Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Dla odmiany czas na zmiany... 13:35, 29 cze 2014

Do góry
wczoraj , jak corocznie mieliśmy festyn wiejski...stanęłam do konkursu na najpiękniejszy wianek świętojański

relacja

materiał

Amela wiła swój wianek

a oto efekt końcowy

konkurencja

i tradycyjnie zawisły na szopie

pozdrawiam i miłej niedzieli życzę
Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 14:20, 22 cze 2014

Do góry

Witam, piękne wianki A ja pochawalę się swoją ostatnią pracą. Jako że mamy już lato, stworzyłam wianek ze zbóż i traw, oto efekt:
Raj Ewy 22:36, 18 cze 2014

Do góry
to może na powitanie moje wejście do domu (nie patrzcie na schody bo jeszcze nie zrobione)

wianek, który zrobiłam własnoręcznie

ogrodowiskowe bukszpany i hortensje

To właśnie tu 13:00, 16 cze 2014

Do góry
Dzidka napisał(a)
Czas na hortensje.

Zacznę może od nieczęsto spotykanej w naszych ogrodach hortensji aspera sargentiana.
Ma ona sztywne pędy, bardzo grube , nierozgałęzione . Młode pędy pokryte są szczeciniastymi włoskami, starsze mają łuszczącą się korę.
U nas dorasta do 2m - 3 m.

Liście sezonowe, skupione gęściej na końcach pędów, duże, do 30 cm .

Kwiatostany typu wianek rozwijają się w VII - VIII i osiągają do 40 cm średnicy.

Witam się u Ciebie Dzidka i witam ciebie

Rozpoczęłam wirtualny spacer po twoim ogrodzie i zatrzymałam się na str. 14, i postanowiłam napisać, że są piękne, wyjątkowe i niepowtarzalne jak cały ogród, jak ci zimują asperki, ja w końcu zakupiłam 4 sztuki i już sobie rosną i nawet mi zakwitną, z czego bardzo się cieszę, róze imponujace i rosną u ciebie nawet rodgersje....uwielbiam je pięknie masz, lecę do oglądania

Serdecznie Cię pozdrawiam
Zakątek z fioletową ławeczką 23:36, 03 cze 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Joasiu, dziękuję W domu mam baaardzo dużo pierdułek, w kuchni kaczuchy, w sypialni aniołki, w pokoju dziennym ptaszki i świeczniki. Nawet sama zrobiłam sobie wianek z papierowych różyczek

Twoja kolekcję kaczuch podziwiałam na innym wątku, chyba wnętrzarskim
Zakątek z fioletową ławeczką 23:33, 03 cze 2014

Do góry
Joasiu, dziękuję W domu mam baaardzo dużo pierdułek, w kuchni kaczuchy, w sypialni aniołki, w pokoju dziennym ptaszki i świeczniki. Nawet sama zrobiłam sobie wianek z papierowych różyczek
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:47, 02 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
z cebulkami mam ten sam dylemat ... wianek wybrałaś perfekcyjnie ...

Dzieki Izula Nie moglam obok niego przejsc obojetnie, normalnie wyciagal do mnie wstazeczki i szeptal, zabierz mnie wreszcie do domu
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:44, 02 cze 2014

Do góry
z cebulkami mam ten sam dylemat ... wianek wybrałaś perfekcyjnie ...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 19:42, 02 cze 2014

Do góry
I na koniec wianek. Sama kupilam

No to brykam na kominki

Rododendronowy ogród II. 23:15, 01 cze 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Aniu -Studio zobacz czy ten rh faktycznie Ci odpowiada bo on najpierw jest rózowy a dopiero potem kremowy ale kremowy dłużej sie utrzymuje. Wklejam zdjęcia z początku i konca kwitnienia ., nazwa również jest. Dzieki za zdjęcia i miłe słowa. Bardzo się cieszę że byłaś u mnie i mogłam Was poznac. A wianek do dzis mam i jeszcze hiacynty pachną.

Pasuje jak ulał
U mnie zieleń i bordo z różem jako uzupełnienie, także z wpisuje się idealnie
Dziękuję Ci za te fotki porównawcze.
Rododendronowy ogród II. 21:20, 01 cze 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Aniu -Studio zobacz czy ten rh faktycznie Ci odpowiada bo on najpierw jest rózowy a dopiero potem kremowy ale kremowy dłużej sie utrzymuje. Wklejam zdjęcia z początku i konca kwitnienia ., nazwa również jest. Dzieki za zdjęcia i miłe słowa. Bardzo się cieszę że byłaś u mnie i mogłam Was poznac. A wianek do dzis mam i jeszcze hiacynty pachną.

Śliczny ten Lachsgold... już dopisany do mojej listy

Rododendronowy ogród II. 20:34, 29 maj 2014

Do góry

Ogród z łezką 20:01, 26 maj 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Kasiu ogrod robi wrazenie na zdjeciach ale zapewne na zywo tam byc i pospacerowac to musi być niesamowite wrazenie Super spotkanie, pogoda dopisala no i nastroje jak widac tez bo wesole jestes bardzo a co to za wianek?) No i zdjecia z M w oknie..... Pozdrawiam i zycze kolejnego udanego spotkania

Danusiu, bardzo się cieszę, że mogłam ogród Bodzi zobaczyć osobiście, ale przede wszystkim to było rewelacyjne spotkanie z ludźmi...a sama Bogdzia...dusza człowiek
Wianek przez przypadek znalazł się na mojej głowie, to chyba Ewy, albo Sylwii, albo Ani od kulek. One same zrobiły takie piękne wianki.
Zdjęcie w oknie...jedyne dla nas
Ogród z łezką 09:35, 25 maj 2014

Do góry
Kasiu ogrod robi wrazenie na zdjeciach ale zapewne na zywo tam byc i pospacerowac to musi być niesamowite wrazenie Super spotkanie, pogoda dopisala no i nastroje jak widac tez bo wesole jestes bardzo a co to za wianek?) No i zdjecia z M w oknie..... Pozdrawiam i zycze kolejnego udanego spotkania
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:06, 15 maj 2014

Do góry
mira napisał(a)
U mnie wiatr wichura wstrętnie ale osusza i przy okazji strasznie śmieci będzie robota
zaraziłaś mnie paprocią, kiedyś je widziałam tam ale jakoś odpuściłam, jak małe to się nie widzi efektu
oby do niedzieli bo ma być słońce

Mirka do cienia są piękne I przede wszystkim nieinwazyjne jak inne paprocie, których sie próbuję pozbyć z jednego miejsca już 3 lata .. jakbym miała miejsce to zrobiłabym z nich duży łan.. mogłabym do host posadzić, ale mój kolega Pies.... wszytko tam połamie
A ogród w gałęziach, liściach, kwiatach ..... pozrywało liscie z drzew.... po prostu maskara.. i dalej pada Idę zdjąć wianek z drzwi, bo mnie do szewskiej pasji doprowadza jego stukanie... ale wyjść mi sie nie che.... a drzwi juz obite na pewno
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 13:24, 10 maj 2014

Do góry
a tu wianek:

można też dorobić dno do wianka i wyjdzie koszyk-miska
W Gąszczu u Tess 21:43, 05 maj 2014

Do góry
Tess, sikorkowe foty cudne! Ale jej spasował wianek
Cheerfullness prześliczne

pozdrawiam!
W Gąszczu u Tess 08:36, 29 kwi 2014

Do góry
Kochani, jestem w totalnym niedoczasie a Rozlewisko czeka

Zatem odpowiem ogólnie:

- dziękuję za pochwały,

- te narcyzy, które i mnie się podobają to cheerfulnessy,

- domek dla owadów zrobił mój mąż z szuflady starego biurka.

Wpadłam na tę krótką chwilkę, bo muszę Wam coś pokazać.
Po prostu muszę.

Pamiętacie pewnie, że powiesiliśmy budki lęgowe, a w jednej zamieszkały sikorki. I mój wianek zrobiony z "przydasi".
Przydasie przydały się też sikorkom

Zobaczcie. Ja byłam zachwycona.

Bo sikorka wcale się nas nie bała, bardzo mocno zajęta skubaniem.

Ale głównie dlatego, że to skubanie oznacza, że są już młode.

Ogród do kwadratu 21:04, 28 kwi 2014

Do góry
Pięknie, coraz piękniej! Wianek z mchu - wow!
Ogród w Alei Lipowej... 10:55, 28 kwi 2014

Do góry
Wianek pomysłowy. Ja tam żadnych nitek nie widzę.

Rzeżuchę tez zapomniałam na czas wysiać

Hortka chyba przemrożona.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies