Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

grembosia 21:41, 31 mar 2014

Joaska napisał(a)

może tak się uda podzieliłam jpega

Dla mnie ten plan jest świetny!
Życzę dobrych wyborów i ... wytrwałości w dążeniu do ideału, i takich kompromisów, by Ciebie zadowoliły, jest tyle sposobów na zmianę zdania u męża.
Joaska 09:39, 01 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
A fotki gdzie som? Taki piękny ciepły weekend był.

No fotki ... na razie nie ma czego fotografować w weekend bylo sprzątanie wkoło domu, moim zadaniem było wyzbieranie ciętej dachówki, którą panowie rzucali w miarę określone miejsca, ale rozrzut był dość duży ... uzbierało się 10 taczek byłam zdechnięta .
Teraz cierpliwie czekam na dostawę ziemi żeby w końcu zacząć działać ogrodowo , bo bez ziemi ani rusz !
Ciachnęliśmy też sosnę która mnie denerwuje od dłuższego czasu, zasłaniał mi widoki, teraz wygląda tak

kupiliśmy też cisy na front będzie piękny żywopłocik cisowy ... ależ jestem zadowolona z tych cisów, z kilku sztuk zrobię stożki i może ze 2 kulki ...

nie patrzymy na obuwie robocze mojego Żona

a tu już powsadzane w większe doniczki, bo cisy są kopane z gruntu, tymczasowo muszą być w doniczkach , dopóki nie przuwiozę ziemi na razie mam żywopołocik na balkonie
Joaska 09:41, 01 kwi 2014

admete napisał(a)
Hej Joasiu .
Bardzo dziękuję za odwiedzinki i prezent doniczkowy .
Czuję niedosyt, bo tematów do pogaduch mamy mnóstwo
Mam nadzieję że w tym roku/sezonie ogrodowym uda nam się jak najczęściej spotykać .

Buziaki zostawiam

Aga ja też dziękuję za spotkanie i oprowadzenie mnie po Twoich włościach..... mam głowę pełną pomysłów
Oj czasu zawsze mało, a ja się spieszyłam do babci, ale teraz już wiem jak do Ciebie trafić, więc na pewno będziemy się częściej widywać
Joaska 09:43, 01 kwi 2014

kitek81 napisał(a)
no podziwiam za projekt brawo teraz czekam na fotki z realizacji
pozdrawiam :*

Kiteczku na fotki z realizacji to jeszcze chwilkę poczekacie bo teraz organizuję ziemię ale potem będę szaleć.
Joaska 09:45, 01 kwi 2014

grembosia napisał(a)

Dla mnie ten plan jest świetny!
Życzę dobrych wyborów i ... wytrwałości w dążeniu do ideału, i takich kompromisów, by Ciebie zadowoliły, jest tyle sposobów na zmianę zdania u męża.

Grembosiu, plan jest dość prosty i nie skomplikowany, ale mam nadzieję że dobór roślin i prostota sprawią że będzie ciepły i przytulny jak na razie kompletuję listę roślin i sporą większość już mam , tylko wszystko czeka w doniczkach na start
ANIA 10:33, 01 kwi 2014

Piękne połozenie działki - pod lasem.
beta 11:25, 01 kwi 2014

Asia, jaki plan...wow......podziwiam....pewnie trochę czasu nad nim siedziałaś?....podziwiam takie poukładane osoby...no i wiadomo, że plan to podstawa

pozdrawiam Asiu
Joaska 12:45, 01 kwi 2014

ANIA napisał(a)

Piękne połozenie działki - pod lasem.

Działka jest na prawdę w cudnym miejscu, przed laskiem jest jeszcze rzeczka ale zanim ja tam dojdę z moim ogrodem to trochę minie, na razie będzie tam trawa no i może posadzę tam brzozy
Szkoda tylko że sąsiedzi nie dbają w ogóle o dolne części działek, i po obu stronach mam chaszcze od których muszę się jak najszybciej odgrodzić, muszę, jak dam radę to w tym roku, dosadzić kilka świerków serbskich, brzozy i derenie bo one szybko rosną i pięknie wyglądają
Joaska 12:48, 01 kwi 2014

beta napisał(a)
Asia, jaki plan...wow......podziwiam....pewnie trochę czasu nad nim siedziałaś?....podziwiam takie poukładane osoby...no i wiadomo, że plan to podstawa

pozdrawiam Asiu

Dużo czasu spędziłam nad planem z zaokrągleniami, ten kwadraciasty powstał w sumie dość szybko po wyprostowaniu łuków . dobór roślina raczej pozostał tylko się "wyprostował " nieco,
ale teraz już wiem na czym stoję, i jak będę działać. Roślinki kupuję ściśle wg listy zgodnej z projektem,
chociaż teraz po zakupie cisów to szlaban na zakupy powinnam mieć , ....ale jak się oprzeć zakupowi jak cisy do mnie wołały żebym je kupiła
Madzenka 19:33, 01 kwi 2014

Jaką masz piekną działkę!! Cisy wow