Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 21:13, 01 lut 2023

Do góry
vita napisał(a)

Piękne zdjęcia jak zwykle Rutewki zachwycające. Chciałabym się kiedyś dochować siewek ale pewnie mam za sucho...
Ania na Żuławach 21:10, 01 lut 2023

Do góry
An_na napisał(a)
Tak to wygląda patrząc z tarasu

A tak z drugiej strony

Tu mi się widoki podobają.
Sałatka pokrzywowa 20:57, 01 lut 2023

Do góry
Wildeve - dzikuska, jak nic. Rośnie sobie swobodnie na boki, głównie w liście, a ja bym chciała więcej kwiatów! Bo ładne.

Sałatka pokrzywowa 20:51, 01 lut 2023

Do góry
Alden Biesen - o niej trzeba przede wszystkim powiedzieć, że kwiatki ma śliczne, ale owoce nie mniej dekoracyjne, jest więc ozdobą naprawdę długo

Sałatka pokrzywowa 20:44, 01 lut 2023

Do góry

siewka

Sałatka pokrzywowa 20:31, 01 lut 2023

Do góry
Ballerina - nie mogę jej nie kochać, skoro wydała potomstwo Nie jest ideałem, bo nie pachnie i zdarza się jej łapać plamy, a jednak to pancerna róża, która w pełni kwitnienia robi wrażenie. Obok, na obelisku jest Alden Biesen, na zbliżeniach ciężko je rozróżnić.

Sałatka pokrzywowa 20:15, 01 lut 2023

Do góry
Przed chwilą przyniosłam do domu paczuszkę W torbie koperta, w kopercie małe kopertki, a w nich same obietnice - słodkich papryczek, maleńkich papryczek, sałat, które można siać już już, najdłuższych strąków, jakie widział świat (jeden powinien wystarczyć za danie) oraz kwiatków, które dostałam nadprogramowo Miła niespodzianka. Przy wszystkich szaleństwach świata, trzeba przyznać, że nasiona nadal kosztują grosze, zupełnie niewspółmiernie do radości, którą wnoszą.

Wracamy do róż. Proszę się nie przejmować, to tylko zdjęcia.

Generous Gardener - to o niej pisałam, że nie wie, jaką chce być różą. Pięknie pachnie, ale ja tylko ze zdjęć wiem, że ona całkiem nieźle kwitnie. W czasie rzeczywistym te kwiaty są jakieś niezauważalne - śliczne i delikatne, ale dość nietrwałe.

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 19:17, 01 lut 2023

Do góry
Lubię siać, doczekałam się kwitnienia siewek rutewki delavaya. Wysiałam nasiona od białej odmiany, na biało zakwitły tylko trzy. Są znacznie słabsze i jeszcze jesienią akurat białe coś podgryzło.
Te niebieskie całkiem całkiem. Nie jest to jeszcze to, co widziałam u KB w Zgorzałem, ale już coś.

Zieleń, drewno i antracyt 19:05, 01 lut 2023

Do góry
Dzisiaj w końcu rozpoczęłam zimowe wysiewy.
Do ziemi trafiły:
miesięcznica, orlaya, maki, tytoń leśny, różowe naparstnice, zatrwian tatarski, biała saponaria, bupleurum, lepnica, kocanka Creamy White i marchew Dara. Dwie ostatnie częściowo z kupnych(zeszłorocznych) i zebranych przeze mnie nasion. Zobaczymy jak powtórzą cechy.
Kocanki mogą ewentualnie pomieszać się z różem.

Czy marchew Dara powtórzy kolor czy jest ryzyko mieszania z dzikim zwyklakiem zza płotu?

Trochę jeszcze nasion zostało na następny raz, ale zabrakło mi już pojemników.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:02, 01 lut 2023

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Lecimy dalej z podsumowaniem

Jaka to róża?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:00, 01 lut 2023

Do góry

Interesująca fotka hortensji, co to wszystkich rozczarowała po tzw. wielkim wejściu. Bo to hortensja?
Doświadczalnia bylinowo-różana 2 18:56, 01 lut 2023

Do góry
Anda napisał(a)

Wg mnie wszelkie tematy związane z ekologią są nie do ogarnięcia.

Zmieniamy temat na lżejszy?

To jest po prostu przecudne!
Doświadczalnia bylinowo-różana 2 18:24, 01 lut 2023

Do góry
Judith napisał(a)
To bardzo szeroki temat… I niezmiernie smutny… Nie do ogarnięcia bez upraszczania w postach na rozrywkowym wszak portalu .

Wg mnie wszelkie tematy związane z ekologią są nie do ogarnięcia.

Zmieniamy temat na lżejszy?

Doświadczalnia bylinowo-różana 2 18:00, 01 lut 2023

Do góry
Magara napisał(a)
Eh, ja też się z Wami zgadzam Nie rozumiem tej polityki pakowania dwóch jabłek w opakowanie... Pakowanie w gazety czy byle-papier też pamiętam, nie tęsknię, ale mam wrażenie, że ludzkość to od skrajności w skrajność uderza
Dlatego właśnie się zastanawiam czy doczekamy się kiedykolwiek systemowych rozwiązań, choćby na terenie UE. Jak dla mnie pakowanie dwóch jabłek w plastik powinno być niedozwolone i karalne...
Ale spożywka to jedno, ogród i doniczki drugie, a prawda taka, że w plastiku toniemy. Nie zdawałam sobie z tego do końca sprawy mieszkając w bloku w mieście - śmieci się wynosiło na bieżąco do wiaty śmietnikowej. Na wsi, przynajmniej u nas, plastik odbiera się raz w miesiącu. W dniu odbioru jazda przez wieś przytłacza - przy każdym domu góry żółtych worków. W sumie się nie dziwię. Kilkoro dzieci, każde wypije colę, napój inny, jogurt, mleko, a do tego cala reszta

Eh...

Ewa, zapodaj jakieś fajne zdjęcia na poprawę nastroju

Jogurt kupuję w szklanych pojemnikach, wodę w szklanych butelkach, mleko w kartonie, colę w puszce raz w roku. Soki staram się kupować w kartonach, ale plastik też się zdarzy. Tylko, że u nas plastik idzie na recycling. Prawie wszystkie butelki idą na recykling.
Alkohol w PL częściej można kupić w szklanych butelkach niż wodę

Fotki na poprawę nastroju - stare kotlety z lat ubiegłych

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:16, 01 lut 2023

Do góry

Bardzo mi się ten obrazek podoba. Masz ładne zestawy kolorystyczne.
Ogród zielonej AniaK 12:36, 01 lut 2023

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 12:26, 01 lut 2023

Do góry

Ogród zielonej AniaK 12:26, 01 lut 2023

Do góry
Ogród zielonej AniaK 12:25, 01 lut 2023

Do góry
moje wspomnienie lata
Ania na Żuławach 12:21, 01 lut 2023

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

A nie masz fotki tej czerwonej róży?

mam tylko takie, oszroniony kwiatek, kolor trochę przekłamany, na żywo była bardziej malinowa czerwień.

A może ją zostawię, bo teraz mi zdjęcie przypomniało, że ładna jest.
Dołożę pomponellę do pashminy i różowej NN a ta faktycznie będzie takim akcentem.... Hmm i chyba jednak stipa z szałwią.
Widzę to w głowie, ładnie jest, tylko potem na rabatach niekoniecznie chce to wszystko wyglądać jak w mojej wyobraźni
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies