok. 85cm
Liście do wys. ok. 40cm

Gosiu, a ty jarzmianke u siebie siejesz, czy masz ja z klaczy ??? i czy wysiane zakwitna juz w pierwszym roku???
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:39, 01 kwi 2016

Do góry
Świetne zdjęcia, krwawnik i stipa!
Te skrzyneczki nie muszą mieć otworów w dnie, tak?
Bardzo dziękuję.

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:47, 01 kwi 2016

Do góry
Tata zimą się nudzi, to skrzyneczki robi Na złoto to z kłódką

Doczekałam się i ja Pierwszy irysek, hiacynty i narcyze.

I początek porządków. Stipa chyba przeżyła -18 bez śniegu
Mój mały ogródeczek :) 07:43, 01 kwi 2016

Do góry
Stipa pięknie rośnie, a siana wcale nie najwcześniej
Begonie też masz śliczne. Moje jakoś słabo się ruszają po przepikowaniu. Za to pierwiosnki od Ciebie pięknie zakwitły, i taka mała roślinka kwitnąca na jasno różowo też zakwitła
W cieniu - zacieniona 22:37, 31 mar 2016

Do góry
Bogusiu, cudny nadmorski spacer

a roślinki na parapetach rosną u Ciebie w zawrotnym tempie...

mam pytanie - czy przycięta na rabacie zeszłoroczna stipa będzie jakoś wyglądać ? na razie ma u mnie taką brązowo-burą barwę i zastanawiam się, czy ją usunąć ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies