Kasia niekoniecznie chude tyle że metraż mały i ciasno
z mojego piachu woda prędzej odparuje niż dojdzie do korzeni nawet w tych miejscach ulepszanych, 200m dalej u sąsiadów ziemia po starym bagienku - ogrodowe dają radę w prawie pełnym słońcu a bukietowe na całkowitej patelni
pergolka osłonowa z przodu i z tyłu
i płotek w tym sezonie powinno być na nim kolorowo posadziłem 3x róże pnące plus 2 które rosną z przodu(po lewej)
Na różach to ja się specjalnie nie znam ale czy 'Bonica' nie byłaby dobra? U Ani (Asc) rośnie wypasiona taka U mnie są zdecydowanie mniejsze krzewy jej ale to chyba zależy gdzie rosną. Tyle, że jak chcesz do tego ostróżki to tam nie ma za mało miejsca? Będziesz przenosić do przodu ten zawijasek i drzewo?
śnieżną i mroźną zimę lubię za to, że chociaż na moment można poczuć się jak w bajce...cudowne widoki, skrzypiący pod stopami śnieg, poranna szadź, świeże... powietrze
Olu, ty znowu zamawiałaś róże?
A ja mam problem z wyborem koloru. Potrzebuję pnącą na pergolę i w tym miejscu nie może być różowa. Czerwonej też nie chcę. Na przeciw będzie rabata we fioletach, srebrze i żółte róże. I co? Mam znowu żółtą zamówić ? O matko ! Różową pnącą chcę na ogrodzenie przy wejściu. Myślę o jaśminie. Masz może jakieś inne typy?
A gdzie zamawiałaś swoje? Płatność przy odbiorze?
2.Z hortensjami i ta mi się podoba chyba bardziej.Obwódka i trawki zasłonią studzienkę I dodatkowo hortki też. A wiosną jak hortki ścięte to będą tulipanki i czosnki
Ewuś chodzi mi o tę stronę ogrodu, po której za płotem stoją szopy sąsiadów (tych berberysów już tam nie ma). Ten "żywopłot inaczej" ze świerkami kłującymi dam z tej strony. Żadnej rabaty tam jeszcze nie ma. Dopiero powstanie