Oczywiście że nie uraziłaś Staram się by mój ogród był taki jak ja czyli lekko zakręcony, poukładany, kolorowy, oryginalny
Ja też czekam na ten sezon z racji posadzonych cebul, bylin, traw i innych pięknych roślin
Mam parę nowych pomysłów np na taką skrzynkę oraz na kilka mały palet
Kasia ten rośnie przy południowej ścianie pączki miał już w styczniu i jeden kwiat rozwinięty później przystopował
nawet krokusy u mnie nie są pewne dnia ani godziny
przesadzone dwa dni temu bo nad nimi posadziłem przypadkiem irysy kłączowe i bidaki ledwo się wydostały
Lekko nie jest Ale zobacz co dzisiaj dostałam Moja własna Mama mi taki prezent zrobiła A w środku worek Dolomitu na deser , niestety nie zdążyłam polecieć sypać bo deszcz zaczął padać. Jutro może lalalala
Dzisiaj rozsadzałam bluszcza posadzonego z poobcinanych gałązek we wrześniu ubiegłego roku.
Zobaczcie jak ładnie wypuściły.
Wyszło 68 sadzonek, 20 niestety się nie przyjęło
Posadziłam dzisiaj stokrotki do dużej donicy. Planowałam w trzech posadzić ale stwierdziłam, że będę miała przesyt stokrotkowy
I ciekawostka Bambus,który przez cały poprzedni sezon był w donicy,na jesień dostał eksmisję do ogrodu (posadziłam go wprost do ziemi, bez doniczki), przez zimę miał liście poskręcane i był cały siny.