Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna

Kasya 22:58, 17 kwi 2015

kachat napisał(a)
Hej Agatku, podziębiłam się i walczyłam z pukającą do drzwi chorobą (Kasya, nie dałam rady dotrzeć w tym tygodniu do szkółki o której pisałyśmy, byłam już w drodze gdy zapas sił mi się wyczerpał )

napisz mi co mniej wiecej bedziesz chciala bo chce wyslac zamowienie do wyceny i tak pod koniec tyg juz bym chciala odebrac
Mathildis 22:59, 17 kwi 2015

kachat napisał(a)
Hehe, dzięki, nie tylko ciebie Wyobraź sobie moją radość, gdy nagle wśród suchych igieł nagle natrafiam na ŻYCIE To właśnie tu łażąc z nosem przy ziemi i szukając zielonego odkryłam śluzowce, o których istnieniu większość ludzi nie ma pojęcia - ale żeby je dostrzec trzeba się przyjrzeć kamieniowi w ogrodzie, zbutwiałym pniakom... Ale moje śluzowce wyglądają jakby się komuś coś cofnęło, więc nie będę pokazywała

za śluzowca podziękuję ale bardzo spodobały mi się inne propozycje (orszelina olcholistna, Tawułka Red Sentinel i pumilo, przytulia wonna)
Agatek 08:04, 21 kwi 2015

puk puk jest tu ktoś ?
kachat 17:05, 23 kwi 2015

Kasya, ja jeszcze nie wiem, co będę brała - teraz też nie jadę do lasu mego przez 1,5 tygodnia przynajmniej więc muszę się wstrzymać z zakupami. Pewnie będę chciała bodziszka i świecznice zielone jak będą, może jarzmianki i tawułki, ale w tym momencie muszę się wstrzymać z planowaniem Ale dzięki kochana!

Anka, śluzowce niektóre piękne sa, tylko mnie sie takie jakieś... małoprzystojne trafiły
kachat 17:09, 23 kwi 2015

Od kochanej Magnolii dostałam cudne roślinki - właśnie udało mi się wyciągnąć zdjęcia i mogę pokazać główną piękność, jaka do mnie przyjechała Niestety po posadzeniu przytuliowa panna trochę mało dostojnie wygląda, ale jestem pewna, że niedługo się zadomowi i pokaże, jaka jest śliczna To jednak z kępek - pozostałe są kawałeczek dalej.

Magnolio, jeszcze raz wielkie, wielkie dzięki! Bodziszki są prześliczne, porozsadzałam je i będę obserwować, jak sobie radzą. Trawki też bardzo fajne, posadziłam seslerię w piaseczku mniej kwaśnym niż jest na reszcie działki i mam nadzieję, że jej się tam spodoba, bo bardzo ładnie wygląda
Kasya 18:18, 23 kwi 2015

Kasia, jutro jade odebrac byliny
a kolo mnie kupilam trzmieline taką podobno do calkowitego cienia
chyba coloratus sie nazywa
kachat 20:13, 23 kwi 2015

Kasya, obejrzałam tę trzmielinę, bardzo fajna jest Taki ma naturalny leśny wygląd, nie żadna pstrokacizna jak wiekszość trzmielin. Mam u siebie kilka trzmielin, ale wszystkie mi podmarzaja zimą, szczególnie takie o mocno białych obrzeżach listków i mocno żółte

Skoszona wiele razy przylaszczka jednak żyje

Kasya 20:51, 23 kwi 2015

ta trzmielina jesienią pezebarwia sie na bordo

a sobie kupilam emerald gaiety bo chce zeby weszla na murek
ziele 23:40, 23 kwi 2015

Zakochana jestem w przylaszczkach, zwłaszcza różowa kwitnie długo...
kachat 00:52, 24 kwi 2015

Emerald gaiety jest super, mam u siebie 3 sztuki Rośnie najzdrowiej i praktycznie jako jedyna nie podmarza zbyt mocno, już mi się zaczęła wspinać na sosnę, ale muszę ją przesadzić. Dobry wybór Kasya