Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

kasiek 08:26, 01 kwi 2015

Rany, niedowiary śnieg u Ciebie? U mnie ten huragan całkiem pozbawił kwiatuszków nowo kupiona śliwe wiśniową. Na szczęcście większych strat nie ma... No to słoneczka Ci zyczę
anabuko1 08:38, 01 kwi 2015

O matko!Wszędzie gdzie nie wejdę to piękne ciemierniki.
Zwłaszcza ten ciemny piękny.Ja mam tylko zwykłego białego ale i ten mnie cieszy
Bogdzia 11:44, 01 kwi 2015

kasiek napisał(a)
Rany, niedowiary śnieg u Ciebie? U mnie ten huragan całkiem pozbawił kwiatuszków nowo kupiona śliwe wiśniową. Na szczęcście większych strat nie ma... No to słoneczka Ci zyczę

Snieg na szczęście stopniał i wiatr nieco mniejszy a wiało okropnie. Niestety na dwa tygodnie zapowiadaja nocne przymrozki, ale to kwiecień plecień...
Bogdzia 11:46, 01 kwi 2015

anabuko1 napisał(a)
O matko!Wszędzie gdzie nie wejdę to piękne ciemierniki.
Zwłaszcza ten ciemny piękny.Ja mam tylko zwykłego białego ale i ten mnie cieszy

Moda sie zrobiła na ciemierniki, wszyscy kupuja. Ja mam ich kilka w tym o podwójnych płatkach , wczesne roślinki zawsze cieszą.
Bogdzia 11:50, 01 kwi 2015

Dostałam dzis paczkę z Bylinowego Raju, piękne roślinki i pięknie zapakowane. Kazda doniczka oklejona tasma i jeszcze miedzy sobą taśmą przyklejone. Stale są narzekania na sklepy wysyłkowe ale ten jest wyjątkowy , jeszcze takich roślin opisanych i tak przysłanych nie dostałam. To bedzie najwazniejsza szkółka w której bedę robic zakupy.

a tu już rozpakowane

paniprzyroda 12:56, 01 kwi 2015

Na szybko sprawdzam, jak po wichurze
Milka 15:20, 01 kwi 2015

Cudne ciemierniki i oczywiście do maja. Pogoda nie sprzyja nam, lecz się, bo w zarodku trzeba działac, teraz nasiadówki na parapecie Bożenko i spoglądanie przez okono

p.s. super zapakowane!
Margarete 16:35, 01 kwi 2015

Fajne zakupy
I ciemiernik piekny -ten ciemny..
Twoja przylaszczka u mnie gdzies znikneła albo jej tam pod lasem było niedobrze albo coś ja zeżarło..
U mnie dzis rano tez było biało na trawniku a w nocy tak mnie wiatr budził że mysłałam juz że mnie wywieje z mojej sypialni - mam tam narożne okna i to chyba dlatego, zimno i mokro...brrr
Czytałam że sie podzieciłaś - to nie dobrze - goracej herbatki z lipy i kielicha oraz ciepłego kocyka zycze a ogród tylko przez szybke
Buziaki zostawiam!
p.s. czytałam o 5-leciu O i ze sie wybierasz - ja nie wiem czy w tym samym czasie nie bede na urlopie ale wstepnie tez sie zadeklarowałam
Bogdzia 17:38, 01 kwi 2015

paniprzyroda napisał(a)
Na szybko sprawdzam, jak po wichurze

W nocy spac sie nie dało a w dzień raz słonko , drugi raz ciemności deszcz lub grad ale dokąd dach na domu nie ma co narzekac.
Bogdzia 17:41, 01 kwi 2015

Milka napisał(a)
Cudne ciemierniki i oczywiście do maja. Pogoda nie sprzyja nam, lecz się, bo w zarodku trzeba działac, teraz nasiadówki na parapecie Bożenko i spoglądanie przez okono

p.s. super zapakowane!

Lecze sie jak moge i całkiem mnie nie złozyło , nawet sie poprawia. Nie jest źle. Przez okno spogladam ale to nie to samo . Nawet w tym roku jakoś sie z robotą ogródkowa uparałam. Wiadomo że ona cały rok jest ale na święta juz tak moze byc jak jest w końcu ja starsza pani jestem i już tak nie pośmigam po grzadkach jak kiedys.Pozdrówka Irenko.