Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 13:15, 03 kwi 2016

ewa004 napisał(a)
Upcha upcha

Ewa dobrze piszesz Jak nie ja upchnę to kto?
MirellaB 13:18, 03 kwi 2016

anbu napisał(a)
Mirelko 120 sadzonek stopy? Toż to stołowy busz będzie. Widać, że masz łapkę do roślin

Aniu zastipuję cały ogród
Przyznam, że faktycznie mam dobrą rękę do roślin to rodzinne
MirellaB 13:20, 03 kwi 2016

Mysza napisał(a)
Mirelko cieszę się, że stipa tak pięknie rośnie
Masz dobrą rękę do roślin.
My wczoraj robiliśmy wertykulację, a dzień wcześniej sadziłam 70 bukszpaników. Dzisiaj rąk nie czuję
Spokojnej niedzieli.Buźka.

Gosia zaraz lecę do Ciebie zobaczyć czy fotki wstawiłaś
MirellaB 13:23, 03 kwi 2016

szemusia napisał(a)

Jeszcze raz zacytuję, bo plantacja godna podziwu
Ja swoje stipy też wreszcie popikowałam. Mam jakieś 40 sztuk... Ale wszystkie zeszłoroczne przeżyły, obcięłam je króciutko i już wypuszczają zielone źdźbła.
CZytałam u Iwonki, że pytałaś, czy już można wsadzić stipę na miejsce stałe. Uważam, ze jeszcze zdecydowanie za wcześnie. Ona teraz rośnie w cieplarnianych warunkach, a nocą jednak jest jeszcze chłodno... Oprócz obawy, ze zmarznie, to ona chyba nie będzie rosła jeszcze na rabacie, za chłodno. Ja przed wsadzeniem, gdzieś w maju, najpierw ją hartuję na tarasie parę dni i dopiero wsadzam...

Beatka, Iwonka tak jak Ty o hartowaniu pisała
Poczekam do maja, szkoda by było gdyby padły siewki
Jestem bardzo ciekawa czy u mnie stipa będzie równie piękna jak u Ciebie
MirellaB 13:27, 03 kwi 2016

amelia_b napisał(a)
Szczęściara u mnie na 144szt 30 żyje,reszta padła

Ciekawe dlaczego? Amelia 30 sztuk to i tak dobry wynik
Zauważyłam, że jak podlewałam często - nie zalewałam tylko zraszałam ziemię to od razu lepiej rosła. A teraz to z koneweczki podlewam
paulina_ns 13:49, 03 kwi 2016

MirellaB napisał(a)

Paulinko może mało podlewałaś?
Szkoda, że Ci padły
Na 120 sztuk mam jedną pod znakiem zapytania. Chyba mam dobrą rękę do stipy

Prędzej Mirellka to przelałam później popikowałam i z dnia na dzień zaczęła zanikac. A Ty w normalnej ziemi sadziłas?
MirellaB 14:03, 03 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

Prędzej Mirellka to przelałam później popikowałam i z dnia na dzień zaczęła zanikac. A Ty w normalnej ziemi sadziłas?

Paulinka sadziłam w ziemi do wysiewów

Możliwe, że przelałaś to podlewanie to tak z wyczuciem trzeba
AlKa 14:29, 03 kwi 2016

Stipa fantastyczna. Ja w końcu nie posiałam, a mam 2 opakowana nasionek. Miałam nadzieję, że przeżyje w gruncie. Miałam dwie małe kępki, ale wczoraj zauważyłam,że nie ma po nich śladu.
paulina_ns 14:54, 03 kwi 2016

MirellaB napisał(a)

Paulinka sadziłam w ziemi do wysiewów

Możliwe, że przelałaś to podlewanie to tak z wyczuciem trzeba

Mirellka w przyszłym roku będę madrzejsza
amelia_b 15:01, 03 kwi 2016

Ja też tylko nie wiem gdzie popełniłem błąd,teraz rośnie na zachodnim parapecie,bo na południowym usycha w oczach obiecałam dziewczynom że się z nimi podzielę więc chciałbym bym żeby było ich jak najwięcej i tak się podzielę tym co mi zostanie,najwyżej będziemy mieć po kilka szt