Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród w cieniu drzew

Mój ogród w cieniu drzew

dominika_rew 21:06, 04 kwi 2014

Jak super! Nieregularnie, idealnie rozmieszczone buksiki ja bym dała jeszcze tylko hortensje, turzyce i hosty, czyli dokładnie tak jak chcesz zrobić, z tego co przeczytałam znalazłam takie zestawienie turzyc Ice dance z hostami: http://sklep.trawy.eu/carex-morrowii-ice-dance-turzyca.html" target="_blank" rel="nofollow"> link - pierwsze zdjęcie w czwartym rzędzie jakoś tak mi spasowało to połączenie, więc podrzucam pozdrowienia
Aneta1309 21:58, 04 kwi 2014

Przyszłam zajrzeć jak tam realizacja rabaty i widzę że jeszcze w trakcie, układ bukszpanów bardzo mi się podoba moim zdaniem spokojnie zmieszczą się za nimi hortensje. Sama też męczę się z rozmieszczeniem bukszpanów na rabacie, którą chcę troszkę przemeblować bo mnie na kanty na rabatach faza naszła ale nic mądrego mi do głowy nie przychodzi.
Projekt Syli też śliczny trawki warte rozważenia u mnie muszą jakieś zagościć na rabatach. To moje postanowienie na ten sezon.
Syla 22:34, 04 kwi 2014

Domyślam się , że brzozy tam nie wejdą ale zobacz jak wygląda rabata bez nich .....

z nimi

Netka 22:36, 04 kwi 2014

Sylwia baaaardzo Ci dziękuję za pomoc Mimo pięknego projektu , brzozy sobie odpuszczę, bo już mam dość u siebie drzew liściastych wszędzie Czyli jednak hortensje z trawami plus żurawki proponujesz ... Myślę, czy jednak Morning Light nie byłby lepszy, bo niższy. Wogóle mam obawy, czy miskant tam wejdzie na wysokość Gałęzie sosen jednak wchodzą nad tą rabatę, a nie wiem, czy chcę bardziej im gałęzie podcinać ... Tam jest ok. 80 - 90 cm na wysokość do tych gałęzi. Stąd był pomysł z hortensją Bobo, bo niska. Może jest jakaś trawa tak do ok. 80 cm wysoka ? Muszę to jeszcze przemyśleć ... , ja z tych ciężkich w decyzjach niestety

Dominika dzięki za odwiedzinki, podpowiedzi i linka Muszę Cię odwiedzić też

Aneta dzięki za odwiedzinki
Syla 09:38, 05 kwi 2014

Netka napisał(a)
Sylwia baaaardzo Ci dziękuję za pomoc Mimo pięknego projektu , brzozy sobie odpuszczę, bo już mam dość u siebie drzew liściastych wszędzie Czyli jednak hortensje z trawami plus żurawki proponujesz ... Myślę, czy jednak Morning Light nie byłby lepszy, bo niższy. Wogóle mam obawy, czy miskant tam wejdzie na wysokość Gałęzie sosen jednak wchodzą nad tą rabatę, a nie wiem, czy chcę bardziej im gałęzie podcinać ... Tam jest ok. 80 - 90 cm na wysokość do tych gałęzi. Stąd był pomysł z hortensją Bobo, bo niska. Może jest jakaś trawa tak do ok. 80 cm wysoka ? Muszę to jeszcze przemyśleć ... , ja z tych ciężkich w decyzjach niestety

Dominika dzięki za odwiedzinki, podpowiedzi i linka Muszę Cię odwiedzić też

Aneta dzięki za odwiedzinki

Nie ma sprawy .... tak myślałam , że wzgardzisz brzozami
Z tymi trawami to zależy jak je ulokujesz .... Gracillimus będzie wyższy i można je posadzić na plecach hortensji a Morningi są z tych średnich i nie bardzo wiem jak się będą zachowywać z hortensjami o podobnym wzroście .... czy będą widoczne - tak sobie gdybam

Można przy obrzeżach pokombinować z trawkami z tych niskich i żurawką ...
Również borykam się z podejmowaniem decyzji nie jest łatwo
pozdrówka
Juzia 11:02, 05 kwi 2014

Netka...kup sobie jednego ML i go podziel na trzy. Wolniej urośnie i majątku nie wydasz
A jak nie będzie pasowało to przesadzić gdzieś.

Ja bym dała tam miskanty...będzie ładnie
Keri 14:30, 09 kwi 2014

Anetko ale fajnie się u Ciebie robi, pomoc Sylwi nieoceniona. Gdzie kupowałaś buksiki?
Zeta 10:47, 25 kwi 2014

Ale piękne zakupy rabata szykuje się superowa
Juzia 22:22, 14 cze 2014

Halo!
Juzia 16:04, 23 lip 2014

Zdjęć chcem!