Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu...

To tu...

MAD 19:36, 12 kwi 2015

siakowa napisał(a)
świetnie świetnie świetnie

Dzięki, dzięki, dzięki.
MAD 19:38, 12 kwi 2015

nicol21 napisał(a)
Piękne cięcie szpaleru a i hortki będą mięc cudne tło. A jakie trawy między hortkami dałaś?
U ciebie tak mokro że na wyspach dawałaś rośliny? Masz nawadnianie na czas suszy czy może z wężem będizesz biegać?

Dzięki za pomyślne słowo.
Między hortkami są Evergold. U mnie gliniasto dość. U sąsiada za murem jest niżej i stoi u niego często woda. Dlatego chcieliśmy podnieść. Z tej strony domu chcę mieć trawnik na równo z podmurówką, w innych miejscach pewnie będzie niżej.
A nawadniania jeszcze nie mam. Latam z wężem.
MAD 19:40, 12 kwi 2015

Borbetka napisał(a)
Ellegantisima to pokaźny krzew. Bardzo blisko posadziłaś. Ciężko będzie z dojściem pomiędzy do cięcia. Chyba, że to zdjęcie przekłamuje albo że nie będziesz cięła od środka.
Pięknie się rabaty tworzą.

Dziękuję.

Na jednym ze zdjęć widać sznurek. Cisy żółte były sadzone przed nim. Zielonych cisów nie będę już bardziej puszczała do przodu, może góra 5 cm. Elegantissima będę cięła mocniej od tyłu i będą puszczane trochę bardziej do przodu. Generalnie i te i te mają zająć docelowo po 1 m.
martaibartek 19:41, 12 kwi 2015

Mad sama jestem na etapie evergold, co ile je sadziłaś?
MAD 19:42, 12 kwi 2015

Kasya napisał(a)
Widzę ze nie odpoczywacie wcale
Niech no te tylko hortki zkwitna...bedzie cudnie

Ale z bliska widac strasznie duzo ziemi tam musicie jeszcze dowiezc
Czemu tak ? Nie chcialas zostawic spadku ?

Oj to był pracowity weekend. Do tego byli u nas przyjaciele z dziećmi, więc było intensywnie i to baaaardzo. Ale też sporo udało się zrobić.
Co do ziemi to piałam o tym kilka postów wyżej. Trzeba "trochę" tu jednak dowieźć.
MAD 20:36, 12 kwi 2015

Zielona napisał(a)
Magda. Nie napiszę nic odkrywczego na temat Twoich zakupów i nasadzeń, bo zasłużenie zachwycają się wszyscy. Cieszę się razem z Tobą, bo dokładnie pamiętam, jaką radość sprawiało mi sadzenie pierwszych roślin. Nie mam co prawda profesjonalnego projektu, ale sadziłam według własnego planu i czułam się wtedy doskonale

PS Dziękuję za troskę Czasami trzeba zająć się... po prostu życiem...

Strasznie się cieszę, że już jesteś.

Mnie od zawsze cieszyło "grzebanie w ziemi", a teraz cieszy tym bardziej bo widzę fajne efekty.

MAD 20:37, 12 kwi 2015

martaibartek napisał(a)
Mad sama jestem na etapie evergold, co ile je sadziłaś?

Witaj, miło mi Cię gościć. Evergoldy sadziłam co ok. 30 cm.
Mysza 21:06, 12 kwi 2015

Ale fajowo się dzieje
Super roślinki.
MAD 21:35, 12 kwi 2015

Pojechałam dzisiaj na wyprawę po szałwię. Objechałam 3 miejsca i w ostatnim znalazłam. Wreszcie.
Oby była piękna bo cena jak za takie niewyględne wypierdki była o dużo za duża. Dobrze, że tylko 6 sztuk.
MAD 21:40, 12 kwi 2015

Oczywiście nie obyło się bez przywleczenia do domu chciejstwa, które chciejstwem zostało w momencie pierwszego kontaktu wzrokowego. Zdjęcia niestety nie oddają prawdziwego koloru tej hortensji. Jest prze-cu-dny. Nawet mój eM stwierdził, że jest... są... piękne.