Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Działka wkoło Lubczyka :) 09:53, 06 kwi 2014

Do góry
Gratuluje nawadniania, praca cężka ale jak cieszy. Powiedz mi jakiej firmy te rurki i czy podłączyliście do wodociągów czy macie studnię. Pytam bo też o tym myślę acha mięliście projekt czy sami zrobiliście? Pozdrawiam
Ogródek Janiny 23:05, 05 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Prześliczny projekt - widzę, że zaczęłaś totalną rozróbę Będzie cudnie
Mnie się też podoba a przesadzania jest do groma.
Ogródek Janiny 22:46, 05 kwi 2014

Do góry
Prześliczny projekt - widzę, że zaczęłaś totalną rozróbę Będzie cudnie
Początki w Kruklandii 18:01, 05 kwi 2014

Do góry
Juśka u Ciebie przechowalnik, jak jakiś wcale nie najgorzej zaopatrzony sklep ogrodniczy! Trochę nagromadziłaś skarbów .
Ciekawe jak się zakończy Projekt "Rabata Wyspowa".
Mój ogród w cieniu drzew 21:58, 04 kwi 2014

Do góry
Przyszłam zajrzeć jak tam realizacja rabaty i widzę że jeszcze w trakcie, układ bukszpanów bardzo mi się podoba moim zdaniem spokojnie zmieszczą się za nimi hortensje. Sama też męczę się z rozmieszczeniem bukszpanów na rabacie, którą chcę troszkę przemeblować bo mnie na kanty na rabatach faza naszła ale nic mądrego mi do głowy nie przychodzi.
Projekt Syli też śliczny trawki warte rozważenia u mnie muszą jakieś zagościć na rabatach. To moje postanowienie na ten sezon.
Nowe Życie ;-) 10:38, 04 kwi 2014

Do góry
Lidka napisał(a)
Wpadłam z rewizytą i co ja tu widzę (oprócz potencjału oczywiście i milej właścicielki) Asiach rysuje projekt rabaty. Będę zaglądać.

Dziękuję Lidka za miłe słowa. Bez Asi wiele bym nie zdziałała. W tym sezonie mam zamiar porządnie wziąć się do pracy. Dzięki ludziom, których tu spotykam mam ogromny zapał i chęci, bo wiem, że czeka mnie nagroda- fajna działka
Nowe Życie ;-) 10:30, 04 kwi 2014

Do góry
Wpadłam z rewizytą i co ja tu widzę (oprócz potencjału oczywiście i milej właścicielki) Asiach rysuje projekt rabaty. Będę zaglądać.
Początki w Kruklandii 22:21, 03 kwi 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
OK, mój projekt

Jak już mają być brzozy, to dałabym je na poszerzoną rabatę, ale wiem, że Ty chcesz te swoje zakamarki mieć .

No co ja zrobię, że lubię ścieżki i zakamarki i drzewa na środku???

Jutro ostatni raz będę biegać ze sznurkiem czy wężem i spróbuję z tym kółkiem coś pomyśleć... ostatni raz! hue hue
Początki w Kruklandii 22:18, 03 kwi 2014

Do góry
OK, mój projekt

Jak już mają być brzozy, to dałabym je na poszerzoną rabatę, ale wiem, że Ty chcesz te swoje zakamarki mieć .
Wilcza Góra 21:56, 03 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gdzie ty się zgubiłaś??? Sasanka piękna Buziam

jestem zaangażowana w bardzo duży projekt i niestety nie mam "ogrodowej przestrzeni"

musimy się wszyscy uzbroić w cierpliwość, a najbardziej.....roślinki

macham w Wilczej
Ogród ogrodniczki 14:11, 03 kwi 2014

Do góry
Powyższy projekt zrealizowałam.
Objechałam tylko bukszpanikiem wkoło kule bukszpanowe.( na projekcie jest prosto)
I cisa nie dałam tylko sam bukszpan.
Na razie nie robię zdjęć bo wszystko malutkie i niewiele tam widać.
Za to mam zdjęcia moich kochanych hiacyntów i forsycji.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:56, 03 kwi 2014

Do góry
Rabatę zmierzę jak wrócę do domu. Azalie są japońskie babuszka. Wydawało mi się, że wiem co chcę, czytam, czytam całą zimę, rysowałam na kolorowo kredkami i projekt poszedł do kosza, teraz wiem, że nic nie wiem. Drzewa lubię i liściaste i zimozielone. Jenak na rabacie chciałabym żeby coś zimą było.
Witam serdecznie! 22:25, 02 kwi 2014

Do góry
Małgosiu dziękuję za projekt i wątek. Chyba się zdecyduje na ogród bardziej iglakowy
Poniżej dołączam zdjęcia z naniesionymi roślinkami. Ja nie mam żadnych zdolności artystycznych, więc przepraszam za jakość.

Studni nie będzie -likwidacja. Właz od szamba chciałabym obsadzić trzmieliną lub wrzosami/żurawkami (bardzo mi się podobają-te czerwone, ale nie wiem czy pasują). Między świerkiem conicą, a jodłą(nie jestem pewna-przepraszam) myślę o jakimś drzewku na pniu, ale widzę, że jeszcze troszkę miejsca tam będzie, a nie wiem co mogłoby tam rosnąć. Podobnie za rododendronami - najchętniej dałabym im jakieś tło, ale oczywiście nie wiem jak to ugryźć

Myślicie, że takie rośliny jak berberysy znajdą u mnie miejsce?

Pozdrawiam!
Pilny ogród Moni 11:15, 02 kwi 2014

Do góry
Narysowałam projekt tak na szybko, żebyście wiedzieli jak to wygląda aktualnie. Niestety nie za bardzo wyraźny, bo mam kiepskie światło, a jak zapalam lampkę to się odbija, ale ja jakoś tak tu mam, że wszystko mi gorzej na zdjęciach wychodzi. Na razie wstawiam projekt, a później go opiszę, żeby wszystko było jasne
Pilny ogród Moni 17:04, 01 kwi 2014

Do góry
Mówiłam, że nic nie widać na tych zdjęciach;( dlatego wg mnie trzeba dać jasny kamień. Z elementów zielonych to przy wjeździe są rozplenice i róże. Chyba jednak wrzucę projekt... ale dziękuję Joasiu za wyrażenie swojego zdania
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 09:43, 01 kwi 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
no podziwiam za projekt brawo teraz czekam na fotki z realizacji
pozdrawiam :*

Kiteczku na fotki z realizacji to jeszcze chwilkę poczekacie bo teraz organizuję ziemię ale potem będę szaleć.
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 17:54, 31 mar 2014

Do góry
no podziwiam za projekt brawo teraz czekam na fotki z realizacji
pozdrawiam :*
Postawić trawkę nad i... 15:44, 31 mar 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)

...witaj Martuś...lustra na tej scianie to pomysł projektantki czyli Dansi... robią efekt muszę przyznac może nawet większy niż na zdjęciach... jestem mega zadowolona z tego pomysłu... a z zółtym to mam dokładnie to samo, wolę raczej róże i fiolety niż zółcie i pomarańcze np. ...więc te tulipki czeka eksmisja

aaaaaa! no widzisz... zapomniałam, że przecież masz projekt od Danusi! Na pewno wszystko przemyślała. Niech cała reszta prac tak efektownie Tobie wychodzi
Nowe Życie ;-) 18:18, 29 mar 2014

Do góry
Asiach- bardzo, ale to bardzo jestem Ci wdzięczna za projekt. Bardzo mi się podoba. Zastanawiam się tylko jakie szerokie rabaty mam zrobić, aby pomieścić te wszystkie roślinki. Gdybyś mogła dać mi wskazówkę...
Dziś zbyt wiele nie pracowałam na dworze, mój synek się rozchorował- złapał jelitówkę i wymiotował. Wsadziłam tylko róże pnące do gruntu i kwiatki z środowego zakupu do doniczek. Mam nadzieję, że nic się z nimi nie stanie, bo nadal straszą bardzo niskimi temperaturami w nocy ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies