Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój 4 arowy azyl... 19:40, 24 lut 2015

Do góry
A w domu stipa wygląda obiecująco, niedługo pikowanie

Grudniki ponownie w pąkach

Pszczelarnia 19:40, 24 lut 2015

Do góry
To co mnie najbardziej uderzyło ( poza oczywiście walorami przyrodniczymi) to ta niesamowita pasja bijąca od Was. To coś wspaniałego mieć obok siebie tak cudownych, bezinteresownych ludzi, którzy potrafią stworzyć coś wspólnego.

Pszczelarnia napisał(a)
Słynny szczepiony pomidor. Aleśmy go wymęczyły. Miałam 2 krzaczki w ogrodzie - dały owoc i faktycznie są wytrzymałe.

Ewo ten pomidor bardzo mnie zaciekawił. Powiedz proszę czy to efekt waszych eksperymentów, czy u was sprzedają takie szczepione. I jaka jest różnica w porównaniu do tych na własnych korzonkach.

Pszczelarnia napisał(a)
Pisałam kiedyś o tym, że azalie i różaneczniki się rozsiewają....
Jeżeli masz nasionka azalii pontyjskiej, albo któraś z twoich koleżanek to ja z ogromną przyjemnością kupię. Bezskutecznie poluję na tę azalię.

Pszczelarnia napisał(a)
Bardzo ciekawy, zaskakujący kompozycyjnie ogród Danusi z Sosnowa, położony na skraju wysokiej skarpy.

Ewo mogłabym cie prosić o namiar do ogrodu Danusi.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:36, 24 lut 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Śliczny
I nowy avatarek też ładniutki
Mój 4 arowy azyl... 19:34, 24 lut 2015

Do góry
Niby miało padać, ale nie spadła ani kropla. Było względnie ciepło, ponad 7 st.C i bezwietrznie. Znikły plamy śniegu a ziemia rozmarznięta.
Oprysk brzoskwiń Sylitem zrobiony. W razie czego powtórzę. Trzy godzinki na działce wprawiły mnie w dobry humor, tym bardziej że zrobiłam trochę porządków i dotleniłam się.
Mahonia w pączkach

Rododendrony również

Kiedyś będzie tu ogród 19:26, 24 lut 2015

Do góry
Agatko, Gosiu dziękuję.

Gardener27 napisał(a)
Wspaniałych masz gości u siebie Nic dziwnego że tak ochoczo do Ciebie przylatują ... 10 kg karmy na tydzień ? A to łakomczuchy Hehee
Przemku w tym tygodniu mają dietę, bo tylko połowa dawki. Nie miałam jak jechać po ziarka. Mój eM. już się śmieje, że lepiej dbam o skrzydlatych niż o niego.

Odnośnie planów to próbuję coś wymodzić z rabatą przy domy. Podpowiedzcie czy to ma jakiś sens, bo mi papier wszystko przyjmie a do tego zero wyobraźni przestrzennej.

Od ściany idąc- Stipa brachytricha (Calamagrostis brachytricha) z wplecioną werbeną patagońską i w drugim rzędzie z jeżówkami- białymi i różowymi.
Kulki- Danica, między nie lawenda lub szałwia. Na chwilę obecną bardziej to drugie rozwiązanie obstawiam (lawenda chyba za niska).
Róże- moje różowe liliputy przedstawiane wcześniej. Między nie Carex Frosted Curls -bardzo spodobało mi się jej połączenie z różami.
W to wszystko wplątana masa krokusów.

I jak- jest jakaś logika w moim planie?
Ogródek w którym klon osłupiał:) 19:26, 24 lut 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)

Hej jeżeli chodzi o zgapianie pomysłów to jestem zdania, że między innymi po to jest to forum Ja też od Ciebie zgapiłam i kupiłam dziś ala betonowe donice Można powiedzieć że pomimo panującego jeszcze u mnie śniegu rozpoczęłam sezon
.

Super, tez tak uważam.
Myslałam ze sa betonowe, dopiero jak przytachalam do domu to mąż mi uswiadomił że delikatnie sie mylnęlam, ale i tak mi sie podobaja
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:23, 24 lut 2015

Do góry
Jestem.

IWonko nasionka Aga mi wysłała więc czekam i będzie wysiewanie

Jolu, Kasiu zaraz wrzuce zdjęcia co w moim ogrodzie
Nie patrzcie na trawsko.
Jak myślicie to jest chyba hortensja ogrodowa, której teraz nie tnę???

i początki wiosny

Co posadzić wokół działki 36 x 60 m 19:23, 24 lut 2015

Do góry
MNIEJ WIĘCEJ TAKI efekt chciałabym osiągnąć..siedząc na tarasie widzę lasek...
oczywiście w mniejszej odległości bo moja działka ma 2000 m2 a nie 3300 2 jak Tamaryszka

ŻRÓDŁO: https://www.ogrodowisko.pl/watek/3042-wizytowka-moj-swiat

zaś po po bokach nieregularne nasadzenia,jak tu ..tyle, że ze świerków serbskich..

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1420-wizytowka-moja-pierwsza-hortensja-w-ogrodku
Ogródek w którym klon osłupiał:) 19:21, 24 lut 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Ponieważ z nadejściem wiosny czeka mnie totalna przebudowa mojego małego ogródka, przyszło mi do głowy aby pomalować też płot na szaro, szarą mam kostkę w ogródku, dach domu jest czarny, rynny też, słup jest szary, w mieszkaniu mam szare ściany. Co wy na ten pomysł. Zrobiłam małą wizualizację

uwazam że super pomysł z tym szarym... hm w sumie ja tez podobnie dach czarny, kostka szara, sciany w chałupie tez w tych tonacjach, tylko elementy dreniane ciemnobrązowe i teraz bije sie z myslami jak pomalować skrzynie na warzywa i slupy pergoli, która mam nadzieję że uda sie w końcu sklecic
Kwitnące skarpy 19:07, 24 lut 2015

Do góry
Dzisiaj otrzymałem paczkę od Irenki z sadzonkami werbeny (piękne spore karpy)oraz masę nasionek Dziękuję, dziękuję, dziękuję jestem bardzo zadowolony
A i jeszcze na pocieszenie kupiłem sobie piękne prymulki
o takie
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:05, 24 lut 2015

Do góry
Meteogram na jutro pokazuje sinusoidę!
Pewnie znów do ogrodu nie dojdę.
A tak by się chciało, ale zamróz z rana,
skutecznie odstrasza, pani kochana!
Na domiar złego miła pani lekarka
pogroziła palcem, na L4 kazała,
Ale Hania uparta była, nawet jak była mała.
Szykuję więc kalosze, działkowy plecaczek,
a czy się uda wyprawa? Jutro zobaczę!
Tak czy siak, pierwszy jest jutro psiak!

Moja codzienność - ogród Oli 19:03, 24 lut 2015

Do góry
Gosia lukaj

zielone - ekrany z serbów
pomarańczowe - miejsce nad którym dumam
różowe - hortensje
niebieskie - rozplenice
seledynowe i żółte - choiny i cyprysiki
żółte i zielone na brzegu - wrzośce
Życie w wiejskim ogrodzie 19:03, 24 lut 2015

Do góry
Dobry wieczór

Witam serdecznie wszystkich gości Ciężki dzisiaj miałem dzień a jutrzejszy nie będzie lepszy Na szczęście już w domu i można się zrelaksować przy dobrej literaturze i lampce wina Za oknem słychać deszcz ... czyżby pierwszy wiosenny ? Trochę wspomnień z lata ...

zabaEwo Zazdroszczę tego spotkania Z miłą chęcią bym go odwiedził tylko musiałbym pojechać ciężarówką bo z pustymi rękoma bym nie wyszedł Oglądałem dwa filmiki w sieci z udziałem Pana Tadeusza Posiada ogromna wiedzę, pasję a do tego bardzo sympatyczny człowiek Nic dziwnego że zrobił na Twoim mężu wrażenie Trzymam kciuki za plany

Iwonko te piękne egzotyczne kwity w naszym klimacie wymagają wniesienia na zimę do domu

Elu Cieszę się że mogę inspirować Ech ... te zakupy Zawsze sprawiają przyjemność

Agato To już wiem do kogo się udać po porady w uprawie agapantów W którymś odcinku Gardeners World Carol Klein mówiła że agapanty wyhodowane z nasion kwitną dopiero na trzeci rok jak mnie pamięć nie myli Mam nadzieję że nie będziesz musiała tyle czekać Dziękuję za życzenia i odwiedziny

Ewo777 Oczywiście zdjęcia się pojawią po stworzeniu kompozycji

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego tygodnia

Ogrodomania Oli 19:00, 24 lut 2015

Do góry
Wspomnienie lata ...

Mój własny kawałek klepiska 18:53, 24 lut 2015

Do góry
rozgarniam liście i znajduje takie niespodzianki ( zdjęcie post wcześniej )

a to co za roślina ,ma ponad dwa metry i małe czerwone owoce i masę kolców.
Mój własny kawałek klepiska 18:49, 24 lut 2015

Do góry
tu odkryłam chyba azalie, ale mogę się mylić

Bukszpan (Buxus) - uprawa 18:49, 24 lut 2015

Do góry
po zimie zdrowiutki aż miło

rośnie w pełnym słońcu na bardzo kiepskiej glebie, postrzyżyn jak widać jeszcze nie było
W cieniu - zacieniona 18:43, 24 lut 2015

Do góry
poz 12

Żeniszek

Dobrze rośnie na Z. i dlatego zawsze wysadzam kilka kępek.
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:41, 24 lut 2015

Do góry
piwonia aż się boję o pąki

bukszpanik po zimie jak nówka
Mój własny kawałek klepiska 18:36, 24 lut 2015

Do góry
ponad zboczem też kawałek terenu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies