Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:50, 09 kwi 2015

Do góry
Moje święta aż za spokojnie minęły, ale to dobrze dzisiaj po poludniu też byłam w ogrodzie poprawiałam kulkowanie Reine des Violletes kilka róż też już przycięłam ale nie wszystkie jednak noce u nas jeszcze bywają na minusie, teraz już masz po większej pracy to bierz się za ogród, żeby było co oglądać wpadnę do Ciebie potem popołudniowa fotka dla Ciebie
Ogród niby nowoczesny ale... 20:49, 09 kwi 2015

Do góry
Przy okazji oglądania kawałka płotu cyknęłam kilka fotek

Działka wkoło Lubczyka :) 20:48, 09 kwi 2015

Do góry
inag napisał(a)

Zdradzisz co jest na liście?

Zdradzę
Oto i ona

Tyle zaplanowane, a ja w sumie więłam się za co innego ale to w kolejnym poście
Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 20:46, 09 kwi 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
---fajnie zobaczymy na wiosnę co one pokażą

a wiosną pokazał to :

jest ich oczywiście dużo wiecej
Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:45, 09 kwi 2015

Do góry
Aniu, jeżeli nawet w Rzeszowie jeszcze zimno, to tylko Wrocław uprzywilejowany. U Irenki kwitną brunery, i nie tylko. U mnie dopiero dzisiaj było cieplej, i popracowałam w ogródku.
Zostawię Ci dużo słonka i kwiatów z mojej podróży, w której myślałam o O. i też o Tobie. Pozdrowienia przywiozłam ciepłe.
Ogród tworzony z pasją 20:44, 09 kwi 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Idę sobie po ogrodzie i w trawie taka oto niespodzianka. Nie wiem czy to chwast czy nie ale niech sobie zostanie.

taki chwaścik to rarytas u mnie go nie ma ale u sąsiada to pół ogrodu zasiane tymi fiołkami, a zapach wieczorem ....bossski
Początki w Kruklandii 20:37, 09 kwi 2015

Do góry
Krokusy...
te przekwitają

te dopiero wylazły

A tulipki już mają łebki na wierzchu

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 20:37, 09 kwi 2015

Do góry
kachat napisał(a)

Prawie 4km, dla niemobilnej ciut za dużo na dziś Zresztą bym się z tym wszystkim już dzisiaj nie zabrała, paprocie już niemal w zębach niosłam... Nie dołuj mnie Kasya, ta hortka nie jest taka zła, wielkością będzie do moich pozostałych dwóch pasowała (siem pocieszam )

Ja na Jaskółczej to będę pewnie jeszcze paprocie brała, tawułki, bodziszki...

Tam jest tawułka taka w malinowym odcieniu- wg mnie bardzo ozdobna bo długo daje kolor,jeszcze w pąku i po kwitnieniu. To odmiana Red Sentinel

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:33, 09 kwi 2015

Do góry
Mała aktualizacja postępu prac. Przesadziłem kulki z geometrycznego na rabatę przed dom. Musze jeszcze kilka dokupić bo ma być tu kulkowo.

Zdjęcia jeszcze przed przycięciem. Wieczorem wszystko wyrównałem, kulki i obwódki.
Kotek wszędzie mi w kadr włazi

Od płotu do obwódki jest 2,8 metra, czyli całkiem sporo. Po podkrzesaniu świerka jest tam dużo miejsca. Tylko co posadzić i jak??? Rh Cunningham's White, hortensje bukietowe a może zupełnie coś innego?

Rh widoczny na zdjęciu kwitnie na lekko fioletowo. Może zostać?

"Palik" między kulkami to miejsce na buka.

Wszelkie sugestie i pomysły mile widziane
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:33, 09 kwi 2015

Do góry
Zapomniałam jeszcze zapytać o te oczka z przodu i z tyłu domu:

Czy jeśli posadzę w nich po 3 jałowce płożące każdy innego koloru to nie będzie za bardzo kolorowo i nieciekawie? A do nich korę czy kamienie?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:30, 09 kwi 2015

Do góry
I dzień bez gapienia się na ciemierniki jest dniem straconym

i stokrotki

Jesli w weekend białe narcyzy nie zakwitną w szarych donicach to bedzie foch!
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:29, 09 kwi 2015

Do góry

Oooo a tych kwiatuszków to mam całe mnóstwo - ale ja je w sumie bardzo lubię

No i ot cały raport
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:28, 09 kwi 2015

Do góry
Magnolie coś powoli się ruszają

Początki w Kruklandii 20:28, 09 kwi 2015

Do góry
Trochę pokancikowałam, odchwaściłam...

Sorki za jakość

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:27, 09 kwi 2015

Do góry

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:27, 09 kwi 2015

Do góry
Uwaga raport ogrodowy Ja nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że nic mi nie kwitnie - nie, nie mam wrażenia - faktycznie nic mi prawie nie kwitnie, ale z czasem będzie lepiej.
Troszkę popracowałam - posadziłam do końca trawkę od Kindzi, podzieliłam żurawy (Marmoladki zeszłoroczne - akurat nie były najgorsze ale mi się koncepcja urodziła na małe zmiany rabatkowe no i potrzebowałam ich kilka... więc podzieliłam)...
Podlałam rabaty humusem. I odkryłam że mam fajnego ciemiernika, który to myślałam że biały będzie a nie jest I tyle na dzisiaj - króciutko bo raptem 1,5 godzinki w ogrodzie - niektórzy to na tyle nawet nie wychodzą ale ja się cieszę i taką chwilą.

Ja w ogóle nie wiem kto u mnie wymyślił ten raport ogrodowy - Irenko to Ty? - no bo chyba nie ja???

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:26, 09 kwi 2015

Do góry
Witam. To mój pierwszy post na tym forum i już muszę prosić Was o rade.

Jestem na początku drogi "urządzania własnego ogrodu" i już widzę że lekko nie będzie.
Pierwszy fragment do obsadzenia wydawał mi się łatwy póki tak naprawdę nie wzięłam się za niego. Długi 20 metrów szeroki tylko 1 metr i właśnie to sprawiło mi największą trudność. Przeglądałam Wasze wpisy ale każdy ma ładne asymetryczne rabaty a nie taki pas.
Pomoże ktoś???
Może napiszę co mam: 2 migdałki, 2 wierzby hakuro nishiki na pniu, 3 różaneczniki(fioletowy,biały,waniliowy), i nic więcej.Nie wiem co dokupić,by nie wyszedł mi pas: duży-mały(jeśli rozumiecie o co mi chodzi). Myślałam jeszcze może o hortensjach i jakiś iglakach formowanych? A może z dwie pergole(tylko nie wiem jaki kształt,może tylko proste kratki)- widok za ogrodzeniem nieciekawy
Dodam że jest to miejsce słoneczne(strona południowo-wschodnia) i wietrzne.

Będę wdzięczna za każdą poradę.

P.S. polecicie mi jakiś program do projektowania ogrodów?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:26, 09 kwi 2015

Do góry
Pierwsze tulipany mam nadzieję że w sobotę otowrzą kwiaty a hiacynty juz wystartowały

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:25, 09 kwi 2015

Do góry
Sebciu ja ani zadatków ani zaliczek bez umów z karami umownymi nie płacę.
Płace po wykonaniu całości roboty

A teraz obiecane fotki dla spragnioych wiosny 200 czosnków głowkowatych i 5 szt golden toupee posadzone

Pissardi startuje

Początki w Kruklandii 20:23, 09 kwi 2015

Do góry
Rewolta była taka....że po rewolcie nic nowego nie widać

Dosypaliśmy piachu i popiołu, lawendę trochę podzieliłam i posadziłam gęsto. Do dołka dałam jej trochę g... Ściełam mocno.
I taka mi rwolta
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies