Magnolia dziękuję ci za pomysł, już mam pewne przemyslenia. Z racji tego, ze nie ma już liści na drzewach, krzakach, faktycznie wiele roslin jest tu nie widocznych. Wiec postanowiłam, nanieśc to co sie ukryło. Pod płotem 2 kule zielone na pniu - to akacja umbraculifera, czerwone dwa koła to klony palmowe, większy to atropurpureum ma 1,6m wiec nie chce go ruszać, a mniejszy to garnet. Czerwone kreski to imperata cylindryczna. Plecy tej imperaty stanowi kamień , wiec go nie rusze. Nad kamieniem różowa kula to migdałek na pniu - rośnie tu z 10 lat, ale nie musi, jezeli jest cos co godnie go zastąpi

. Z przodu taka zielona elipsa obok impreraty, to 3 letni świerk serbski Bruns. mówią o nim, czesto trąba powietrzna, z uwagi na to jak rosnie. Zielone kreski to jakies trawy nazwy juz nie pamiętam, ale maja jakies 1,5 m. Jasno zielone kółka to hortensje Vanilie Fraise, tam jest ich z 6 szt wsadzone w tym roku. Fioletowa plama to zurawka, a pod nimi na całej dłogosci trawnika funkie Patriot. Na murku jest czarny żwirek, rośnie tam klon,niebieska to plama wydmuchrzycy piaskowej, a zielone kreski to rozplenica Little Bunny.
To na czym mi zalezy to uporzadkowanie tej rabaty, wycięcie tego co nie gra, nowe nasadzenia z tego co juz istnieje, moze wiecej hortensji?
Czego nie chciałabym ruszać ze swojego miejsca ? Swierka Białoboka, klonu palmowego oraz swierka Bruns ale to tylko z uwagi, że boje sie ze sie nie przyjma , gdzies indziej. To co nie jest zaznaczone zadną plama na rysunku to 4 rośliny, które widać i sa to swierk białobok, jałowiec płozący u jego podnoży, z tyłu za nim tez jakis jałowiec chyba tamariscifolia oraz kolumnowy cyprysik.
Wiem jest tego duzo i patrząc na wasze ogrody dojrzałam, aby zrobić porzadek i u mnie.
Zaczynamy